Hirdetés
Hirdetés

Kék-borsó virág: új őrület a koktélban

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 5.

Van egy bár az amerikai Charlestonban, a 492, és ott egy koktél, a Disco Sour, amit a bármenedzser szerint lehet, hogy az életben nem fognak tudni levenni az itallapról. Annyira népszerű. 

Hirdetés

És hogy vajon miért? Talán ennek az az oka, hogy miközben isszák, a koktél halvány sárgából mélylilává válik, amiért megőrülnek a vendégek. A mágikus összetevő pedig nem más, mint a kék-borsó virág, ami az ázsiai trópusokról származik, ragyogó kék színben pompázik, és amit régóta használnak természetes színezőanyagként. Ennél azonban többet is tud: szép lassan változtatja az ital színét lilára, amikor valamilyen savval, például citrommal találkozik. A koktélvilágban ezt a tulajdonságát csak az elmúlt hónapokban kezdték kihasználni, ám Amerikában egyre nagyobb sikere van.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram