diningguide.hu

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hírek
Ballaró: nyúzott bikafejektől az osztrigáig
Szicíliai képeslap

Palermo legrégebbi piaca a nyúzott bikafejektől a divatlapokba csomagolt osztrigáig képekben.

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT | fotó: Bakró-Nagy Ferenc

A Katedrális épületétől alig pár percnyi gyalogút Palermo legrégebbi piaca, a X. században arab fennhatóság alatt kialakított Ballaró. A Katedrálistól felkapaszkodó sikátorokon elsőre minden értelmezhető építészeti, és funkcionális kerettől elzárkózó térre érkezünk, ahol sötéten izzó arcok, a készülő lépburgerek katlanjából felcsapó füst, és a mindent beborító bóvli fogad.

Az ingerektől roskadozó téren csak pár, a motorján trónoló, megfelelő üzleti kötelékekkel ellátott arc merevedik mozdulatlanságba, a félreeső zugokban éjfekete alakok illesztik egymáshoz lustán a dominólapokat. A piac tényleges vásártere egy viszonylag hosszan kanyargó, kisebb leágazásokkal tagolt, keskeny út, melyen egyszerre tülekszik fel a bevásárlást intéző helyi lakos, a folytonos mozgásban lévő motoros, és az összes, attribútumaitól magát valamelyest védve érző turista. Az élelmiszerstandok közé hol elvétve, hol masszív konglomerátumként mindenes kipakolóstandok ékelődnek, azonban a százforintos boltok teljes áruspektrumát pár négyzetméteren felvonultató eladók jóval alacsonyabb forgalommal számolnak, mint a mellettük birkabensőségeket eregető hentesek.

A legtöbb standhoz az utcáról nyíló apró raktár, feldolgozó helyiség társul, melyek nagy része szentképekkel, gyümölcsmatricákkal, és mélytengeri látképpel bélelt oltárfallal egészül ki. Ez egyfajta névjegyként is szolgál, melynek húsos változata a nyúzott állatok találékony installálásával jelentkezik. A zöldséges pultok jellegzetes szereplője a boglyába hordott articsóka, illetve a szicíliai padlizsán, melyek tömzsi alakja a tökfélékre emlékeztet, a jellegzetes élénk lila színe azonban mégis jó útra terel. A tengeri áruval ellátott pultok szinte óránként frissülnek, melyet az így gyorsan változó árcédulák, és a kofák élénkülő hangzavara jelez.


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


fotó: Bakró-Nagy Ferenc


Címkék: piacmustra, piac, Olaszország
« Vissza a Hírek rovatba
Pugliai piacok

A pugliaiak úgy tartják, az étel akkor a legjobb, ha a szezonálisan friss és helyben elérhető alapanyagokat fogyasztják. A piacokon minden beszerezhető. Fogtuk a kosarat és körbenéztünk Monopoli piacán és Tarantóban. »

2 hozzászólás hozzászólás

Filmnézés helyett piacozás Cannes-ban

Cannesről mi jut az ember eszébe? Filmfesztivál, rongyrázás, pofavizit, kék ég, kék tenger, talán éttermek. Ted Aprajev azért a piacra is kinézett. »

hozzászólás

Piacmustra: Wiener Naschmarkt 'A' piac a szomszédból

De mégis miért szeretjük annyira a Naschmarktot? A bécsi szecesszió leggyönyörűbb épületei veszik körül, standjainak és feliratainak hangulatában olyan harmóniába olvad a múlt század elejének építészete, a helyi és a világ minden tájáról ideérkezett ízek, illatok és színek kavalkádja, amely hosszú időre feltölt élményekkel. Nem utolsósorban itt találjuk Bécs legnépszerűbb haléttermeit is. »

hozzászólás

Villámkérdések Kovács Árpádhoz

A múlt hét óta kicsit gyakrabban megfordulunk a Várban és nem szégyellünk hamburgerezni top éttermekben. Így tettünk a Baltazárban és most a Vár: a Speizbe nézünk be, ahol nyár óta Kovács Árpád viszi a konyhát. Burgerükről, főleg a húsról kérdeztük. »

A hamburger, a korábban lenézett húspogácsa, amit a gyorséttermi életérzéssel és minőséggel azonosítottak, mára beköltözött a puccos éttermekbe, sőt a fine dining papjai is megmerítik kényes kezeiket a darált húsban. Például Litauszki Zsolt a Baltazárban. »

Mielőtt Litauszki Zsolttal elkészítenénk a város egyik legjobb hamburgerét, történelem órát veszünk. »


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládétorta

Csokoládétorta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink