Hirdetés
Hirdetés

Így készül az isler

SZERZŐ: N.Zs.
2015. október 9.
Legalábbis mi így készítjük otthon évek óta, szülinapra, karácsonyra, tortaként, csak úgy magában: mindegy, csak sok legyen belőle és lehetőleg sose fogyjon el.
Hirdetés

Minimális kézügyesség kell hozzá, tehát aki még sosem próbálkozott vele, annak is menni fog, mert faék egyszerűségű az egész. Zsiradékként a vaj-és zsír keveréke működik nekünk a legjobban: a zsírtól lesz igazán puha és omlós. Minden isler másnap az igazi (vagy harmadnap), ez lezárt dobozban érdemes egy éjszakát pihentetni, mielőtt nekiesnek.

Hozzávalók

a tésztához:

  • 600 g finom liszt (ebből lehet 150 g darált vagy apróra vágott dió)
  • 200 g vaj
  • 100 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj

a töltéshez, mázhoz:

  • valamilyen savanykásabb lekvár (málna, ribizli előnyben, sárgabarack, meggy, bármi)
  • kb. 300 g olvasztott étcsokoládé (megéri magasabb kakaótartalmút választani, óriási különbség lesz végül)

A lisztet a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszurkálom, papírral bélelt tepsre teszem a korongokat. 180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm.
házi isler

A tepsin hagyom kihűlni, mert forrón könnyen deformálódik.
házi isler
Ha kihűlt, megtöltöm a lekvárral.
házi isler
Összeragasztok két korongot.
házi isler IMG_1984 IMG_1987 házi isler
És olvasztott csokoládéba mártom.
házi isler

Dermesztés után dobozba pakolom, és megpróbálok másnap reggelig várni. És erre kérem a környezetében lévőket is, mert mindenki jobb lesz. Komolyan.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram