Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mini

A Mini esti szórakozás: puha fényekben, ízlésesen hatásvadász dekoráció közepette fogyaszthatjuk el steakünket, vizsgálhatjuk a Cabernet Sauvignont és mutathatunk magunkból annyit, amennyit jónak látunk.

Mini
Mini

„Te pesti vagy? Nem, budai.” Először egy egyetemi gólyatáborban hallottam az utóbbi rövid és egy életre befejezett beszélgetést. Gyilkos arrogancia, kellően sznobnak vélt álarc, vagy csak egyszerűen egy alsó, zsigeri szinten szórakoztató vicc. A mai napig nem tudtam eldönteni, ahogy azt sem, hogy miért van szüksége a Dérynének egy mélyen kivágott estélyibe öltözött fiatalabb nővérre. Aztán elmentünk oda vacsorázni.

A Mini belső elrendezése kötetlen, mégis elegáns, túlzó és szórakoztató egyszerre. Az asztalok és pultok labirintusa, a belső installációként és térelválasztóként is felfogható fák, a mennyezet vörösen izzó gigantikus érmékre emlékeztető világítótestei mind könnyű egyéjszakás kalandot sejtetnek. Ez az étterem tökéletesen öleli körül az egymást mustráló vendégeket; a Mini stílusa az Oxford-ing, vászonzakóval és tornacipővel. A Déryné nappal tűnik leginkább francia bisztrónak, pontosabban annak amerikai parafrázisának; a Déryné és Mini családi állapota nagyon emlékeztet a New York-i Balthazaar és Pastis relációjára.

Az étlap nem tartogat meglepetéseket, decens bármenüt látunk, Déryné desszertjeivel. A rövid ételsor elsősorban hús és hal-steakeket kínál, az előételek láttán sem kapunk a mellkasunkhoz. Figyelmes, szó szerinti apróság az étterem részéről, hogy a legtöbb fogás – előétel, vagy akár főétel is – minimális degusztációs adagban is kóstolható. Előételek közül a libamájat, francia tatárt és Marseille-i rákot próbáljuk meg. Eközben derült égből érkezik a rozé, amelyet egy neves villányi pincészet kóstoltat a vendégekkel, számos más büszkeségük mellett, l’art pour l’art. A libamáj nem robbantja szét érzékeinket, csak megbízható és otthonos melegséget visz a szánkba; tényleg nehéz a jó alapanyagot elrontani. A tatár túl pikánsra sikeredett, a dijoni mustár wasabi akcentussal látja el az egyébként kifogástalan marhahúst. A paradicsomos, enyhén pikáns, fokhagymás rák azonban leugrik a tányérról: a legjobb hal-előétel, amit az elmúlt években Budán vagy akár Pesten ettünk. Hangsúlyosan érződik a rák édeskés aromája, a fűszerek csak a háttérben fontoskodnak, hogy mindenki a rákra szegezze szemét, amint az leveti páncélját és széttárja testét. Kívánjuk.

A főételek felé haladva picit elveszünk a kandalló lángjaiban, illetve a kiszámítható tökéletességgel összerakott lounge-pop csacsiságaiban. Komoly háttérmunka, kísérletezés és tervezés kell ahhoz, hogy mindez ne giccsként hasson, hanem megérdemelt élményként. A csendes designer-tűz és Francoise Hardy a melankolikus énünkkel kokettál diszkréten. A főételek jó időben, enyhén forrón érkeznek: lazac-steak vajmártással és csirkemell, érlelt sonkában, kecskesajttal töltve. A lazac hajszálnyit túlkészült, de a ropogós bőr alatti zsírréteg nem hagyta tönkremenni. A vajmártás sajnos már a konyhában az ételre került, kis tálalóban jobban örültünk volna neki. A csirkemell hálátlan alapanyag, ha nem nagyon kíméletesen készítik relatíve alacsony hőfokon és hosszú időn át, akkor mindenképpen segítségre szorul. Jelen esetben a kiszáradást a külső prosciutto réteg, illetve a belső, olvadt, zsíros sajt volt hivatott megakadályozni, ami ebben az esetben nem sikerült. Már rendeléskor félve kérdeztük, hoznának-e egy kis extra jus-t a csirke mellé, csak úgy, lazán és kötetlenül, mint amilyen maga az étterem, de lehordanak minket, „a csibe szaftos lesz a sonka és kecskesajt miatt is”. Ennek ellenére kifejezetten száraz benyomást kelt a szárnyas, ami nagyvonalúbb és egyenlően elosztott sajttal, illetve a pillanatok alatt papírrá száradó sonka helyett pancettával elvette volna éles nyelvünket.

Desszertként Déryné legjobbjai közül a krémest választjuk, biztosra megyünk. A mille-feuille finom arányokat igényel: ropogjon a tészta, de ne vigye el a showt, ülnie kell a krémnek is. Utóbbi itt nehezebb és töményebb mint elsőre gondolnánk, mégis tiszta összhatást kelt: fotózni valóan gyönyörű falatokat kanyarítunk belőle. Kiemelkedő édesség, magabiztos, minimalista megvalósítással.

A Mini esti szórakozás: puha fényekben, ízlésesen hatásvadász dekoráció közepette fogyaszthatjuk el steakünket, vizsgálhatjuk a Cabernet Sauvignont és mutathatunk magunkból annyit, amennyit jónak látunk.

A tesztelés időpontja: 2012. január . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Mini

« Vissza a TESZTEK rovatba.

Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink