Ki tudja, hogy a hagymamag mellett hány gramm jégcukor kell a narancsvizes kalácsba? Kapásból senki? Nem baj. A recept egyszerű. Először is végy egy közösségi irodát, alakíts ki belőle egy menő rendezvényhelyszínt, keverj hozzá néhány elhivatott gasztroőrültet a Klementz­családból és óvatosan forgasd bele a végén Horváth Katit, a BÜFÉ Budapest főszakácsát, foodstylistját és nagyböjti szakértőjét.

“Nem kereszteltek meg, saját döntésből sem tettem meg ezt a lépést, nem vagyok keresztény, sem más vallás elhivatott követője. A hagyományőrzésre, a rituálékra, sajátokra és családiakra irányuló igényem azonban nőttön nő. A nagyböjthoz idén kerültem közelebb. A sonkára, a lakomára való készülődés számomra új pompában jelenik meg” ­ vallja Kati a blogján.

Klementz-lányok

Klementz-lányok

A fentiek eredménye egy közösségi kalácsbuli lesz, ahol Kati Klementz Pannival együtt vezet be minden lelkes résztvevőt a foszlós kalács titkaiba. A Taste Loffice és a BÜFÉ Budapest a mai közösségi dagasztással megnyitja közös COOK­OFF sorozatát. Aki ma fél hatkor megjelenik a Taste Loffice­ban, annak megmutatják, hogyan készül a foszlós, a narancsvizes­fekete hagymamagos, az aranyvesszőn füstölt fürjtojásos, a vörösboros és az olívaolajos. Közösségi kalácssütésre fel, jó mókának ígérkezik!

Jelentkezés itt: taste@loffice.hu

Kalácssütés itt: Taste Loffice, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55. IV. emelet