Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mádi Udvarház (Gusteau)

Minden apró tévedés ellenére, ide még vissza fogunk térni!

Mádi Udvarház (Gusteau)
Mádi Udvarház (Gusteau)

Bár nem tudjuk, pontosan hol van az udvarház, a táblákat követve megtaláljuk a röviden, mindenki által csak Gusteau-ként emlegetett éttermet. Belépünk, nagy fény és kabátunkat lesegítő pincérek fogadnak, jól esik a kedvesség. Asztalunkhoz kísérnek, kapunk étel- és itallapot, és máris elmélyedhetünk a magát ’Kulináris Élményműhelynek’ aposztrofáló hely kínálatában.

Az étlap sokat ígérő, szerencsére többen vagyunk, több mindent kipróbálhatunk. Elosztjuk magunk között, hogy ki mit rendeljen, majd a pincérek távozása után végre körülnézünk. Polgári ház, a termek is ezt a hangulatot árasztják magukból. Kandalló, szekrény, tükör, mindenből a méltóság árad. Közben kihozzák a friss zsömlét és a vajat, a konyha ajándékát. A zsömléből lehet választani fehéret vagy teljes kiőrlésűt, figyelemre méltó kedvesség a konyha részéről. Pont akkora, hogy az éhségünket csillapítsa, de semmiképpen ne lakjunk jól vele. Ha valakinek hiányérzete támadna, még kaphat egyet, nekünk, köszönjük, egy is elég volt. A vaj finom, belga, csak fagyos. Nehéz így kenni, de elboldogulunk, és közben arról ábrándozunk, hogy akkor lesz majd igazán jó világ, amikor már lesz olyan hazai vaj, amit jó szívvel kínálhatnak az éttermek.

Közben érkeznek az előételek, sütőtökös ponlentatorta báránykolbásszal, csak hümmögni tudunk: már a látványra is csinos. Kisebb műalkotásokra emlékeztet a többi fogás is, a zsályás borjúmáj a brie fagylalttal és a kecskesajtos szendvics dióolajos salátával. A báránykolbász úgy finom, ahogy van, a mellé kínált paradicsomkrém remekül lazít textúrában és ízben a polenta-bárány kettősségén. A borjúmáj parányival keményebb az elvártnál, de a brie fagylalt annyira jó kísérője, hogy az első falat után el is felejtjük, hogy bármilyen bajunk volt. A kecskesajtos szendvics az endívia darabkáktól izgalmassá válik. Enyhén roppanós lesz tőle minden falat, megtöri a sajt-kenyér egyhangúságát.

Két fogás között megint van egy kis időnk a helyiségre figyelni. Az a sok kábel az asztal alatt (amire pont rálátok) egy kicsit zavaró, egy terítővel semmibe nem kerül elrejteni, túl szép a hely, hogy egy ilyesmi elrontsa az összképet. Az apróbb részletekre mintha nem jutott volna már energia. Ám már meg is érkezik az egész est talán legszebb fogása, a hideg paradicsom consommé bazsalikom sorbet-val. Átlátszó leves, közepén egy zöld gömb, rajta egy bazsalikomlevél-chips. Ízgazdag, pompás fogás, jól kitalálva, összeérve. Boldogan kanalazgatom magában a levet, összekóstolva a sorbet-val, majd rászánom magam, és bekapom a chipset. És akkor jön a hidegzuhany: avas. Nem is értem hirtelen, rászólok magamra, hogy ismét elemezzem az ízt, hátha rosszul éreztem, de nem: a levelet meglehetősen régi olajban süthették ki. Legszívesebben elfelejteném az egészet, ám mégis szólok a pincérünknek, halkan, hogy senki meg ne hallja, már-már bocsánatkérően. Elnézést kér, én meg titokban reménykedem, hogy visszajön, és kiderül, hogy én tévedtem, de végül egyedül hagynak ezzel a dilemmával. A pincér erről többet egy szót sem ejt, a szakács sem rohan ki, hogy rám húzza a mennyezetet, amiért ilyet feltételezek a konyháról. Pedig bármit jobban elviselnék, mint azt a szótlanságot, nem is tudok szabadulni az érzéstől akkor sem, amikor már rég véget ért a vacsora.

A lassan párolt vadkacsánál rozé mellet ígérnek, ám a tányérunkon alaposan, sőt, túlságosan átsült, már kiszárított hússal találkozunk. Ezt a fogást végül a körete, a csicsókás gratin menti meg, mely annyira finom, hogy elvonja figyelmünket a húsról. A kakukkfüves borjúpofa szintén puhulhatott volna még egy parányit, és a gesztenyenudli sem a legszerencsésebb köret hozzá: csúnya. Ráadásul túl édesek, a gesztenyét elnyomja a liszt, a paszternákhab savanyú: összességében a leggyengébbre sikeredett fogás ez.

A desszertek közül nemes egyszerűséggel mindegyikből rendelünk, az egyiket, mert kíváncsiak vagyunk a pisztáciakrémre, a másikat, mert a sajttorta jó, a gesztenyeflant pedig azért, mert kedveljük a gesztenyét. A pisztáciakrém gyakorlatilag néhány pisztáciamorzsát jelent, a mellé kínált grízes citrustorta önmagában nem túl izgalmas. A sajttorta a vaníliás barackhabbal finom, ám az igazi telitalálat a gesztenyés flan. Igazi gesztenyéből készült, nem kellett cukorral álcázni a mellékízeket, ezért nagyon gesztenyeízű, és nem túl édes. Lassan kanalazgatom, húzom az időt, hogy ne múljon el a varázslat, és komolyan gondolom: minden apró tévedés ellenére, ide még vissza fogunk térni!

A tesztelés időpontja: 2011. december . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Mádi Udvarház, Horváth Gábor

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi
Tel.:  +36 47 348 297
Nyitva:
   Sze-Szo:  10:00-22:00
Cím: 3909 Mád, Batthyány u. 51.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.0


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink