Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Fausto's
Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's.

Fausto's
Fausto's

A viszonylag újépítésű Király utcai lakóházhoz modernitásban illeszkedve, modern, letisztult, de meleg hangulatú design fogadja a vendégeket két teremben. Hétköznap délben foglalás nélkül szinte esélytelen asztalhoz jutni, de az idejárók többnyire évek óta törzsvendégek, titkárságuk időben gondoskodik a főnök helyéről.

Ismerősként köszöntenek minket is, és gyorsan érkezik az üdvözlőfalat is, teával marinált, narancsos-grépfrutos lazac formájában. Két falat, ami pont a feladatát látja el: megnyugtat, frissít és kedvet csinál az ebédhez. Tudjuk, hogy nem kéne, de nem tudunk ellenálni a felszolgált ropogós keksz-kenyérnek és a többi isteni pékárúnak sem... Jöjjön gyorsan a lényeg, mert így hamar tele leszünk!

Az egyik előételünk Kacsamáj kompozíció mogyorós szilvalekvárral, ami hideg terrine-t, roston májat és máj-creme brulee-t foglal magában. Mindhárom falat különleges a maga nemében, mindegyik látványosan eltérő formában mutatja meg a máj fantasztikus ízét. Izgalmas, változatos, sűrű élmény.

Másik előételünk Libamájjal töltött ravioli (mezzaluna) zsályával és vajjal. Nincs sok mindent hozzátenni. Ez a Fausto's igazi erőssége, ezért jön át hozzájuk a közeli magyaros TOP-étterem tulajdonosa ebédelni és ezért a legjobb olasz étterem közel és távol. Tésztában a Fausto's verhetetlen.

A két főétel esetében a bevezetőben jelzett erények közül inkább a megbízható korrektséget lehet hangsúlyozni. A Kacsamell mézes balzsamecettel nagy olasz klasszikus, ami most sem okoz csalódást, de megállapítjuk, hogy - talán a nem kiemelkedő alapanyag miatt - semmi különös. Viszont meglepően nagy adag, amihez itt nem vagyunk hozzászokva. Az étlapon nem szereplő, pincérünk által ajánlott Túróval és sonkával göngyölt báránygerinc hasonlóképpen nem hív elő belőlünk eufórikus ódákat. Nagyon szép hús, nagyon korrekten elkészítve. (Olyan ételről van szó, amit az életében először főző fiatal hölgy az udvarlójának készít, mert viszonylag látványos, de azért egyszerű konstrukció. Jó lett volna, ha ilyet kapok huszonéves koromban a barátnőmtől, de azért az más volt...)

Desszertnek Mangó suofflé maracuja fagylalttal érkezik társamnak, én meg kapok meglepetésként egy kis eper-maracuja szorbét, hogy lehűthessem ízlelőbimbóimat. Sikerül, ahogy sikerült volt az egész ebéd. A bor nélkül kereken 20,000 ft-os számla (a szervízt a számla automatikusan és kötelezően tartalmazza) a környékhez képest drága, a hely színvonalához képest viszont teljesen megfelelő, sőt...

A tesztelés időpontja: 2012. április . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Fausto, Giorgio Cavicchiolo

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  olasz
Tel.:  +36 30 589 181
Nyitva:
   H-P:  12:00-15:00 
19:00-23:00

   Szo:   
18:00-23:00

Cím: 1072 Budapest, Dohány u. 5/a
1 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
13 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

15.0


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Espresso Razzzo

Espresso Razzzo

Gyümölcsös-csokis kávé a Tamp & Pulltól

Különlegessége, hogy a Tamp & Pull csapata shakerként használ egy befőttes üveget. És az ízhatás sem semmi: a gyümölcs fanyar, friss limonádés jellege jól összedolgozik csokis-erdei gyümölcsös jegyeket mutató kávéval. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink