Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Cukrászt keres a Kárpátia

Cukrászt keres a Kárpátia

Többéves referenciával, igazolt gyakorlattal cukrászt keresünk. Teljes munkaidőbe, délutáni és hétvégi munkavégzéssel is. »

Wang Mandarinja

Wang Mandarinja

Wang új helyet nyitott Mandarin néven. A bisztró a Pilvax közben talált otthonra. »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

L’Alexandrin: pasztel és terroir

L’Alexandrin: pasztel és terroir

A L'Alexandrin a lyoni hagyományok lágy, de tisztelettudó, mégis rafinált megújítójaként pozicionálja magát. »

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Leon de Lyon: ide nekünk az oroszlánt

Az étterem alóságos intézménye a városnak, a lyoni gasztronómiának. »

Mére Brazier: az anyák főztje

Mére Brazier: az anyák főztje

A legkiérleltebb formában képviselik a lyoni lényeget, az egyszerű és tökéletesen kiegyensúlyozott ízű ételeket. »

Mangalica farm a Bartókon

Mangalica farm a Bartókon

Húspatika

A Móricz Zsigmond körtér közelében két jól megtermett, göndörszőrű malac ejti zavarba az arra járókat. Nem makkot keresnek a betonban, preparátumok, a Húspatika cégér állatai. Mangalicák. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Robiolával töltött ravioli zöldspárgával és bodzás eper-vinaigrette-tel
4 értékelés alapján

A robiola a friss krémes állagával és enyhén sós tejes ízével kitűnő párja az epernek. Az epret pedig virágos ízek, mint pl. narancsvirág vagy bodza nagyon jól egészítik ki.


Robiolával töltött ravioli zöldspárgával és bodzás eper-vinaigrette-tel | fotó: A szerző felvétele

Hozzávalók:

  • 100g durum liszt
  • 1 tojás
  • 150g robiola
  • 2 vastag zöldspárga
  • 50g eper
  • 1ek bodzaecet
  • 1ek bodzaszörp
  • 3ek zöldcitromos olivaolaj
  • frissen őrölt feketebors
  • cukor
Elkészítés:

Gyúrjunk a lisztből, egy csipet sóból és 1 tojásból tésztát. Ha szép homogén és kicsit "bőrös" tapintatú lett a tésztánk, csomagoljuk fóliába és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe pihenni.

Mossuk meg az epret, távolítsuk el a zöldjét, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy jól lezárható kis üvegbe 1ek bodzaecettel, 1ek bodzaszörppel, 3ek zöldcitromos olivaolajjal, egy csipet frissen őrölt feketeborssal és egy apró csipet sóval. Csavarjuk rá az üvegre a tetejét és alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát. Hagyjuk kb. 10-15 percig állni, majd közvetlenül tálalás előtt ismét rázzuk alaposan össze.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és sodrófával vagy tésztagéppel nyújtsuk ki szép vékonyra. Tegyünk apró, kb. 1cm-es sajtgolyókat a tésztára, nedves ujjal kenjük körbe, majd hajtsuk össze és szaggassuk ki a raviolikat és óvatosan nyomkodjuk meg a szélein. Forró sós vízben 1 perc alatt főzzük al dentére.

Mossuk meg a zöldspárgát, távolítsuk el a fás végét és egy éles hámozókéssel hántsunk hosszú vékony csíkokat. Kevés sós-cukros forró vízben főzzük ropogósra a spárgacsíkokat, majd csepegtessük le.

Tálaláskor óvatosan vegyítsük össze a spárgacsíkokat a raviolival, helyezzük előmelegített tányérokra és locsoljuk meg bőven a langyos bodzás-epres vinaigrette-tel.


Kulcsszavak: T-Home Receptverseny, vendégváráshoz

Oldalak:  >|
Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink