diningguide.hu

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Teszt: <br>Salon

Teszt:
Salon

Néhány jól komponált tányéron tárulkozott fel előttünk a nyugatba integrált üdítő kelet szelleme. Új étlap a Salon-ban. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hírek
Főszereplőnk a zöld

Ismét melegrekorder tavaszunk van, ám a nemrég beharangozott májusi esőzések megnyugtattak: még nem késő felkérnünk azt az öt budapesti séfet, akik a természet üde ostromát egy tálon képezik le nekünk. A kötelező idényzöldségek mellett a kompozíciókat zöldellő ecsetvonások tartották egyben, a geometrikus formákat friss tavaszi burjánzás oldotta.

Laci!Konyha!


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Mogyorósi Gábor éles formái sarkában mindenhol zöld terem, a bárányvagdalt kockához retek, vajtök járult, melyeket a borsócsíra, a wasabilevelek, és a mentakrém bombasztikus zöldjei olvasztottak össze.

Baraka


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Bíró Norbert a tavaszi megújhodást az idényzöldségek teljes felvonultatásával képzelte, szürreális zöldségszekvenciáját csak egy báránycsülök tekercs rántotta vissza a valóságba. A báránycsülök narancsos kuszkusszal, medvehagymás, cukkinitöltelékkel képviseli a tál látszólagos józanságát. A tekercs alatt házi készítésű harissza, tovább oldalazva spárga, zöldbab, spenótszivacs friss parajlevelekből, és egy mohás kavicsnak álcázott tejes báránygerinc, melyet zöldfűszermorzsák borítanak. A tál másik végére érkezve kecsekesajtos panna cotta fogad.

Fausto’s


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Giorgio Cavicchiolo roppantul elegánsan idézett tavaszt: a homárral, brokkolival tálalt spagetti a brokkoli különböző textúráiban játszotta el a természet kibomlását. Blansírozott, párolt, krémesített brokkolizöldek tarják egyben a spagettifészket, melyre díszítésként nyersen is felkerült pár brokkolirózsa, magjai a tányéron termékenyen szórodnak szét. A spaghetti alla chitarra elnevezés egy hagyományos olasz tésztakészítési módra utal, melyet a Fausto’s konyháján is alkalmaznak. A chitarra, azaz a gitárra emlékeztető húrokkal ellátott kézi működtetésű tésztagép érdekessége, hogy a húrokra nyújtott tésztát kissé szögletesített spagettiformára vágja. És ha ez nem lenne elég az olasz népszellem megelevenítéséből, Giorgo sokszor arra is ügyel, hogy a nemzeti lobogó színei visszaköszönjenek a kompozícióban.

Borkonyha


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Sárközi Ákos egy igazi simogató összjátékkal, és egy méltatlanul elhanyagolt alapanyaggal, a karalábéval nyitotta meg nekünk a tavaszt. A tál másik főszereplője a nyúl: petrezselyem keretben sült nyúlgerinc, friss parajjal, fenyőmaggal töltött, csontozott nyúlcomb, illetve a megmaradó csontokból főtt, boros mártás került a laza karalébéfőzelékre. A lisztmentes, vajas garnírung enyhe sárgarépás, korianderes élénkítést kapott. Az egyetlen merész színezés a Borkonyha tálján jelentkezett: egy céklazselébe mártott fürjtojás ragyogott a halovány főzelékágyon.

MÁK Bistro



Huszár Krisztián spárgaváró tálja narancsolajban, tejben szuvidolt perui fehér spárgával, és tőkehallal. A spárgát fajtától függően pár percig szuvidolják, majd a cukrozott, narancsolajos tej a halra habként kerül fel, pár salátalevél omlik le a pirított tőkehal falából.


Címkék: Fausto, Mogyorósi Gábor, Baraka, Sárközi Ákos, Huszár Krisztián, Mák Bisztró, Borkonyha, Laci! Konyha!, Giorgio Cavicchiolo, Bíró Norbert
« Vissza a Hírek rovatba
Megjelent a Menü

A Menü számunkra történetek tucatjaival, ételekkel kikövezett személyes és kis (nagy!) magyar útkeresés. Nem is tudjuk, hogy merjük-e szakácskönyvek mellé tenni a polcon. »

Gondolatok az újhullámos kávézásról 3. rész - Lumen Kávézó

Már négy éve minőségi kávékkal várja a „fekete” megszállottjait László Péter, a Mikszáth tér sarkán található Lumenben. Az apró kis hely magának (és még 15 helynek, a Bageltől kezdve a Delibabán át a Printáig) pörköli a kávékeverékeket. Pont egy ilyen folyamat közben beszélgettünk László Péterrel az újhullámos kávékról…és az old school-okról is. »

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Libahotdog

Libahotdog

Rosenstein étterem készítette

Egy olaszországi út ihlette a Rosenstein ételét. Toscanában beleshettünk egy hentes konyhájába, ő mutatta meg, hogyan is készül az autentikus salciccia. Az étterem csak a húst módosította libára. »

Osztriga<br>szószos <br>pak choi saláta <br>gyömbérrel

Osztriga
szószos
pak choi saláta
gyömbérrel

Fodrász, ruhatervező, dizájner, kurátor, képzőművész – a Menü című, napokban megjelenő receptgyűjtemény 22 alkotót mutat be, akik ezerrel alakítják a budapesti gasztrokultúrát. Wang Song Tao fodrász úr osztrigaszószos pak choi salátájával hívjuk fel a figyelmet erre a nem mindennapinak ígérkező könyvre. »

New York-i séfreggeli <br>egy magyartól

New York-i séfreggeli
egy magyartól

Kovács Zoli jó pár éve már Brooklyn egyik menő éttermében dolgozik, ahol a kollégáit olykor ilyen szendvicsekkel várja. »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Háda Imre

Háda Imre

Az ember a hamburger toplista éléről

Háda Imrével, a hazai street food Atakámjának kiötlőjével dumáltunk. UPDATE: a Gault&Millau szerint is a legjobb hamburgeres a városban, megkapta az év alternatív vendéglátás díját »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink