Hirdetés
Hirdetés

Június Milánóban

SZERZŐ: DiningGuide
2016. június 1.
Aki júniusban Észak-Olaszországban jár és Milánóba is eljut – vagy imádja a mediterrán konyhát és a gasztroeseményeket –, ne hagyja ki a következő programokatt.
Hirdetés

Az olasz konyha nyitott az új dolgokra – ezt bizonyítja a június 11-12-ei hétvége, amikor The Vegetarian Chance címmel immár harmadszor fogják megrendezni a Pietro Leemann által megálmodott vegetáriánus kulturális és gasztrofesztivált, amelynek célja a vegetáriánus és a vegán konyha megismertetése. A programban többek között lesz főzőverseny, amelyen olasz szakácsok mellett külföldiek is részt vesznek, de ezen kívül lesz showcooking (különösen érdekesnek ígérkezik Simone Salvini ajurvédikus alapokon nyugvó rizs- és lencsetálja), filmvetítések, szeminárium a csokoládékóstolásról és kerekasztal a vegetariánus életmódról.
Mi? The Vegetarian Chance
Mikor? 2016. június 11-12.
Hol? Mudec étterem – via Tortona 56
Web thevegetarianchance.org
Visszatér Milánóba a Tapas Day is, a spanyol nagykövetség gasztrorendezvénye az autentikus spanyol konyha rajongóinak. Az NH csoport milánói szállodáiban – amelyek közül mellesleg a nhow Milano az egyik legmenőbb designhotel – a szállodalánc főszakácsai fantasztikus tapasválogatással készülnek. Lesz ott patatas bravas, tostada de jamón pata negra de bellota (bruschetta a híres spanyol sonkával), bocadillo de calamares con mayonesa, ajo y gengibre raíz (tintahalas szendvics), croquetas de pollo, ensaladilla de atún con pan crocante, salmorejo con laminas de pata negra (hideg leves), pinchos de queso con pimiento piquillo (sajt és paprika). Kísérőnek spanyol borok és sörök.
Mi? Tapas Day 2016
Mikor? 2016. június 16.
Hol? NH Hotelek
Web www.nh-hotels.it
1374108_1569846653245961_5358904804382450447_n
Pizzaismeret és – kóstolás haladóknak a Chepizza! programon a június 24-26-ai hétvégén Olaszország 18 legismertebb pizzakészítőjével. A legkülönbözőbb formájú, eredetű, élesztési módú, feltétű pizzák kóstolása mellett a készítés titkait is megismerhetjük. Lesz beszélgetés „Kelesztés hanghullámokkal” címmel, de részletes előadások is lesznek a lisztfajtákról, a spontán élesztésről, valamint találkozók olyan kaliberű pizzamesterekkel, mint Simone Padoan vagy Gino Sorbillo.
Mi? Che Pizza!
Mikor? 2016. június 24-26.
Hol? Superstudio Più - via Tortona 27
Web chepizza.italiangourmet.it
13254125_10154798240138484_342369585958054282_n

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram