Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Gallok Budán - Loire-völgye

Gallok Budán - Loire-völgye

Május 14-16. között, Loire-völgye (Pays de la Loire) gasztronómiai régiójának ételeivel várunk mindenkit! »

Tavaszi felfrissülés az Andrássy úton

Tavaszi felfrissülés az Andrássy úton

Az Andrássy úti villa negyed szívében a kifinomult és elegáns La Perle Noire Restaurant & Lounge egy igazi „fekete gyöngyszem" Budapest gasztronómiai életében – a minőség, az elegancia ötvözetének tökéletessége. »

Első benyomás: <br>Mjam

Első benyomás:
Mjam

Felettünk a dombtetőn templom magasodik, a kertben fügefák nőnek, a konyhán vidámság, kreativitás, boldogság. Festői környezet, eltalált ízek, üde, friss és jó energiák, kedves kiszolgálás - ide még biztosan visszajövünk. »

Első benyomás: <br>Kozmosz

Első benyomás:
Kozmosz

Milyen a vegán street food? A Kozmosz mutatja. »

Első benyomás: <br>Baraka

Első benyomás:
Baraka

Újranyitott a Baraka a Dorottya utcai Dorottya Palace-ban. Ez már a harmadik lokáció. Jobb helyen nem is lehetne. Remélem véglegesen hazatalált. »

Első benyomás: <br>Spaletta

Első benyomás:
Spaletta

Érdekes köröket ír néha az élet. Kecskemét központjában áll egy több mint százéves ház, ami a múlt század elején sördepóként üzemelt. Aztán volt ez is, az is. Pár hónapja visszatalált önmagához. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Mangalica farm a Bartókon

Mangalica farm a Bartókon

Húspatika

A Móricz Zsigmond körtér közelében két jól megtermett, göndörszőrű malac ejti zavarba az arra járókat. Nem makkot keresnek a betonban, preparátumok, a Húspatika cégér állatai. Mangalicák. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Robiolával töltött ravioli zöldspárgával és bodzás eper-vinaigrette-tel
4 értékelés alapján

A robiola a friss krémes állagával és enyhén sós tejes ízével kitűnő párja az epernek. Az epret pedig virágos ízek, mint pl. narancsvirág vagy bodza nagyon jól egészítik ki.


Robiolával töltött ravioli zöldspárgával és bodzás eper-vinaigrette-tel | fotó: A szerző felvétele

Hozzávalók:

  • 100g durum liszt
  • 1 tojás
  • 150g robiola
  • 2 vastag zöldspárga
  • 50g eper
  • 1ek bodzaecet
  • 1ek bodzaszörp
  • 3ek zöldcitromos olivaolaj
  • frissen őrölt feketebors
  • cukor
Elkészítés:

Gyúrjunk a lisztből, egy csipet sóból és 1 tojásból tésztát. Ha szép homogén és kicsit "bőrös" tapintatú lett a tésztánk, csomagoljuk fóliába és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe pihenni.

Mossuk meg az epret, távolítsuk el a zöldjét, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy jól lezárható kis üvegbe 1ek bodzaecettel, 1ek bodzaszörppel, 3ek zöldcitromos olivaolajjal, egy csipet frissen őrölt feketeborssal és egy apró csipet sóval. Csavarjuk rá az üvegre a tetejét és alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát. Hagyjuk kb. 10-15 percig állni, majd közvetlenül tálalás előtt ismét rázzuk alaposan össze.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és sodrófával vagy tésztagéppel nyújtsuk ki szép vékonyra. Tegyünk apró, kb. 1cm-es sajtgolyókat a tésztára, nedves ujjal kenjük körbe, majd hajtsuk össze és szaggassuk ki a raviolikat és óvatosan nyomkodjuk meg a szélein. Forró sós vízben 1 perc alatt főzzük al dentére.

Mossuk meg a zöldspárgát, távolítsuk el a fás végét és egy éles hámozókéssel hántsunk hosszú vékony csíkokat. Kevés sós-cukros forró vízben főzzük ropogósra a spárgacsíkokat, majd csepegtessük le.

Tálaláskor óvatosan vegyítsük össze a spárgacsíkokat a raviolival, helyezzük előmelegített tányérokra és locsoljuk meg bőven a langyos bodzás-epres vinaigrette-tel.


Kulcsszavak: T-Home Receptverseny, vendégváráshoz

Oldalak:  >|
Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink