Hirdetés
Hirdetés

Fiatal szakácsok a Bocuse d’Or kapujában

SZERZŐ: DiningGuide
2015. október 19.
Tegnap zárult le a Magyar Bocuse d’Or Akadémia utánpótlás versenyének döntője, ahol 12 fiatal szakács főzött két témában.
Hirdetés

Saláta, bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagkosár (lazac és zöldségek) tartalmából a helyszínen összeállított főétel és mártás elkészítése volt a feladat. A konyhai munkát Bíró Lajos és Tóth Gábor, a végeredményt Arnold Károly, Bakcsy Árpád, Bősze Ákos, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor /Szása/, Varjú Viktor és Vomberg Frigyes értékelték.

Az utánpótlás verseny végeredménye:

I. helyezett: Szabó Kevin /Onyx Restaurant/
II. helyezett: Barna Zsanett /Onyx Restaurant/
III. helyezett: Szász Kristóf /Bock Bisztró/
Különdíj: Sándor Lőrinc /Kistücsök/

Szántó Gabriella, a Magyar Bocuse d’Or Akadémiától elmondta, hogy ez egy tehetségkutató és -gondozó verseny volt, ami az első lépése annak, hogy a fiatal szakácsok kipróbálhassák magukat egy Bocuse d’Or-szintű megmérettetésen.
A döntőn részt vettek a magyar Bocuse d’Or verseny selejtezőjébe jutott séfek, így lehetőségük van arra, hogy az utánpótlás szakácsai közül válasszanak maguk mellé commis-t (segítőt) a hazai fordulókra.

Hirdetés

A versenyen részt vett:

  • Barna Zsanett
  • Csécs Bence
  • Jándi Lőrinc
  • Kosztics Bianka
  • Krebán Klaudia
  • Lotz András
  • Pozsár Bence
  • Sándor Lőrinc
  • Szabó Kevin
  • Szász Kristóf
  • Tatár Márk
  • Tóth Attila

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram