Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Villás reggeli a Parlamentnél…

Villás reggeli a Parlamentnél…

Azokat a dolgokat szeretem, amelyek szerelemből születnek, amik valódi szenvedéllyel jönnek a világra, legyen az márka, művészeti termék vagy akár egy étterem. A Budapest Bisztró épp ilyen, s bár ezelőtt nem fordultam meg itt, az egyszer biztos, hogy teljességgel magával ragadott az a négyzetcentiméterenként leolvasható hivatástudat, ami kerek egésszé formál egy ilyen szerelemgyerek éttermet. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Fausto's
Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's.

Fausto's
Fausto's

A viszonylag újépítésű Király utcai lakóházhoz modernitásban illeszkedve, modern, letisztult, de meleg hangulatú design fogadja a vendégeket két teremben. Hétköznap délben foglalás nélkül szinte esélytelen asztalhoz jutni, de az idejárók többnyire évek óta törzsvendégek, titkárságuk időben gondoskodik a főnök helyéről.

Ismerősként köszöntenek minket is, és gyorsan érkezik az üdvözlőfalat is, teával marinált, narancsos-grépfrutos lazac formájában. Két falat, ami pont a feladatát látja el: megnyugtat, frissít és kedvet csinál az ebédhez. Tudjuk, hogy nem kéne, de nem tudunk ellenálni a felszolgált ropogós keksz-kenyérnek és a többi isteni pékárúnak sem... Jöjjön gyorsan a lényeg, mert így hamar tele leszünk!

Az egyik előételünk Kacsamáj kompozíció mogyorós szilvalekvárral, ami hideg terrine-t, roston májat és máj-creme brulee-t foglal magában. Mindhárom falat különleges a maga nemében, mindegyik látványosan eltérő formában mutatja meg a máj fantasztikus ízét. Izgalmas, változatos, sűrű élmény.

Másik előételünk Libamájjal töltött ravioli (mezzaluna) zsályával és vajjal. Nincs sok mindent hozzátenni. Ez a Fausto's igazi erőssége, ezért jön át hozzájuk a közeli magyaros TOP-étterem tulajdonosa ebédelni és ezért a legjobb olasz étterem közel és távol. Tésztában a Fausto's verhetetlen.

A két főétel esetében a bevezetőben jelzett erények közül inkább a megbízható korrektséget lehet hangsúlyozni. A Kacsamell mézes balzsamecettel nagy olasz klasszikus, ami most sem okoz csalódást, de megállapítjuk, hogy - talán a nem kiemelkedő alapanyag miatt - semmi különös. Viszont meglepően nagy adag, amihez itt nem vagyunk hozzászokva. Az étlapon nem szereplő, pincérünk által ajánlott Túróval és sonkával göngyölt báránygerinc hasonlóképpen nem hív elő belőlünk eufórikus ódákat. Nagyon szép hús, nagyon korrekten elkészítve. (Olyan ételről van szó, amit az életében először főző fiatal hölgy az udvarlójának készít, mert viszonylag látványos, de azért egyszerű konstrukció. Jó lett volna, ha ilyet kapok huszonéves koromban a barátnőmtől, de azért az más volt...)

Desszertnek Mangó suofflé maracuja fagylalttal érkezik társamnak, én meg kapok meglepetésként egy kis eper-maracuja szorbét, hogy lehűthessem ízlelőbimbóimat. Sikerül, ahogy sikerült volt az egész ebéd. A bor nélkül kereken 20,000 ft-os számla (a szervízt a számla automatikusan és kötelezően tartalmazza) a környékhez képest drága, a hely színvonalához képest viszont teljesen megfelelő, sőt...

A tesztelés időpontja: 2012. április . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Fausto, Giorgio Cavicchiolo

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  olasz
Tel.:  +36 30 589 181
Nyitva:
   H-P:  12:00-15:00 
19:00-23:00

   Szo:   
18:00-23:00

Cím: 1072 Budapest, Dohány u. 5/a
1 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
13 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

15.0


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink