A Három Tarka Macska egészen pontosan ma reggel nyílt, úgyhogy a kérdés nemcsak jogos, aktuális is. A pék francia, akinek munkáját, és az éppen sülő kenyereket is láthatjuk egy üvegfal mögött. A tulajdonos, Márton Dávid elmondta, azért született meg ez a pékség (és reggelizőhely), mert már vagy tíz éve azt érezte, hogy nemigen lehet jó kenyeret kapni Budapesten.
"Ugyanakkor azt is tapasztaltam, hogy köszönhetően részben a kiváló kézműves pékségeknek, az utóbbi időben az embereknek megnőtt az igénye a jó kenyérre. A lakosság egy része már tudja, mi a jó kenyér, és én is jó kenyeret akartam csinálni – mondta a tulajdonos, aki maga is elment egy kurzusra a franciaországi IMBP (Institut National de la Boulangerie Pâtisserie) egyik kurzusára, hogy megismerje a szakmát, és ha kell, kenyeret is tudjon sütni.
Erre azonban végül nem volt szükség, mert 70 pék meghallgatása után kiválasztotta Pierre Descous-t, aki Toulouse-ból érkezett Magyarországra. A pék tízféle francia liszttel dolgozik, amelyek a nagy nevű Moulins Bourgeois termékei közül kerülnek ki. A már említett mogyorós gyümölcsös veknit mindenképpen ajánljuk, de figyelemre méltó a vörösboros kenyér is, és ez csak a kezdet.
A helyen reggelizni is lehet, rántottákat és szendvicseket is.