Hirdetés
Hirdetés

Csak egy tanács, és más semmi: Hogyan kell a nápolyi pizzát igazából enni?

SZERZŐ: DiningGuide
2016. december 8.
Bizony, a pizzák klasszisáról, a nápolyi pizzáról lesz szó.
Hirdetés

Hallgassunk ez ügyben Enzo Cocciára, a nápolyi születésű (naná!) pizzamesterre, aki tavaly könyvet is megjelentetett az igazi nápolyi pizza készítésének hagyományáról.

Sőt, ő volt az első pizzasütő a világon, akinek a helyét ajánlotta a Michelin Guide.

Így!

No és mit mond Enzo, hogyan kell enni a híres nápolyi pizzát? Talán késsel, villával? Dehogy. Kézbe véve, szeletenként? Na persze, aztán majd kétoldalt folyik le a sajt és a paradicsomszósz...

Hajtsuk csak félbe a a középen egészen vékony pizzánkat, majd még egyszer félbe.

A szaftos hozzávalók így nem csorognak ki belőle, és a négyréthajtásnak köszönhetően minden egyes falat a pizza minden egyes komponensét tartalmazza. Nekünk tetszik!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram