Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Gallok Budán - Loire-völgye

Gallok Budán - Loire-völgye

Május 14-16. között, Loire-völgye (Pays de la Loire) gasztronómiai régiójának ételeivel várunk mindenkit! »

Tavaszi felfrissülés az Andrássy úton

Tavaszi felfrissülés az Andrássy úton

Az Andrássy úti villa negyed szívében a kifinomult és elegáns La Perle Noire Restaurant & Lounge egy igazi „fekete gyöngyszem" Budapest gasztronómiai életében – a minőség, az elegancia ötvözetének tökéletessége. »

Első benyomás: <br>Mjam

Első benyomás:
Mjam

Felettünk a dombtetőn templom magasodik, a kertben fügefák nőnek, a konyhán vidámság, kreativitás, boldogság. Festői környezet, eltalált ízek, üde, friss és jó energiák, kedves kiszolgálás - ide még biztosan visszajövünk. »

Első benyomás: <br>Kozmosz

Első benyomás:
Kozmosz

Milyen a vegán street food? A Kozmosz mutatja. »

Első benyomás: <br>Baraka

Első benyomás:
Baraka

Újranyitott a Baraka a Dorottya utcai Dorottya Palace-ban. Ez már a harmadik lokáció. Jobb helyen nem is lehetne. Remélem véglegesen hazatalált. »

Első benyomás: <br>Spaletta

Első benyomás:
Spaletta

Érdekes köröket ír néha az élet. Kecskemét központjában áll egy több mint százéves ház, ami a múlt század elején sördepóként üzemelt. Aztán volt ez is, az is. Pár hónapja visszatalált önmagához. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Laci!Konyha!

A hely urban-cosmo-underground-alti-eklektikus, meg sem tudjuk igazán határozni, de el tudjuk magunkat helyezni benne. És ez a fontos. Főleg ha abból indulunk ki, amiből kell, hogy valóban kreatív, érett konyhai munka eredményét kóstolhatjuk erőteljesen design orientált környezetben.

Laci!Konyha!
Laci!Konyha! fotó: Nagy Balázs

A Duna parti CET nevű építmény körüli botrányok egyetlen igazi győztese a Laci! Konyha!. Eredetileg a kulturális központban létesítendő Laci! Pecsenye! nevű hely előkészítő konyhája lett volna, de a tulajdonosok jó érzékkel átalakították a koncepciót és saját jogon megnyitották Budapest egyik legmenőbb ebédelő helyét. Elsőre ugyanis ennyi volt, viszont egy ideje már esténként is üzemel, nem kevesebb sikerrel. Azóta már olyat is hallottunk külföldi szájából, hogy olyan emblematikus helyet keres, mint Rómában az Alfredo’s, Berlinben a Solar, Budapesten a Laci! Konyha!.

Lehet, hogy a Duna part szebb lett volna, főleg nyáron, de Újlipótváros szívében sincs rossz helyen az étterem. A félszuterént street art-os festéssel és szedett-vedettnek ható bútorzattal látták el. A fanyalgó kritikák ellenére egy dolgot már a külcsínről is le lehet szűrni, feszengés mentes étkezésre számíthat, aki ide betér. Laza, közvetlen, de nem tolakodó pincérek és pincérlányok fogadnak minket, és innentől fogva a szerviz első osztályú.

Egyetlen dolgot kivéve. Jó tudni, hogy bár a la cart is lehet rendelni, egyrészt nem érdemes, mert a fogások éppen két falatból állnak, másrészt a pincér olyan vehemensen beszéli le róla az embert, hogy el is megy a kedve tőle. Hiába a menürendszer, azért engedtessék meg, hogy aki csak a társaság kedvéért jön ide, annak ne kelljen végigennie az étlapot.

Már az üdvözlőfalattal elindul az ízutazás. Tiszta és erős kacsakocsonya érkezik ajándékba a séftől, tetején tejfölhabbal és apróra vágott sörretekkel shotos pohárkában. A kocsonya pikáns ízét lágyítja a tejföl, a retek pedig új textúrát ad, rághatóvá teszi a kompozíciót. Ha erőlevesként kaptuk volna a kacsalevet, akkor sem lett volna jobb, így viszont lehetett ú-zni meg á-ázni. Közben a kenyér is megérkezik és azon nyomban, még az amuse bouche-nál elfogy. A friss, házi kenyérnek ugyebár nehéz ellenállni.

A menürendszer egyébként az jelenti, hogy egy nem túl nagy összegért lehet választani egy előételt, egy főételt és egy desszertet. Vagy kicsivel többért egy előételt, egy főételt, egy desszertet és egy jolly jokert. Azok számára, akik kicsit éhesebbek van egy olyan opció is, ahol két előétel, két főétel és egy desszert közül lehet választani.

Az előételek közül a vörös burgonyaleves pirított mandulával tűnik a legfantáziátlanabbnak, azonban semmiképpen nem lebecsülendő. A valószínűleg felföldi-vörös nevű burgonyafajtából készült leves bár egyszerű, mégis különleges a burgonya aromája miatt, amelyhez kiválóan passzol a mandula édeskés, marcipános íze. A langyos tintahalsaláta nem mutat túl a nevén, viszont a trükkös alapanyagot gyakorlott kezek készítették el, így szájban olvadósra sikeredett.

A konfitált borjúszegy már nem annyira tökéletes, inkább átlagos, és egy kissé a rágós oldalon állt. Annál emlékezetesebb a köret. Tökéletesen fűszerezett, füstölt padlizsánkrém alatt megbúvó, puha, ugyanakkor feszes polenta inkább főszereplő, mint kísérő. A kacsamáj almapürével egy szépen kivitelezett iparosmunka, a hozzá kínált sült krumpli szintén előbb járt technikában és ízben is.

A desszert pályán viszont igazán brillírozott a hely ezen az estén. Az Eszterházy tortájukat tanítani kellene már a középiskolákban. Krémes, olvadós, nagyon diós. A körtelepényt, mintha egy francia nagymama készítette volna: ropogós alap, enyhén karamellizált körtefeltéttel. A hozzájuk tartozó fagylaltok csak kiegészítették a tökéletes sütiket.

A hely tényleg megérdemli a kapott figyelmet és azt, hogy jellegzetes szereplőjévé vált a budapesti étterem kínálatnak.

A tesztelés időpontja: 2012. február . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Benkő Zoltán, Laci! Konyha!, Pollok László

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar
Tel.:  +36 70 370 7475
Nyitva:
   K-Szo:  12:00-15:00 
18:00-23:00

Cím: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula u. 56.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
5 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.5


Oldalak:  >|

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Karobos chia puding

Karobos chia puding

Naspolya Nassolda receptje

E nyers-vegán recept csupa éltető, rost- és vitamindús, egészséges összetevőt tartalmaz. Egy turmixgépre vagy botmixerre, és mindössze tíz percre lesz szükséged. Kiváló vendégváró finomság! »

Cuculimonádé

Cuculimonádé

Mahung receptje

A Mahungot megkértük, hogy itassa le az édesanyákat. A Cuculimonádé-hörpintéshez nem is kell olyan bátornak lenni. »

Házinyúl-comb „vadas”

Házinyúl-comb „vadas”

Csomós András (Dűlő) receptje

Vidéki lelkész gyerekként hála Istennek a vadas vadból volt – mondja a miskolci Dűlő séfje, Csomós András. „Édesanyámnak is nagymamámnak is ez volt az egyik „nagy” fogása. A húst hosszan pácolták zöldségekkel és fűszerekkel, majd körbesütötték és irány a sütő, a zöldségek is ott pirultak a tepsiben. Csomós számára ma már a vadas elképzelhetetlen friss babér vagy kapribogyó nélkül és nem feltétlenül vadból vagy marhából készül. Most épp nyúlból. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Csomós András

Csomós András

Csomós András az IKON-ban megtanulta, hogy illik óvatosan közelíteni a vendégekhez. Nem rohan ajtóstul a házba, nem akar gyorsan „népnevelni”, ellenben a humort, na, azt fontosnak tartja. A miskolci Dűlőben többek között ezzel szoktatja a vendéget a jóra. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink