Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Laci!Konyha!

A hely urban-cosmo-underground-alti-eklektikus, meg sem tudjuk igazán határozni, de el tudjuk magunkat helyezni benne. És ez a fontos. Főleg ha abból indulunk ki, amiből kell, hogy valóban kreatív, érett konyhai munka eredményét kóstolhatjuk erőteljesen design orientált környezetben.

Laci!Konyha!
Laci!Konyha! fotó: Nagy Balázs

A Duna parti CET nevű építmény körüli botrányok egyetlen igazi győztese a Laci! Konyha!. Eredetileg a kulturális központban létesítendő Laci! Pecsenye! nevű hely előkészítő konyhája lett volna, de a tulajdonosok jó érzékkel átalakították a koncepciót és saját jogon megnyitották Budapest egyik legmenőbb ebédelő helyét. Elsőre ugyanis ennyi volt, viszont egy ideje már esténként is üzemel, nem kevesebb sikerrel. Azóta már olyat is hallottunk külföldi szájából, hogy olyan emblematikus helyet keres, mint Rómában az Alfredo’s, Berlinben a Solar, Budapesten a Laci! Konyha!.

Lehet, hogy a Duna part szebb lett volna, főleg nyáron, de Újlipótváros szívében sincs rossz helyen az étterem. A félszuterént street art-os festéssel és szedett-vedettnek ható bútorzattal látták el. A fanyalgó kritikák ellenére egy dolgot már a külcsínről is le lehet szűrni, feszengés mentes étkezésre számíthat, aki ide betér. Laza, közvetlen, de nem tolakodó pincérek és pincérlányok fogadnak minket, és innentől fogva a szerviz első osztályú.

Egyetlen dolgot kivéve. Jó tudni, hogy bár a la cart is lehet rendelni, egyrészt nem érdemes, mert a fogások éppen két falatból állnak, másrészt a pincér olyan vehemensen beszéli le róla az embert, hogy el is megy a kedve tőle. Hiába a menürendszer, azért engedtessék meg, hogy aki csak a társaság kedvéért jön ide, annak ne kelljen végigennie az étlapot.

Már az üdvözlőfalattal elindul az ízutazás. Tiszta és erős kacsakocsonya érkezik ajándékba a séftől, tetején tejfölhabbal és apróra vágott sörretekkel shotos pohárkában. A kocsonya pikáns ízét lágyítja a tejföl, a retek pedig új textúrát ad, rághatóvá teszi a kompozíciót. Ha erőlevesként kaptuk volna a kacsalevet, akkor sem lett volna jobb, így viszont lehetett ú-zni meg á-ázni. Közben a kenyér is megérkezik és azon nyomban, még az amuse bouche-nál elfogy. A friss, házi kenyérnek ugyebár nehéz ellenállni.

A menürendszer egyébként az jelenti, hogy egy nem túl nagy összegért lehet választani egy előételt, egy főételt és egy desszertet. Vagy kicsivel többért egy előételt, egy főételt, egy desszertet és egy jolly jokert. Azok számára, akik kicsit éhesebbek van egy olyan opció is, ahol két előétel, két főétel és egy desszert közül lehet választani.

Az előételek közül a vörös burgonyaleves pirított mandulával tűnik a legfantáziátlanabbnak, azonban semmiképpen nem lebecsülendő. A valószínűleg felföldi-vörös nevű burgonyafajtából készült leves bár egyszerű, mégis különleges a burgonya aromája miatt, amelyhez kiválóan passzol a mandula édeskés, marcipános íze. A langyos tintahalsaláta nem mutat túl a nevén, viszont a trükkös alapanyagot gyakorlott kezek készítették el, így szájban olvadósra sikeredett.

A konfitált borjúszegy már nem annyira tökéletes, inkább átlagos, és egy kissé a rágós oldalon állt. Annál emlékezetesebb a köret. Tökéletesen fűszerezett, füstölt padlizsánkrém alatt megbúvó, puha, ugyanakkor feszes polenta inkább főszereplő, mint kísérő. A kacsamáj almapürével egy szépen kivitelezett iparosmunka, a hozzá kínált sült krumpli szintén előbb járt technikában és ízben is.

A desszert pályán viszont igazán brillírozott a hely ezen az estén. Az Eszterházy tortájukat tanítani kellene már a középiskolákban. Krémes, olvadós, nagyon diós. A körtelepényt, mintha egy francia nagymama készítette volna: ropogós alap, enyhén karamellizált körtefeltéttel. A hozzájuk tartozó fagylaltok csak kiegészítették a tökéletes sütiket.

A hely tényleg megérdemli a kapott figyelmet és azt, hogy jellegzetes szereplőjévé vált a budapesti étterem kínálatnak.

A tesztelés időpontja: 2012. február . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Benkő Zoltán, Laci! Konyha!, Pollok László

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar
Tel.:  +36 70 370 7475
Nyitva:
   K-Szo:  12:00-15:00 
18:00-23:00

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula u. 56.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
5 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.5


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink