Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Laci!Konyha!

A hely urban-cosmo-underground-alti-eklektikus, meg sem tudjuk igazán határozni, de el tudjuk magunkat helyezni benne. És ez a fontos. Főleg ha abból indulunk ki, amiből kell, hogy valóban kreatív, érett konyhai munka eredményét kóstolhatjuk erőteljesen design orientált környezetben.

Laci!Konyha!
Laci!Konyha! fotó: Nagy Balázs

A Duna parti CET nevű építmény körüli botrányok egyetlen igazi győztese a Laci! Konyha!. Eredetileg a kulturális központban létesítendő Laci! Pecsenye! nevű hely előkészítő konyhája lett volna, de a tulajdonosok jó érzékkel átalakították a koncepciót és saját jogon megnyitották Budapest egyik legmenőbb ebédelő helyét. Elsőre ugyanis ennyi volt, viszont egy ideje már esténként is üzemel, nem kevesebb sikerrel. Azóta már olyat is hallottunk külföldi szájából, hogy olyan emblematikus helyet keres, mint Rómában az Alfredo’s, Berlinben a Solar, Budapesten a Laci! Konyha!.

Lehet, hogy a Duna part szebb lett volna, főleg nyáron, de Újlipótváros szívében sincs rossz helyen az étterem. A félszuterént street art-os festéssel és szedett-vedettnek ható bútorzattal látták el. A fanyalgó kritikák ellenére egy dolgot már a külcsínről is le lehet szűrni, feszengés mentes étkezésre számíthat, aki ide betér. Laza, közvetlen, de nem tolakodó pincérek és pincérlányok fogadnak minket, és innentől fogva a szerviz első osztályú.

Egyetlen dolgot kivéve. Jó tudni, hogy bár a la cart is lehet rendelni, egyrészt nem érdemes, mert a fogások éppen két falatból állnak, másrészt a pincér olyan vehemensen beszéli le róla az embert, hogy el is megy a kedve tőle. Hiába a menürendszer, azért engedtessék meg, hogy aki csak a társaság kedvéért jön ide, annak ne kelljen végigennie az étlapot.

Már az üdvözlőfalattal elindul az ízutazás. Tiszta és erős kacsakocsonya érkezik ajándékba a séftől, tetején tejfölhabbal és apróra vágott sörretekkel shotos pohárkában. A kocsonya pikáns ízét lágyítja a tejföl, a retek pedig új textúrát ad, rághatóvá teszi a kompozíciót. Ha erőlevesként kaptuk volna a kacsalevet, akkor sem lett volna jobb, így viszont lehetett ú-zni meg á-ázni. Közben a kenyér is megérkezik és azon nyomban, még az amuse bouche-nál elfogy. A friss, házi kenyérnek ugyebár nehéz ellenállni.

A menürendszer egyébként az jelenti, hogy egy nem túl nagy összegért lehet választani egy előételt, egy főételt és egy desszertet. Vagy kicsivel többért egy előételt, egy főételt, egy desszertet és egy jolly jokert. Azok számára, akik kicsit éhesebbek van egy olyan opció is, ahol két előétel, két főétel és egy desszert közül lehet választani.

Az előételek közül a vörös burgonyaleves pirított mandulával tűnik a legfantáziátlanabbnak, azonban semmiképpen nem lebecsülendő. A valószínűleg felföldi-vörös nevű burgonyafajtából készült leves bár egyszerű, mégis különleges a burgonya aromája miatt, amelyhez kiválóan passzol a mandula édeskés, marcipános íze. A langyos tintahalsaláta nem mutat túl a nevén, viszont a trükkös alapanyagot gyakorlott kezek készítették el, így szájban olvadósra sikeredett.

A konfitált borjúszegy már nem annyira tökéletes, inkább átlagos, és egy kissé a rágós oldalon állt. Annál emlékezetesebb a köret. Tökéletesen fűszerezett, füstölt padlizsánkrém alatt megbúvó, puha, ugyanakkor feszes polenta inkább főszereplő, mint kísérő. A kacsamáj almapürével egy szépen kivitelezett iparosmunka, a hozzá kínált sült krumpli szintén előbb járt technikában és ízben is.

A desszert pályán viszont igazán brillírozott a hely ezen az estén. Az Eszterházy tortájukat tanítani kellene már a középiskolákban. Krémes, olvadós, nagyon diós. A körtelepényt, mintha egy francia nagymama készítette volna: ropogós alap, enyhén karamellizált körtefeltéttel. A hozzájuk tartozó fagylaltok csak kiegészítették a tökéletes sütiket.

A hely tényleg megérdemli a kapott figyelmet és azt, hogy jellegzetes szereplőjévé vált a budapesti étterem kínálatnak.

A tesztelés időpontja: 2012. február . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Benkő Zoltán, Laci! Konyha!, Pollok László

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar
Tel.:  +36 70 370 7475
Nyitva:
   K-Szo:  12:00-15:00 
18:00-23:00

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula u. 56.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
5 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.5


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Portugál karácsonyi fánkok

Portugál karácsonyi fánkok

Selectfood készítette

Portugáliában a karácsonyi édességek között szinte minden asztalon megtalálhatóak ezek a sült sütőtökös fánkocskák. Van ahol portóis-cukros öntettel öntik őket nyakon, de Selectfood most egy egyszerűbb változat mellett tette le a voksát. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink