Saláta, bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac és zöldségek) tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítése volt a feladat. A konyhai munkát Bíró Lajos és Tóth Gábor, a végeredményt Arnold Károly, Bakcsy Árpád, Bősze Ákos, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor /Szása/, Varjú Viktor és Vomberg Frigyes értékelték.
Az utánpótlás verseny végeredménye:
I. helyezett: Szabó Kevin /Onyx Restaurant/
II. helyezett: Barna Zsanett /Onyx Restaurant/
III. helyezett: Szász Kristóf /Bock Bisztró/
Különdíj: Sándor Lőrinc /Kistücsök/
Szántó Gabriella, a Magyar Bocuse d’Or Akadémiától elmondta, hogy ez egy tehetségkutató és -gondozó verseny volt, ami az első lépése annak, hogy a fiatal szakácsok kipróbálhassák magukat egy Bocuse d’Or-szintű megmérettetésen.
A döntőn részt vettek a magyar Bocuse d’Or verseny selejtezőjébe jutott séfek, így lehetőségük van arra, hogy az utánpótlás szakácsai közül válasszanak maguk mellé commis-t (segítőt) a hazai fordulókra.
A versenyen részt vett:
- Barna Zsanett
- Csécs Bence
- Jándi Lőrinc
- Kosztics Bianka
- Krebán Klaudia
- Lotz András
- Pozsár Bence
- Sándor Lőrinc
- Szabó Kevin
- Szász Kristóf
- Tatár Márk
- Tóth Attila