Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Mangalica farm a Bartókon

Mangalica farm a Bartókon

Húspatika

A Móricz Zsigmond körtér közelében két jól megtermett, göndörszőrű malac ejti zavarba az arra járókat. Nem makkot keresnek a betonban, preparátumok, a Húspatika cégér állatai. Mangalicák. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Robiolával töltött ravioli zöldspárgával és bodzás eper-vinaigrette-tel
4 értékelés alapján

A robiola a friss krémes állagával és enyhén sós tejes ízével kitűnő párja az epernek. Az epret pedig virágos ízek, mint pl. narancsvirág vagy bodza nagyon jól egészítik ki.


Robiolával töltött ravioli zöldspárgával és bodzás eper-vinaigrette-tel | fotó: A szerző felvétele

Hozzávalók:

  • 100g durum liszt
  • 1 tojás
  • 150g robiola
  • 2 vastag zöldspárga
  • 50g eper
  • 1ek bodzaecet
  • 1ek bodzaszörp
  • 3ek zöldcitromos olivaolaj
  • frissen őrölt feketebors
  • cukor
Elkészítés:

Gyúrjunk a lisztből, egy csipet sóból és 1 tojásból tésztát. Ha szép homogén és kicsit "bőrös" tapintatú lett a tésztánk, csomagoljuk fóliába és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe pihenni.

Mossuk meg az epret, távolítsuk el a zöldjét, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy jól lezárható kis üvegbe 1ek bodzaecettel, 1ek bodzaszörppel, 3ek zöldcitromos olivaolajjal, egy csipet frissen őrölt feketeborssal és egy apró csipet sóval. Csavarjuk rá az üvegre a tetejét és alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát. Hagyjuk kb. 10-15 percig állni, majd közvetlenül tálalás előtt ismét rázzuk alaposan össze.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és sodrófával vagy tésztagéppel nyújtsuk ki szép vékonyra. Tegyünk apró, kb. 1cm-es sajtgolyókat a tésztára, nedves ujjal kenjük körbe, majd hajtsuk össze és szaggassuk ki a raviolikat és óvatosan nyomkodjuk meg a szélein. Forró sós vízben 1 perc alatt főzzük al dentére.

Mossuk meg a zöldspárgát, távolítsuk el a fás végét és egy éles hámozókéssel hántsunk hosszú vékony csíkokat. Kevés sós-cukros forró vízben főzzük ropogósra a spárgacsíkokat, majd csepegtessük le.

Tálaláskor óvatosan vegyítsük össze a spárgacsíkokat a raviolival, helyezzük előmelegített tányérokra és locsoljuk meg bőven a langyos bodzás-epres vinaigrette-tel.


Kulcsszavak: T-Home Receptverseny, vendégváráshoz

Oldalak:  >|
Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink