Hirdetés
Hirdetés

Francia pékség Budapest turistaközpontjában

SZERZŐ: N.Zs.
2015. augusztus 10.
Ennek ellenére a Fővám téri Amber’s nem szállt el az áraival, viszont hatalmas kínálattal van feltöltve a pult a péksüteményektől desszertekig és szendvicsekig. Kipróbáltuk, milyenek.
Hirdetés

A legtöbb cukrászathoz képest meglepően nagy a tér, aminek örülünk, mivel így van lehetőség némi privát szférára, nyugodt válogatásra a pult előtt, de ha épp nem kánikula, a teraszra is szívesen kiülnénk. Így viszont maradt a hűvös vendégtér.
Az Amber’s francia pékségként és kávézóként fut: a pult egyik felében legalább tízféle péksütemény, croissant, pisztáciás és csokoládés párnák, töltött és töltetlen ciabatták, kenyerek, bagettek állnak, mellette pedig egy hosszabb részen rengeteg színben és formában tarte-ok, szeletek és betöltött desszertek.
Négyféle édességek kóstoltunk, plusz hazafelé egy fetás-spenótos ciabattát, hogy lenyomjuk egy kis sóssal a cukrot. Kérdésünkre elmondták, hogy a termékek egy része helyben készül, de a péksütemények például egy külső üzemükben.

Citromtarte

Citromtarte


A citromtarte egyszerű, szimpatikusan minimalista, nincs elnyomva meringue-gel, elfedve rengeteg gyümölccsel vagy rosszabb esetben tejszínhabbal. A tészta kissé puha a hűtéstől, nem ellensúlyozza roppanással a krémet. A töltelék a kelleténél savasabb, önmagában zavaró, elnyomja a citromízt, de a tésztával valamennyire helyrebillen.
Mille feuille

Mille feuille


A mille feuille hozza a rengeteg réteget, enyhe karamellízzel, szuperül ropog minden lapja, a krémet viszont nem menti meg. Kellemetlenül savanykás, tömör, a friss áfonya sem segít.
Eclair

Eclair


Az eclair több ízesítésben szerepel a pultban, mi mégis a hagyományos felé vettük az irányt és nagy reményekkel (hátha végre találtunk egy jó eclairt a városban) próbáltuk ki. Az eclair nehéz műfaj: a tészta kívül maradjon ropogós, de ne száraz, ne essen össze, Franciaországban nem véletlenül specializálódik egy-egy cukrász erre a feladatra.
Eclair

Eclair


Az Amber’s eclaire kicsit szivacsos (feltehetőleg szintén a hűtés miatt), a krém nehéz, tömör, nem egy könnyed nyári darab.
Pisztáciás párna

Pisztáciás párna


A pisztáciás párna viszont a kedvencünk lett, kívül ropogós, belül puha, de nem nyers vajas lapok, nem túl édes pisztáciakrémmel és csokoládéval. Ettük volna még sokáig. Ahogyan a fetás-spenótos ciabatta is meggyőző volt.
Lehet, hogy a desszertekkel csak rossz napot fogtunk ki, de elsősorban a péksüteményekért fogunk visszatérni.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram