Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Duna Garden
Hogy kerül a hawaii „poke” a soroksári Duna-ágba?

Hát úgy természetileg sehogy, de a Duna Garden vízparti teraszán bármikor elérhető, méghozzá frissen, illatosan, szezámmal locsolva, ahogy a bennszülöttek készítik.

Duna Garden
Duna Garden

Ideje lesz hozzászoknunk ahhoz, hogy nem csak a városmagban történnek dolgok, nem csak a szűken vett belvárosban lehet jókat enni,- hozzáteszem ott se könnyű,- hanem végighajtva a rozsdaövezeten, a szépemlékű Gubacsi hídtól egy nyíllövésnyire, Markó ecsetére való érintetlen tájba csöppenve is vannak kulináris meglepetések. Talán néhány szekeres paraszt, vagy lovát itató nemesember hiányzik a képről, vagyis nem hiányzik, elég nekünk a zöld minden árnyalatát elővarázsló, villódzó napsütésben ámulni és bámulni. A Duna csendesen, lágy fodrokkal simogatja a vadkacsákat.

„Az 1838-as árvizet követően Lechner József és az olasz Pietro Paleocapa jóvoltából korszerű tervek születtek az érintett Duna szakasz rendezésére, de a tényleges munkálatok csak a kiegyezést követően kezdődtek el. A Soroksári ágat lezárták és a Budafoki ágat pedig alkalmassá tették a teljes dunai vízhozam levezetésére. A Soroksári ág lezárására 1873-ban kerül sor, a mai Gubacsi híd környékén.”És akinek ez nem elég, az akár hajóval is érkezhetne, mert a szállodához,- 21 szobás, ha elfelejtettem volna említeni,- jachtkikötő is tartozik. Bevallom annak ellenére, hogy elméletben mindig is szimpatizáltam a víziparadicsomokkal, a gyakorlatban alig ismerem, akárcsak a főváros környéki lehetőségeket. Hirtelen arra gondolok, hogy nyilván nem véletlen, hogy a különböző borvidékek olyan nagy népszerűségre tettek szert, hiszen a bor, az istenadta nedű, a maga szakralitásával mindenkit lenyűgöz és még a nemzeti kebel is dagadhat tőle. Pedig azok a híres Duna-parti csónakházak, ahol oly nagy volt a jókedv mindennap, nem csak a Római-parton lehetnek, hanem a Francia-öbölben is. Tudja valaki, hogy hol a Francia-öböl? Hát megmondom: ott a soroksári holtágban neveznek egy öblöt így, valamivel lejjebb, nem messze a Duna Gardentől. Szóval az a kérdés, hogy a hal lehetne-e olyan identitást erősítő, mint a bor. Persze, tudom a választ: a hal hallgatag, sikamlós jószág,- bár némely borról ugyanezt elmondhatjuk,- nem tulajdoníthatunk neki olyan jelentőséget, mint a bornak, de ha tudomásul vesszük, hogy egyik a másik nélkül kevesebbet ér, akkor szépen összebékíthetnénk őket. Eleinknek ez nem volt kérdés. Maledictus piscis in tertia aqua. Átkozott a hal a harmadik vízben, vagyis jófajta fehérborral kell locsolgatni a kész halat. Az első az a víz, amiben él, a második, amiben készül és a harmadik a fehérbor. Az első kettő adottság, a harmadikban sincs hiány itt a Duna Gardenben.

Nemzetközi ihletésű az étlap, ami azért nem feledkezik meg arról sem, hogy itthon vagyunk a Duna partján, bár még így is keveslem a lokális halkínálatot. Zengedezhetnék most itt a lokalitás fontosságáról, de akkor kénytelen lennék abba is elmélyedni, hogy vajon hazai körülmények között mennyire reális a minőségi alapanyagok beszerezhetősége. Legyen annyi elég, hogy ami étlapra kerül, az többnyire kifogástalan minőségű. Mindjárt az elején, még a döbbenetes naplementébe forduló este kezdetén tapenádot kapok. Agyafúrt jószág, mert nem az a megszokott krémes állagú, hanem finoman apróra felkockázott karakteres ízű, olajbogyóból készült fokhagymával bolondítva. Lokalitás ide vagy oda, azért a hawaii „poke”-t nem hagyom ki, és jól teszem. Minden friss, üde, úgy csíp a chiliszirmoktól, ahogy éppen szükséges, a táj pedig fokozatosan csendesedik körülöttem, éppen csak alig érzékelhető pára ereszkedik: sfumato. Kókuszleves garnélafarkakkal a következő állomás. Szépen kiegyensúlyozott készítmény, tökéletesen roppannak a garnélák, talán kissé túlneutralizált a tejszín által a leves, de tudom, hogy nagyon elfogult vagyok a tejszín használatát illetően, nem igazán kedvelem, mert meggyőződésem, hogy összemos. Gyorsan vigasztalódom csípős tintahalkarikákkal, úgy látszik, ma a pikáns ízekkel ellensúlyozom a percről percre változó dunai táj szende szépségét. A karikák is működnek, a remoulade mártás szintén. Nem hagyom ki a fogast sem, szép feszesre sütött filé, elég magas. Zöldborsóból és sültpaprikából készült, kétféle krém fogja közre a halszeletet, kis tálkában, halléből készült hab teremti meg a szükséges ízegyensúlyt. Elég dögös adag.De nincs még vége a tobzódásnak. Rib eye nélkül nem élet az élet. Egyben sült a hús, tökéletes állagú, ujjnyi szeletekre vágva, egymásra halmozva helyezkednek el a tálon. Csak, hogy kötözködjek, pihenhettek volna még egy keveset, de így is jók. Szaftosak, ízesek, olvadoznak.

A szemközti part fái lassan szintén egymásba olvadnak, kihuny a fény, néhány lilába forduló, mint szemalatti ütés nyoma, felhő küzd a túlélésért, aztán vége.

A tesztelés időpontja: 2012. június . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi
Tel.:  +36 1 287 8250
Nyitva:
   H-Cs:  12:00-23:00
   P-Szo:   
12:00-24:00

   V:   
12:00-23:00

Cím: 1203 Budapest, Vízisport u. 12-18.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
2 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink