Vannak sablonos lányregények, amelyekben a főhősnő ügyvédből vagy valamilyen más hasonlóan felelősségteljes állásából megszökve átadja magát hivatásszerűen is a szenvedélyének, a sütésnek. Gertivel ez történt, ami persze nem jelenti, hogy a történet sablonos, sőt. Bár gimnazista korában Németországban dolgozott egy cukrászdában, végül közgazdászként végzett, szervezetfejlesztő trénerként dolgozott, de közben egyre többet sütött, blogot indított, részt vett Restaurant Dayeken, és egy kávézóban is besegített. Néhány év alatt összeállt a fejében a terv, ez pedig az volt, hogy cukrászdát kell nyitni, ami 2015 nyarán meg is valósult.
Két év után most megnyílt a Sütit akarok kistestvére is a Pozsonyi úton. A lokáció tökéletes, Újlipótváros is garantáltan sütit akar. A budainál sokkal kuckósabb üzlet (a neve is Sütit akarok! Mini) a másik nagy kedvencünk, a Ciooccolatte fagyizótól néhány lépésnyire található, és a már megszokott kínálaton kívül újdonságok is kaphatók benne. Ilyen például az emblematikus-gyanús flódnis rugelach, a klasszikusok hibridje! A csak a Pozsonyi úti üzletben elérhető finomság diós rugelach tésztából készül, meg van kenve szilvalekvárral, amit Gerti édesanyja a Balatonon főz, így adódik hozzá a fehérboros mákkrém és a fehérborban főzött alma. Ez után pedig úgy van feltekerve és darabolva, ahogyan Gertiék tavaly New Yorkban látták, a híres harlemi Lee Lee's-ben. Sütés előtt dió, utána pedig fahéjas porcukor kerül rá. Újabb bizonyíték, hogy Újlipótváros gasztro szempontból Budapest Piemontja!
Ja, és a hely reggel 7-kor nyit, így reggelit is kínál: pogácsa, és elképesztő kombinációkat felvonultató édes péksütemények is készülnek helyben.