Hamvas Zoltán először vett részt a Bocuse d’Or lyoni döntőjének zsűrizésében, a 2013-as döntőn Bíró Lajos képviselte Magyarországot a zsűriasztalnál. A 24 tagú zsűrit két részre osztják: a zsűri egyik fele a halat, a másik a húst kóstolja. Hamvas Zoltán a hústányérokat kóstolta az idei döntőben, amely megterhelő volt, hiszen 12 rendkívül intenzív ízvilágú tányért kellett gyors egymásutánban pontozni. Így viszont első kézből kapott képet arról, hogy mi kell egy jó hústálhoz. Hamvas Zoltán értékeli röviden az első hat helyezett hústáljait.
Norvégia: Röviden: rohadt jó. Nehéz valamire azt mondani, hogy tökéletes, de ők közel jártak hozzá.
USA: Meglepetés volt, hiszen sosem volt amerikai csapat a dobogón, de számomra itt a dizájn volt a meghatározó.
Svédország: A svédek a teljesen letisztult, skandináv, minimalista dizájnt hozták ízben és vizuálisan is.
Finnország: Megismételték az európai szereplést (Stockholmban és Lyonban is elvitték a legjobb húsnak járó különdíjat). Kiváló volt, de nem voltak az első három helyezett között: csak az kaphat különdíjat, aki nincs a dobogósok közt, tehát a finneké sorrendben a negyedik legjobb hústál.
Dánia: A stockholmi teljesítményükhöz képest csalódás, mert az első háromba várták őket. Ezzel a tállal a hatodik helyet szerezték meg.
Japán:Jelentősen kiemelkedtek, izgalmas tál volt ízben és külsőben egyaránt, de számomra a legérdekesebb a japánokra jellemző dizájn volt: a kettéshasított hús és a tengeri sünre emlékeztető tüskés köretelemek.
Magyarország: Elfogult vagyok, de összefoglalva: húsban és szószban egyáltalán nem maradtunk le, sőt, viszont a köretek nem nyerték el olyan mértékben a zsűri tetszését.