Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Gepárd és Űrhajó

A borok kiválóak, az ételek minőségi alapanyagokból, jól átgondoltan és kellő hozzáértéssel készülnek, a kiszolgáláson van még mit csiszolni. Kicsit több profizmus és odafigyelés kellene, és akkor talán az űrhajó is Holdig repülne és még azon is túl.

Gepárd és Űrhajó
Gepárd és Űrhajó

Egy ilyen névvel rendelkező étterem mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Különösen azért, mert volt már ezen a helyen jó pár vendéglő, ami az ingerküszöbünket sem érte el, pedig rendszeres vendégei vagyunk a környékbeli éttermeknek. A sokkoló elnevezésre a honlap is kissé abszurd magyarázattal szolgál: „Bolyki Jani, aki a húzónév, a sztár, a csillag az étterem egén, akinek rosé címkéjén ott van a gepárd és az űrhajó mint állat és mint repülő tárgy és mint két fotó, saját elmondása szerint egy közmondásból vette ezt a két állatot. Nem meglepő, hiszen Bolyki odavan a közmondásokért. Megszállottja, fanatikusa a közmondásoknak. Tehát íme az apropóul szolgáló közmondás: “Ha a gepárdon egy kis gombot megnyomok, az egész űrhajó felragyog”. Hát jó.

Az egyik legelső meleg tavaszi napon érkezünk az étterembe ebédelni. A napsütötte teraszra (pontosabban a járdának a teraszt képező részére) még nem rakták ki az asztalokat, ezért bent foglalunk helyet. Az étterem kétszintes belső terét a kék és a fekete uralja, alapvetően elegánsabb, kevésbé bensőséges a hangulat, a modern vonalú és türkizkék vázákban friss virágok. Ellenpontként élénk színű, naiv stílusú akvarellek csüngnek a falon gepárdokról és más állatokról. Fekete tábla helyett egy kék-fekete boksz felett elhelyezett hatalmas tükörre vésték fel táblaételeket. A hangszórókból lágy jazz szól, mögöttünk a falról egy hatalmas, stilizált kék – minden bizonnyal hazug - mókus néz le ránk.

A névből és a honlapból kiindulva joggal számítunk némi gyermeki játékosságra, a környezet és a kínálat azonban nem túl gyerekbarát, láthatóan nem a családos felnőtteket célozták meg vele, és bár kisgyerekkel érkezünk, sem játékot, színezőt vagy rajzlapot nem hoznak. Üdvözlőfalatokat sem kapunk. A táblaételek közül így aztán megkóstoljuk a mangalicaízelítőt friss hagymalekvárral és a fokhagymás tarját (a tábla – illetve tükör - szerint „csak úgy” – jelentsen ez bármit is) tejfeles uborkasalátával. A mangalicatálon füstölt sonka, kolbászkarikák, tepertő és pikáns hagymalekvár található, hozzá pirítóst kapunk egy kosárban, utóbbi elég száraz és vajat sem adnak mellé.

Levesünk az előétellel egyszerre érkezik, a pincér tálaláskor annyira megbillenti a hatalmas tányért, hogy a fogás kissé összekeni a tányér peremét, így a látvány már nem tökéletes – pedig a kelvirág-krémleves ruccola pestóval határozottan jól sikerült étel, meleg és kiadós, kifogástalan állagú, harmonikus krémleves.



A fokhagymás tarja sous-vide-olva, sült fokhagyma-karikákkal a tetején, zsályás pirított burgonyával és kis tálkában uborkasalátával érkezik. Ez a fogás is még a telet idézi, a hús omlós, nem túl zsíros, bár a tetején talán kissé túlpirították a fokhagymát. Másik főételünk, a sáfrányos-pisztáciás rizottó vörös márnával egy igazán színpompás és izgalmas fogás. Hatalmas tálon érkezik a sárga rizottóhalom, a tetején nem túl nagy, de ínycsiklandó halszelettel. A rizs talán egy kicsit sósabb a kelleténél, de jó állagú, a márna pedig kicsi, de nagyon jól elkészített sült halszelet.

Desszertnek New York sajttortát kérünk „levendulás málnával rajzolva”. Ez egy klasszikus, ízletes sajttorta az alján csokis piskótával, körülötte levendulás-málnás zselével és reszelt mogyoródarabokkal megszórva.

Az étterem túlsó felében a személyzet eközben hangosan beszélget, figyelmét nem a vendégek kiszolgálása, hanem az étterem előtt elhaladó hölgyek szemrevételezése köti le. Egy átlagosnál magasabb árfekvésű étteremben azért ez nem biztos, hogy elfogadható.

Az ebéd során a „Jani” borai – vagyis a Bolyki borok - közül végül megkóstoljuk a borlapon szereplő első három tételt is. Tehát elsőként a Cucc névre hallgató gyöngyözőbort 2010-ből, az előételhez az Indián Nyár nevű 2008-as kékfrankos-merlot házasítást, a tarja mellé pedig a Nem hall, nem lát, nem beszél nevű szűretlen kékfrankost 2006-ból.

A borok kiválóak, az ételek minőségi alapanyagokból, jól átgondoltan és kellő hozzáértéssel készülnek, a kiszolgáláson van még mit csiszolni. Kicsit több profizmus és odafigyelés kellene, és akkor talán az űrhajó is Holdig repülne és még azon is túl.

A tesztelés időpontja: 2012. március . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Gepárd és Űrhajó

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  nemzetközi
Tel.:  +36 70 329 7815
Nyitva:
   H-V:  12:00-24:00
Cím: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 18.
0 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
1 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

11.5


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink