Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Gallok Budán - 3.rész

Gallok Budán - 3.rész

Elzász a központban

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata Elzász (Alsace) régiójának ízeivel folytatódik! 2015. április 23-25. között, külön étlapon, szabadon választható formában találkozhatunk Franciaország gasztronómiai büszkeségeivel, olyan ételekkel, melyeket "kötelezően ismerni kell”. Részletek a Larus Étterem weboldalán. »

Várvizi, a purista

Várvizi, a purista

Nem a túlhajtott nyelvtisztaságot kereső értelemben, hanem a stílustisztaságra való törekvést látom az ételkompozícióiban, mint a Le Corbusier által alapított avantgardista művészeti iránynál, ami az abszolút objektív konstruktivitás lehetőségét keresi. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Mangalica farm a Bartókon

Mangalica farm a Bartókon

Húspatika

A Móricz Zsigmond körtér közelében két jól megtermett, göndörszőrű malac ejti zavarba az arra járókat. Nem makkot keresnek a betonban, preparátumok, a Húspatika cégér állatai. Mangalicák. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Bazsalikomos eperkrém mandulás korongon
5 értékelés alapján

Bizarr ízek, bizarr színek – csak bátraknak. Semmi sem az, aminek látszik, bár minden valódi, de minden sós. Meglepő, ám kifejezetten kellemes ízvilágú előétel.


Bazsalikomos eperkrém mandulás korongon | fotó: A szerző felvétele

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 10 dkg zamatos eper
  • 1 marék lila bazsalikom
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg tisztított, darált mandula
  • 1 csipet só, őrölt bors
A mandulás tallérhoz:
  • 10 dkg finomliszt
  • 8 dkg hideg vaj
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 1 csipet só
Elkészítés:

A krém hozzávalóit az aprítógépbe tesszük és egyneművé dolgozzuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a sajt visszakeményedjen.

A tallérokhoz a lisztet átszitáljuk, a hozzávalókat egy tálba tesszük és hideg kézzel, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Majd fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és szép világosra sütjük.

A krémet habzsákba töltjük és csinos halmokat nyomunk a korongokra.


Kulcsszavak: T-Home Receptverseny, vendégváráshoz

Oldalak:  >|
Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink