Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Gallok Budán - 3.rész

Gallok Budán - 3.rész

Elzász a központban

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata Elzász (Alsace) régiójának ízeivel folytatódik! 2015. április 23-25. között, külön étlapon, szabadon választható formában találkozhatunk Franciaország gasztronómiai büszkeségeivel, olyan ételekkel, melyeket "kötelezően ismerni kell”. Részletek a Larus Étterem weboldalán. »

Várvizi, a purista

Várvizi, a purista

Nem a túlhajtott nyelvtisztaságot kereső értelemben, hanem a stílustisztaságra való törekvést látom az ételkompozícióiban, mint a Le Corbusier által alapított avantgardista művészeti iránynál, ami az abszolút objektív konstruktivitás lehetőségét keresi. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Fausto's
Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's.

Fausto's
Fausto's

A viszonylag újépítésű Király utcai lakóházhoz modernitásban illeszkedve, modern, letisztult, de meleg hangulatú design fogadja a vendégeket két teremben. Hétköznap délben foglalás nélkül szinte esélytelen asztalhoz jutni, de az idejárók többnyire évek óta törzsvendégek, titkárságuk időben gondoskodik a főnök helyéről.

Ismerősként köszöntenek minket is, és gyorsan érkezik az üdvözlőfalat is, teával marinált, narancsos-grépfrutos lazac formájában. Két falat, ami pont a feladatát látja el: megnyugtat, frissít és kedvet csinál az ebédhez. Tudjuk, hogy nem kéne, de nem tudunk ellenálni a felszolgált ropogós keksz-kenyérnek és a többi isteni pékárúnak sem... Jöjjön gyorsan a lényeg, mert így hamar tele leszünk!

Az egyik előételünk Kacsamáj kompozíció mogyorós szilvalekvárral, ami hideg terrine-t, roston májat és máj-creme brulee-t foglal magában. Mindhárom falat különleges a maga nemében, mindegyik látványosan eltérő formában mutatja meg a máj fantasztikus ízét. Izgalmas, változatos, sűrű élmény.

Másik előételünk Libamájjal töltött ravioli (mezzaluna) zsályával és vajjal. Nincs sok mindent hozzátenni. Ez a Fausto's igazi erőssége, ezért jön át hozzájuk a közeli magyaros TOP-étterem tulajdonosa ebédelni és ezért a legjobb olasz étterem közel és távol. Tésztában a Fausto's verhetetlen.

A két főétel esetében a bevezetőben jelzett erények közül inkább a megbízható korrektséget lehet hangsúlyozni. A Kacsamell mézes balzsamecettel nagy olasz klasszikus, ami most sem okoz csalódást, de megállapítjuk, hogy - talán a nem kiemelkedő alapanyag miatt - semmi különös. Viszont meglepően nagy adag, amihez itt nem vagyunk hozzászokva. Az étlapon nem szereplő, pincérünk által ajánlott Túróval és sonkával göngyölt báránygerinc hasonlóképpen nem hív elő belőlünk eufórikus ódákat. Nagyon szép hús, nagyon korrekten elkészítve. (Olyan ételről van szó, amit az életében először főző fiatal hölgy az udvarlójának készít, mert viszonylag látványos, de azért egyszerű konstrukció. Jó lett volna, ha ilyet kapok huszonéves koromban a barátnőmtől, de azért az más volt...)

Desszertnek Mangó suofflé maracuja fagylalttal érkezik társamnak, én meg kapok meglepetésként egy kis eper-maracuja szorbét, hogy lehűthessem ízlelőbimbóimat. Sikerül, ahogy sikerült volt az egész ebéd. A bor nélkül kereken 20,000 ft-os számla (a szervízt a számla automatikusan és kötelezően tartalmazza) a környékhez képest drága, a hely színvonalához képest viszont teljesen megfelelő, sőt...

A tesztelés időpontja: 2012. április . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Fausto, Giorgio Cavicchiolo

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  olasz
Tel.:  +36 30 589 181
Nyitva:
   H-P:  12:00-15:00 
19:00-23:00

   Szo:   
18:00-23:00

Cím: 1072 Budapest, Dohány u. 5/a
1 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
13 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

15.0


Oldalak:  >|
Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Tiszai harcsafilé vadas módra

Tiszai harcsafilé vadas módra

Pataky Péter (IKON) receptje

Vadas-emlékeiről kérdeztük az IKON-os Pataky Pétert is, Debrecen és az ország egyik legjobb séfjét, aki harcsafilés fogást készített. »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink