diningguide.hu

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hírek
Főszereplőnk a zöld

Ismét melegrekorder tavaszunk van, ám a nemrég beharangozott májusi esőzések megnyugtattak: még nem késő felkérnünk azt az öt budapesti séfet, akik a természet üde ostromát egy tálon képezik le nekünk. A kötelező idényzöldségek mellett a kompozíciókat zöldellő ecsetvonások tartották egyben, a geometrikus formákat friss tavaszi burjánzás oldotta.

Laci!Konyha!


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Mogyorósi Gábor éles formái sarkában mindenhol zöld terem, a bárányvagdalt kockához retek, vajtök járult, melyeket a borsócsíra, a wasabilevelek, és a mentakrém bombasztikus zöldjei olvasztottak össze.

Baraka


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Bíró Norbert a tavaszi megújhodást az idényzöldségek teljes felvonultatásával képzelte, szürreális zöldségszekvenciáját csak egy báránycsülök tekercs rántotta vissza a valóságba. A báránycsülök narancsos kuszkusszal, medvehagymás, cukkinitöltelékkel képviseli a tál látszólagos józanságát. A tekercs alatt házi készítésű harissza, tovább oldalazva spárga, zöldbab, spenótszivacs friss parajlevelekből, és egy mohás kavicsnak álcázott tejes báránygerinc, melyet zöldfűszermorzsák borítanak. A tál másik végére érkezve kecsekesajtos panna cotta fogad.

Fausto’s


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Giorgio Cavicchiolo roppantul elegánsan idézett tavaszt: a homárral, brokkolival tálalt spagetti a brokkoli különböző textúráiban játszotta el a természet kibomlását. Blansírozott, párolt, krémesített brokkolizöldek tarják egyben a spagettifészket, melyre díszítésként nyersen is felkerült pár brokkolirózsa, magjai a tányéron termékenyen szórodnak szét. A spaghetti alla chitarra elnevezés egy hagyományos olasz tésztakészítési módra utal, melyet a Fausto’s konyháján is alkalmaznak. A chitarra, azaz a gitárra emlékeztető húrokkal ellátott kézi működtetésű tésztagép érdekessége, hogy a húrokra nyújtott tésztát kissé szögletesített spagettiformára vágja. És ha ez nem lenne elég az olasz népszellem megelevenítéséből, Giorgo sokszor arra is ügyel, hogy a nemzeti lobogó színei visszaköszönjenek a kompozícióban.

Borkonyha


fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Sárközi Ákos egy igazi simogató összjátékkal, és egy méltatlanul elhanyagolt alapanyaggal, a karalábéval nyitotta meg nekünk a tavaszt. A tál másik főszereplője a nyúl: petrezselyem keretben sült nyúlgerinc, friss parajjal, fenyőmaggal töltött, csontozott nyúlcomb, illetve a megmaradó csontokból főtt, boros mártás került a laza karalébéfőzelékre. A lisztmentes, vajas garnírung enyhe sárgarépás, korianderes élénkítést kapott. Az egyetlen merész színezés a Borkonyha tálján jelentkezett: egy céklazselébe mártott fürjtojás ragyogott a halovány főzelékágyon.

MÁK Bistro



Huszár Krisztián spárgaváró tálja narancsolajban, tejben szuvidolt perui fehér spárgával, és tőkehallal. A spárgát fajtától függően pár percig szuvidolják, majd a cukrozott, narancsolajos tej a halra habként kerül fel, pár salátalevél omlik le a pirított tőkehal falából.


Címkék: Fausto, Mogyorósi Gábor, Baraka, Sárközi Ákos, Huszár Krisztián, Mák Bisztró, Borkonyha, Laci! Konyha!, Giorgio Cavicchiolo, Bíró Norbert
« Vissza a Hírek rovatba
Károly József a MOM Parkban nyit hentesüzletet

A budai oldal egy újabb hentesüzlettel gyarapodik, igaz, hogy nem új szereplő lépett a piacra, hanem egy régi, megbízható hentes bővíti tevékenységét. Károly Józsefet mindenki ismeri a Budagyöngyéből, legalább is azok, akik a kifogástalan hentesárura utaznak. »

Gasztroparadicsom a város mértani közepén

Helyre billenni látszik a belvárosi egyensúly. Már nem csak a túlsúlyos Vörösmarty tér büszkélkedhet változatos kulináris kínálattal,- amit jószerivel a Gerbeaud ház képvisel,- hanem a képzeletbeli belvárosi tengelyen haladva az Erzsébet-híd tövében a Március 15. téren a Kioszk körül csoportosuló helyek is. »

A Felelős Gasztrohős a víztakarékoságról

Az étterem víz nélkül olyan, mint a Dallas Bobby nélkül. Vagy inkább maradjunk abban, hogy nem is létezik. Olyannyira nem, hogy az éttermek a városi öntözés és az irodaépületek után a harmadik legnagyobb vízfelhasználók. De mit tehet egy étterem, hogy csökkentse saját és az emberiség közös vízszámláját? »


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink