100 millió euró nem kis összeg: ennyiből épül élménypark Bolognában, ahol minden a gasztronómia körül forog. Ősztől már látogatható!


40-féle workshoppal, 25 étteremmel várnak az év második felétől az Eataly Worldbe, ahol a lehető legélményszerűbben mutatják be az ételek útját a földtől a villánkig (“from field to fork”). Növénytermesztés, állattartás és élelmiszerkészítés testközelből, élményelemekkel – és persze sok jó falattal.
A park 80 ezer négyzetméteren terül el, és 44 ezer napelem biztosítja a működéséhez szükséges energiát; demonstrálva, hogy a jövő energiaforrásai már itt vannak, csak élnünk kell velük. A hatalmas területen a Bianchi biciklimárka külön a park számára fejlesztett, nagy kosarakkal ellátott háromkerekűivel közlekedhetünk majd.fico-eataly-world-1300x867Már írtunk róla, hogy Olaszországban mintegy másfél millió hektárnyi földön folytatnak biogazdálkodást, erre mutatnak példát az Eataly Worldben is. De a park koncepciójának egyik érdekessége, hogy bár a juhok fejésétől a sajtritkaságok készítéséig sok különlegességgel találkozhatunk, nem kizárólag a kis mennyiségben, kézműves úton előállítható élelmiszerekre koncentrálnak. A liszt készítésekor például megmutatják, hogyan őrlik a gabonát kövek között, ősi módszerrel, és hogyan néz ki az ipari megoldás ugyanerre.eataly-worldSzórakoztatás, ismeretterjesztés, tanítás – a világ csúcsélelmiszereit előállító országainak egyikéből.