Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mádi Udvarház (Gusteau)

Minden apró tévedés ellenére, ide még vissza fogunk térni!

Mádi Udvarház (Gusteau)
Mádi Udvarház (Gusteau)

Bár nem tudjuk, pontosan hol van az udvarház, a táblákat követve megtaláljuk a röviden, mindenki által csak Gusteau-ként emlegetett éttermet. Belépünk, nagy fény és kabátunkat lesegítő pincérek fogadnak, jól esik a kedvesség. Asztalunkhoz kísérnek, kapunk étel- és itallapot, és máris elmélyedhetünk a magát ’Kulináris Élményműhelynek’ aposztrofáló hely kínálatában.

Az étlap sokat ígérő, szerencsére többen vagyunk, több mindent kipróbálhatunk. Elosztjuk magunk között, hogy ki mit rendeljen, majd a pincérek távozása után végre körülnézünk. Polgári ház, a termek is ezt a hangulatot árasztják magukból. Kandalló, szekrény, tükör, mindenből a méltóság árad. Közben kihozzák a friss zsömlét és a vajat, a konyha ajándékát. A zsömléből lehet választani fehéret vagy teljes kiőrlésűt, figyelemre méltó kedvesség a konyha részéről. Pont akkora, hogy az éhségünket csillapítsa, de semmiképpen ne lakjunk jól vele. Ha valakinek hiányérzete támadna, még kaphat egyet, nekünk, köszönjük, egy is elég volt. A vaj finom, belga, csak fagyos. Nehéz így kenni, de elboldogulunk, és közben arról ábrándozunk, hogy akkor lesz majd igazán jó világ, amikor már lesz olyan hazai vaj, amit jó szívvel kínálhatnak az éttermek.

Közben érkeznek az előételek, sütőtökös ponlentatorta báránykolbásszal, csak hümmögni tudunk: már a látványra is csinos. Kisebb műalkotásokra emlékeztet a többi fogás is, a zsályás borjúmáj a brie fagylalttal és a kecskesajtos szendvics dióolajos salátával. A báránykolbász úgy finom, ahogy van, a mellé kínált paradicsomkrém remekül lazít textúrában és ízben a polenta-bárány kettősségén. A borjúmáj parányival keményebb az elvártnál, de a brie fagylalt annyira jó kísérője, hogy az első falat után el is felejtjük, hogy bármilyen bajunk volt. A kecskesajtos szendvics az endívia darabkáktól izgalmassá válik. Enyhén roppanós lesz tőle minden falat, megtöri a sajt-kenyér egyhangúságát.

Két fogás között megint van egy kis időnk a helyiségre figyelni. Az a sok kábel az asztal alatt (amire pont rálátok) egy kicsit zavaró, egy terítővel semmibe nem kerül elrejteni, túl szép a hely, hogy egy ilyesmi elrontsa az összképet. Az apróbb részletekre mintha nem jutott volna már energia. Ám már meg is érkezik az egész est talán legszebb fogása, a hideg paradicsom consommé bazsalikom sorbet-val. Átlátszó leves, közepén egy zöld gömb, rajta egy bazsalikomlevél-chips. Ízgazdag, pompás fogás, jól kitalálva, összeérve. Boldogan kanalazgatom magában a levet, összekóstolva a sorbet-val, majd rászánom magam, és bekapom a chipset. És akkor jön a hidegzuhany: avas. Nem is értem hirtelen, rászólok magamra, hogy ismét elemezzem az ízt, hátha rosszul éreztem, de nem: a levelet meglehetősen régi olajban süthették ki. Legszívesebben elfelejteném az egészet, ám mégis szólok a pincérünknek, halkan, hogy senki meg ne hallja, már-már bocsánatkérően. Elnézést kér, én meg titokban reménykedem, hogy visszajön, és kiderül, hogy én tévedtem, de végül egyedül hagynak ezzel a dilemmával. A pincér erről többet egy szót sem ejt, a szakács sem rohan ki, hogy rám húzza a mennyezetet, amiért ilyet feltételezek a konyháról. Pedig bármit jobban elviselnék, mint azt a szótlanságot, nem is tudok szabadulni az érzéstől akkor sem, amikor már rég véget ért a vacsora.

A lassan párolt vadkacsánál rozé mellet ígérnek, ám a tányérunkon alaposan, sőt, túlságosan átsült, már kiszárított hússal találkozunk. Ezt a fogást végül a körete, a csicsókás gratin menti meg, mely annyira finom, hogy elvonja figyelmünket a húsról. A kakukkfüves borjúpofa szintén puhulhatott volna még egy parányit, és a gesztenyenudli sem a legszerencsésebb köret hozzá: csúnya. Ráadásul túl édesek, a gesztenyét elnyomja a liszt, a paszternákhab savanyú: összességében a leggyengébbre sikeredett fogás ez.

A desszertek közül nemes egyszerűséggel mindegyikből rendelünk, az egyiket, mert kíváncsiak vagyunk a pisztáciakrémre, a másikat, mert a sajttorta jó, a gesztenyeflant pedig azért, mert kedveljük a gesztenyét. A pisztáciakrém gyakorlatilag néhány pisztáciamorzsát jelent, a mellé kínált grízes citrustorta önmagában nem túl izgalmas. A sajttorta a vaníliás barackhabbal finom, ám az igazi telitalálat a gesztenyés flan. Igazi gesztenyéből készült, nem kellett cukorral álcázni a mellékízeket, ezért nagyon gesztenyeízű, és nem túl édes. Lassan kanalazgatom, húzom az időt, hogy ne múljon el a varázslat, és komolyan gondolom: minden apró tévedés ellenére, ide még vissza fogunk térni!

A tesztelés időpontja: 2011. december . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Mádi Udvarház, Horváth Gábor

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi
Tel.:  +36 47 348 297
Nyitva:
   Sze-Szo:  10:00-22:00
Cím: 3909 Mád, Batthyány u. 51.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.0


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink