Ahogyan arról múlt heti cikkünkben is írtunk, a fugu húsa ehető, amennyiben bőrét és belső szerveit szakszerűen eltávolítják.
Olvasta már korábbi cikkünket a témában? Gömbhalál: Japán rulett, egy fuguséf mindennapjai
Gamagori Japán fő szigetén, Honsu keleti partján található. A nyolcvanezer fős városban a földrengések és egyéb katasztrófák idején használt hangosbemondó rendszeren keresztül hívták fel a lakosság figyelmét a veszélyre. Négy csomagot még a riasztás után eljuttattak a hatóságokhoz, az ötödik vásárló pedig később telefonon jelentkezett, hogy a halat már elfogyasztották, és mindenki jól van.
Ez meg hogy lehet?
A halakat eladó üzlet halrészlegének egyik munkatársa szerint évek óta májjal együtt árulják ezt a fugufajtát, és eddig nem volt belőle probléma. A yorito fugu májában ugyanis elenyésző a méreganyagok mennyisége, a japán hatóságok azonban biztosra mennek, és semelyik fugufajtát sem engedik májával együtt forgalomba hozni. Jóllehet igazi pánikkeltésnek bizonyult az eset, mindenesetre figyelemreméltó, hogy milyen elővigyázatossággal kezelik ezt (is) a szigetországban.
Forrás.