Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      
Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hirdetés
Apacuka, új kulináris helyszín a Nagymezőben
A belváros egyik legszebb terasza

Az étterem áprilisban költözött át régi helyéről Budapest szívébe, a Nagymező utcába. Francia-magyar konyhával, élőzenével, feketerigókkal, virágokkal és szobrokkal vár mindenkit.



Az Apacuka nem csupán egy étterem. Több annál. Kávéház, találkozóhely, varieté is egyben, ahol a finomabbnál-finomabb ételek mellett tartalmas szórakozást is kínálunk. Ez az a hely ahová beülsz és maradsz, mert jó. Hiszen itt a művészet és a gasztronómia ad jól sikerült találkát egymásnak a hét minden napján. Hétköznap esténként bárzene, jazz és lounge dj-k adják az alaphangulatot, hétvégén pedig magyar és nemzetközi dj-k zenélnek.

Az étterem 2012 áprilisában költözött át régi helyéről Budapest szívébe, a Nagymező utcába. Az új helyszín monumentális, sokrétű és inspiráló. Összesen 530 m2-en, kényelmes, belső terekkel, négy különálló helyiséggel (földszint, galéria, szeparé, pincehelyiség) várjuk vendégeinket. Tavasztól őszig pedig nyitva van a teraszunk is, ahol a lüktető belvárosban a nyugalom szigetén érezheted magad.



Nem csupán az étterem lett grandiózusabb, ételeinket magasabb minőségben készítjük, mint korábban. Erről szakmailag kiemelkedő, kreatív, lelkes séfjeink gondoskodnak. Konyhánk igazi különlegességét az adja, hogy egyszerre ötvözi a francia alapokat és a magyar konyhát. Ételeinkben hazai, minőségi alapanyagokat, ízeket használunk francia hagyományokkal és könnyedséggel párosítva. Ebédidőben pedig napi házias menü kapható baráti áron.

Az Apacuka nem csupán baráti vacsorák, színház utáni összejövetelek, hanem céges rendezvények, esküvők, sajtótájékoztatók, kiskoncertek, divatshowk és kiállítások kitűnő helyszíne.

Apacuka
1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.
www.apacuka.com
info@apacuka.com




A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A Street Food Show-n is lehet kóstolni

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink