diningguide.hu

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hírek
A Costes után az Onyx is 1 csillagos

Tavaly a Costesnek köszönhetően kipipálhattuk az első hazai Michelin-csillagot. Evés közben jön meg az étvágy. Az idei Main Cities of Europe című kiadványban még egy éttermünk mellett szerepel 1 csillag: ez a hely az Onyx.

A Costes után az Onyx is 1 csillagos

A Costes után az Onyx is 1 csillagos

2010-ben megtört a jég és a világ egyik legismertebb étteremkalauza, a Michelin csillagot osztott egy hazai étteremnek, a Costesnek. Volt is nagy öröm, a Vörös Kalauz a döntéssel legitimálta azokat a hangokat (köztük minket is), amelyek kisebbfajta magyarországi gasztroforradalomról beszéltek az elmúlt években és a szélesebb közvéleményt is kíváncsivá tette a "szcénára". Az i-re felkerült a pont, de vajon tovább bővülhet a csillagos éttermek köre és az elismerés hatására jelentős forgalomnövekedést regisztráló Costes akár megszerezheti a második csillagját is? – a mámoros pillanatok utáni első tárgyilagosabb értékelésekben már ez is megfogalmazódott.

Az utóbbi kérdést a Ráday utcai étterem tulajdonosának is feltettük, amikor a Gault Millau Österreich 2011 kiadványban a Costes neve mellett 3 sapka szerepelt (amit 2 Michelin-csillagra szoktak „lefordítani/konvertálni”). Gerendai akkor azt felelte: nem gondolja, hogy a Michelinnél már rögtön 2011-ben sikerülne „megugraniuk a második csillagot”, de megtatani is nagy eredmény lenne azt.

Ahogy azt az időközben a Main Cities of Europe főszerkesztői székétől elbúcsúzott Derek Bulmer tavaly nekünk elmondta, 2010-ben több étterem is rendkívül közel állt a Michelin-csillag megszerzéséhez és őket (is) alaposan és gyakran vizsgálták, így talán nem túlzás azt mondani, hogy a szakma és a közönség joggal reménykedett egy újabb csillagban.

Mely éttermek jöhettek szóba? Ha csak a 2010-es kiadvány eredményeit nézzük, 4 Bib Gourmand díjat osztottak (Arcade, Csalogány 26, Bock és 21) és további 15 éttermet, köztük többek mellett a Babelt, az Onyxot, az Alabárdost, a Fausto’s-t szerepeltették a kiadványban. A nagy vetélytárs, a Gault Millau is többé kevésbé hasonló képet festett a hazai színtérről. De, hogy tényleg kap-e valaki csillagot 2011-ben, arra március 16-ig kellett várni, amikor is megjelent a Main Cities of Europe.

A Gerbeaud-ház kulináris zászlóshajójával, a nemrég átalakuláson átesett Onyx-szal kapcsolatba régóta tartja magát a vélemény, hogy nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét a csillagok világában, a kollégák is nagyra tartják azt a munkát, ami az étteremben zajlik. Ezt ismerték el most a Michelinnél 1 csillaggal. Az étterem csendes, de annál eredményesebb, a minőség mellett elkötelezett gasztronómia teljesítménnyel bír, korszerűsített magyar és nemzetközi fogások által ihletett ételkreációk jellemzik a Szulló Szabina és párja, a többszörös Hagyomány és Evolució győztes Széll Tamás által vitt konyhát. A Costes maradt 1 csillagos és a Bib Gourmand díjas éttermek száma sem bővült: a Michelin szerint továbbra is az Arcade-ban, a Csalogány 26-ban, a Bockban és a 21-ben lehet jó ár-érték arányban enni.

A Michelinről bővebben itt írtunk.


Címkék: Costes, Michelin, Csalogány 26, Bock Bisztró, Onyx, Fausto, Babel, Alabárdos, Arcade, 21 magyar vendéglő, Szulló Szabina, Széll Tamás, Gault Millau
« Vissza a Hírek rovatba
Lista ünneplőknek és nem ünneplőknek

Miért is ne? Attól függetlenül, hogy a karácsony alapvetően egy vallási ünnep, december 24-én és 25-én nehezen találni olyan helyet, amely mégis nyitva tart. Szerencsére akad néhány megbízható pontja a városnak, ahol levezethetjük a bejglivel teletömött, mákos gubával lefojtott has fáradalmait: romkocsmák és koncertek a városban. »

Krúdy szerint ez volt a "legpestibb utca". A serért, meg a szalontüdőért járt ide a szomszédos Pekáry-házból, ahol első feleségével lakott. Ezt a vendéglőt dózerolták le végleg a napokban. »

Az első élelmiszer csomagolás, és a mértani praktikum célközepe. Játékos zsákbamacska: sós vagy inkább édes? Töltött vagy töltetlen? Merthogy „nem lehet látni, de ott van a lényeg bent”. S olyan mint a világ: néha kemény magba koppanhat a fog, ha valaki túl nagyot akar harapni belőle. »


4 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
4. azatoth
03/17 - 20:55:18

Talán 3 éve lehetett, hogy ott vacsoráztam, egy barátom jóvoltából. Lenyűgöző volt minden tekintetben. A hurka és a tekenőháti merlot nem megy ki a fejemből azóta sem. Szóval vissza kéne látogatni, azt csiripelik érdemes... :)

hasznos (325) | haszontalan (268) | sértő
3. robull
03/16 - 14:52:00

Igaz, hogy még nem voltam ott , de csak gratulálni tudok!!!! A magyarok elérték, hogy igazán Magyar Michelint kaptak!!!!!!!

hasznos (311) | haszontalan (304) | sértő
2. azatoth
03/16 - 11:09:21

Mellé kínálok egy redukált, koncentrált, gazdag és őszinte gratulát.

hasznos (289) | haszontalan (276) | sértő
1. wiszki
03/16 - 10:03:28

Gratulálunk! Ez igazán nagyszerű hír!!!

hasznos (275) | haszontalan (285) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink