diningguide.hu

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hírek
Főszereplőnk a zöld

Ismét melegrekorder tavaszunk van, ám a nemrég beharangozott májusi esőzések megnyugtattak: még nem késő felkérnünk azt az öt budapesti séfet, akik a természet üde ostromát egy tálon képezik le nekünk. A kötelező idényzöldségek mellett a kompozíciókat zöldellő ecsetvonások tartották egyben, a geometrikus formákat friss tavaszi burjánzás oldotta.

Laci!Konyha!


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Mogyorósi Gábor éles formái sarkában mindenhol zöld terem, a bárányvagdalt kockához retek, vajtök járult, melyeket a borsócsíra, a wasabilevelek, és a mentakrém bombasztikus zöldjei olvasztottak össze.

Baraka


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Bíró Norbert a tavaszi megújhodást az idényzöldségek teljes felvonultatásával képzelte, szürreális zöldségszekvenciáját csak egy báránycsülök tekercs rántotta vissza a valóságba. A báránycsülök narancsos kuszkusszal, medvehagymás, cukkinitöltelékkel képviseli a tál látszólagos józanságát. A tekercs alatt házi készítésű harissza, tovább oldalazva spárga, zöldbab, spenótszivacs friss parajlevelekből, és egy mohás kavicsnak álcázott tejes báránygerinc, melyet zöldfűszermorzsák borítanak. A tál másik végére érkezve kecsekesajtos panna cotta fogad.

Fausto’s


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Giorgio Cavicchiolo roppantul elegánsan idézett tavaszt: a homárral, brokkolival tálalt spagetti a brokkoli különböző textúráiban játszotta el a természet kibomlását. Blansírozott, párolt, krémesített brokkolizöldek tarják egyben a spagettifészket, melyre díszítésként nyersen is felkerült pár brokkolirózsa, magjai a tányéron termékenyen szórodnak szét. A spaghetti alla chitarra elnevezés egy hagyományos olasz tésztakészítési módra utal, melyet a Fausto’s konyháján is alkalmaznak. A chitarra, azaz a gitárra emlékeztető húrokkal ellátott kézi működtetésű tésztagép érdekessége, hogy a húrokra nyújtott tésztát kissé szögletesített spagettiformára vágja. És ha ez nem lenne elég az olasz népszellem megelevenítéséből, Giorgo sokszor arra is ügyel, hogy a nemzeti lobogó színei visszaköszönjenek a kompozícióban.

Borkonyha


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Sárközi Ákos egy igazi simogató összjátékkal, és egy méltatlanul elhanyagolt alapanyaggal, a karalábéval nyitotta meg nekünk a tavaszt. A tál másik főszereplője a nyúl: petrezselyem keretben sült nyúlgerinc, friss parajjal, fenyőmaggal töltött, csontozott nyúlcomb, illetve a megmaradó csontokból főtt, boros mártás került a laza karalébéfőzelékre. A lisztmentes, vajas garnírung enyhe sárgarépás, korianderes élénkítést kapott. Az egyetlen merész színezés a Borkonyha tálján jelentkezett: egy céklazselébe mártott fürjtojás ragyogott a halovány főzelékágyon.

MÁK Bistro



Huszár Krisztián spárgaváró tálja narancsolajban, tejben szuvidolt perui fehér spárgával, és tőkehallal. A spárgát fajtától függően pár percig szuvidolják, majd a cukrozott, narancsolajos tej a halra habként kerül fel, pár salátalevél omlik le a pirított tőkehal falából.


Címkék: Fausto, Mogyorósi Gábor, Baraka, Sárközi Ákos, Huszár Krisztián, Mák Bisztró, Borkonyha, Laci! Konyha!, Giorgio Cavicchiolo, Bíró Norbert
« Vissza a Hírek rovatba

A Chili&Vanília blog szerzője mára az ország első számú „gasztro nagyasszonyává” vált. Blogját napjában több ezren olvassák, konyhatündérek és háziasszonyok első számú segítője az eddig megjelent könyvei, ha pedig feltűnik egy rendezvényen, ott garantált a teltház. Nem volt ez másképp a Zsidó Nyári Fesztiválon, a Courtyard by Marriott Budapest City Center Oléo Pazzo Meditteranean Bisztróban rendezett „Jeruzsálem” című vacsoraesten sem. »

A Zsidó Nyári Fesztiválon idén is minden volt, ami szem-szájnak ingere. A kulturális és zenei programok mellett a gasztronómia is egyre nagyobb szerepet kap. Raj Rachel szeptember 2-i főzőestjének a Courtyard by Marriott Budapest City Center Oléo Pazzo Meditteranean Bisztró adott otthont. Ott voltunk, főztünk, ettünk, a kóser konyha szokásai szerint. »

Hamisítatlan olasz fagyi Kecskeméten

Igaz, az ősz korán érkezett, de azért a nappalok még melegek. Annyira legalábbis mindenképp, hogy munkaidő után az ember elsétáljon fagyizni. Kecskemét ebben a kategóriában az elmúlt években elég csehül állt. De idén nyár elején megérkezett a hamisítatlan olasz fagyi a belvárosba, a Rákóczi útra, az Olivolá Locale Italiano Restaurant testvéreként, közvetlen az étterem mellé. »


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A Street Food Show-n is lehet kóstolni

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink