A Pozsonyi úton minden sarkon találni jó kávét, közepeset meg még gyakrabban, úgyhogy a telítettnek tűnő piacon nem számítottunk újabb versenyzőre. Aztán mégis lett egy.

A My Little Melbourne családjába tartozó My Green Cup tegnap nyílt meg: nem franchise, de ugyanazt a kávét és ugyanolyan típusú kávégépet használnak, csak itt épp minden zöld. Mondjuk szép zöld.

my green cup

A My Little Melbourne kávéja a savanykás, erőteljesen gyümölcsös pörkölés és főzet iskoláját követi, szóval itt is a megszokott, kiválóan elkészített kávékat kaptuk. És még filterkávét is készítenek, ami ugyan időigényesebb műfaj, de mindeképp megéri kipróbálni.

my green cup kávé cappucino

Az espresso erős, savas, de nem bántóan, a végén szinte édes ízt hagy maga után, a cappuccino pedig vékony habréteggel, pont olyan hőmérsékleten, pont úgy forró, hogy ne égesse le a nyelvünket, mint ahogy azt rengeteg helyen megtettük már. Mondjuk oda nem is megyünk vissza.

my green cup brownie

Kipróbáltuk a brownie-t is, ami egy tisztességes, nem túl édes, málnás, krémes fajta volt és nagyon jól csúszott a kávék mellé.

Szóval My Green Cup a Pozsonyi-Wallenberg sarkán, érdemes.