Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Fausto's
Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's.

Fausto's
Fausto's

A viszonylag újépítésű Király utcai lakóházhoz modernitásban illeszkedve, modern, letisztult, de meleg hangulatú design fogadja a vendégeket két teremben. Hétköznap délben foglalás nélkül szinte esélytelen asztalhoz jutni, de az idejárók többnyire évek óta törzsvendégek, titkárságuk időben gondoskodik a főnök helyéről.

Ismerősként köszöntenek minket is, és gyorsan érkezik az üdvözlőfalat is, teával marinált, narancsos-grépfrutos lazac formájában. Két falat, ami pont a feladatát látja el: megnyugtat, frissít és kedvet csinál az ebédhez. Tudjuk, hogy nem kéne, de nem tudunk ellenálni a felszolgált ropogós keksz-kenyérnek és a többi isteni pékárúnak sem... Jöjjön gyorsan a lényeg, mert így hamar tele leszünk!

Az egyik előételünk Kacsamáj kompozíció mogyorós szilvalekvárral, ami hideg terrine-t, roston májat és máj-creme brulee-t foglal magában. Mindhárom falat különleges a maga nemében, mindegyik látványosan eltérő formában mutatja meg a máj fantasztikus ízét. Izgalmas, változatos, sűrű élmény.

Másik előételünk Libamájjal töltött ravioli (mezzaluna) zsályával és vajjal. Nincs sok mindent hozzátenni. Ez a Fausto's igazi erőssége, ezért jön át hozzájuk a közeli magyaros TOP-étterem tulajdonosa ebédelni és ezért a legjobb olasz étterem közel és távol. Tésztában a Fausto's verhetetlen.

A két főétel esetében a bevezetőben jelzett erények közül inkább a megbízható korrektséget lehet hangsúlyozni. A Kacsamell mézes balzsamecettel nagy olasz klasszikus, ami most sem okoz csalódást, de megállapítjuk, hogy - talán a nem kiemelkedő alapanyag miatt - semmi különös. Viszont meglepően nagy adag, amihez itt nem vagyunk hozzászokva. Az étlapon nem szereplő, pincérünk által ajánlott Túróval és sonkával göngyölt báránygerinc hasonlóképpen nem hív elő belőlünk eufórikus ódákat. Nagyon szép hús, nagyon korrekten elkészítve. (Olyan ételről van szó, amit az életében először főző fiatal hölgy az udvarlójának készít, mert viszonylag látványos, de azért egyszerű konstrukció. Jó lett volna, ha ilyet kapok huszonéves koromban a barátnőmtől, de azért az más volt...)

Desszertnek Mangó suofflé maracuja fagylalttal érkezik társamnak, én meg kapok meglepetésként egy kis eper-maracuja szorbét, hogy lehűthessem ízlelőbimbóimat. Sikerül, ahogy sikerült volt az egész ebéd. A bor nélkül kereken 20,000 ft-os számla (a szervízt a számla automatikusan és kötelezően tartalmazza) a környékhez képest drága, a hely színvonalához képest viszont teljesen megfelelő, sőt...

A tesztelés időpontja: 2012. április . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Fausto, Giorgio Cavicchiolo

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  olasz
Tel.:  +36 30 589 181
Nyitva:
   H-P:  12:00-15:00 
19:00-23:00

   Szo:   
18:00-23:00

Cím: 1072 Budapest, Dohány u. 5/a
1 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
13 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

15.0


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Portugál karácsonyi fánkok

Portugál karácsonyi fánkok

Selectfood készítette

Portugáliában a karácsonyi édességek között szinte minden asztalon megtalálhatóak ezek a sült sütőtökös fánkocskák. Van ahol portóis-cukros öntettel öntik őket nyakon, de Selectfood most egy egyszerűbb változat mellett tette le a voksát. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink