Az East End egy teljesen normális hely általában, kivéve évente egy vasárnap, amikor mindenki csak rohangál. Ezt váltja ki az emberekből a Gelinaz!, Andrea Petrini és Fulvio Pierangelini zseniális agyszüleménye.

Adva van ugyanis 6 óra, 14 séf a világ legjobb helyeiről, mint például Claude Bosi (Hibiscus, London, Nagy-Britannia), Davide Scabin (Combal Zero, Rivoli, Olaszország), vagy Enrico Crippa (Piazza Duomo, Alba, Olaszország), 16 tanfolyam és kb. 50 étel többfogásos kóstolómenüre bontva, s ezt kell valahogy mindenkinek nemcsak, hogy végigennie, de végig is járnia, ha kell, a városrész két legtávolabbi pontjában rohangálva.

S akkor jöhet a játék. A gyanútlan vendég beül az egyik étterembe, ahol elindul a gasztroutazás. Aztán egy váratlan pillanatban jön egy üzenet, hogy tovább kell mennie, legjobb esetben valahova közelre, de mégiscsak útra kell indulnia. S ez így megy órákon keresztül. De persze megéri. Hiszen a séfek véletlenszerűen rendeződnek párokba, amiből olyan eredmény született, mint Enrico Crippa és Claude Bosi tökéletesen megalkotott fogásai kumquattal, chilivel és fekete szezámmag olajjal, vagy James Lowe “fésűkagyló álma”, amiről a beszámolók azt írják, hogy igazi bíborrobbanás vérnaranccsal, kagylóval és édesköménnyel.

De az est a séfeknek is kihívás, hiszen idegen konyhában kell dolgozniuk ismeretlen személyzettel és egy olyan séffel, akivel vélhetően soha nem főztek még együtt.

A Gelinaz! hamarosan három másik világvárosban is terjeszkedik.