Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Mangalica farm a Bartókon

Mangalica farm a Bartókon

Húspatika

A Móricz Zsigmond körtér közelében két jól megtermett, göndörszőrű malac ejti zavarba az arra járókat. Nem makkot keresnek a betonban, preparátumok, a Húspatika cégér állatai. Mangalicák. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Bazsalikomos eperkrém mandulás korongon
5 értékelés alapján

Bizarr ízek, bizarr színek – csak bátraknak. Semmi sem az, aminek látszik, bár minden valódi, de minden sós. Meglepő, ám kifejezetten kellemes ízvilágú előétel.


Bazsalikomos eperkrém mandulás korongon | fotó: A szerző felvétele

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 10 dkg zamatos eper
  • 1 marék lila bazsalikom
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg tisztított, darált mandula
  • 1 csipet só, őrölt bors
A mandulás tallérhoz:
  • 10 dkg finomliszt
  • 8 dkg hideg vaj
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 1 csipet só
Elkészítés:

A krém hozzávalóit az aprítógépbe tesszük és egyneművé dolgozzuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a sajt visszakeményedjen.

A tallérokhoz a lisztet átszitáljuk, a hozzávalókat egy tálba tesszük és hideg kézzel, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Majd fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és szép világosra sütjük.

A krémet habzsákba töltjük és csinos halmokat nyomunk a korongokra.


Kulcsszavak: T-Home Receptverseny, vendégváráshoz

Oldalak:  >|
Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink