Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Gallok Budán - Loire-völgye

Gallok Budán - Loire-völgye

Május 14-16. között, Loire-völgye (Pays de la Loire) gasztronómiai régiójának ételeivel várunk mindenkit! »

Tavaszi felfrissülés az Andrássy úton

Tavaszi felfrissülés az Andrássy úton

Az Andrássy úti villa negyed szívében a kifinomult és elegáns La Perle Noire Restaurant & Lounge egy igazi „fekete gyöngyszem" Budapest gasztronómiai életében – a minőség, az elegancia ötvözetének tökéletessége. »

Első benyomás: <br>Mjam

Első benyomás:
Mjam

Felettünk a dombtetőn templom magasodik, a kertben fügefák nőnek, a konyhán vidámság, kreativitás, boldogság. Festői környezet, eltalált ízek, üde, friss és jó energiák, kedves kiszolgálás - ide még biztosan visszajövünk. »

Első benyomás: <br>Kozmosz

Első benyomás:
Kozmosz

Milyen a vegán street food? A Kozmosz mutatja. »

Első benyomás: <br>Baraka

Első benyomás:
Baraka

Újranyitott a Baraka a Dorottya utcai Dorottya Palace-ban. Ez már a harmadik lokáció. Jobb helyen nem is lehetne. Remélem véglegesen hazatalált. »

Első benyomás: <br>Spaletta

Első benyomás:
Spaletta

Érdekes köröket ír néha az élet. Kecskemét központjában áll egy több mint százéves ház, ami a múlt század elején sördepóként üzemelt. Aztán volt ez is, az is. Pár hónapja visszatalált önmagához. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

MÁK

A Mák jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát.

MÁK
MÁK

Puritán belső, könnyedséget sugárzó berendezés jellemzi a helyet. Egyszerű, rövid és naponta változó étlap, kissé talán túl laza pincérek. Minden azt próbálja sugallani, hogy itt most lazán, egyszerűen fogunk étkezni.

A kétféle kenyér friss, meleg és jó állagú, hozzá kiváló minőségű olívaolaj.

Az étlap egyik állandó (tartalmában mégis folyton változó) része az apró pintxo-k (pincsók). A baszkföldről származó étel eredetileg az apró szendvicsek ezerféle változatát jelentette, a Mákban azonban egyszerűen kis adag, falat ételekről van szó, legyen az bármilyen fajta alapanyagból. Így például a shimei gombás rizottó egy tökéletes, krémes rizst és benne nagyon ízletes, apró gombákat jelent. A fűszerezés különösen pontos és egyszerű. A kacsamájhurka céklával és gránátalma juice-al úgyszintén a tökéletesség határát súrolja: szaftos kis hurkadarab, pontosan párolt céklalapok és fanyar juice. A sertésláb zöldbabbal konfitált, omlós és ugyancsak szaftos húst hoz, megint csak kiválóan passzoló, nem uralkodó körettel. A mangalica karaj beluga lencsével ugyancsak jól elkészített húst és pikáns lencsét ad.

Két-két pintxo éppen megfelelő kezdés, jöhetnek a főételek. Rombuszhal pok-choy-al: friss, nem mélyhűtött, nemes halszelet, vaslapon tökéletesen elkészítve. A sokszor csak kínai kelnek nevezett (nem pontosan az, ezért a pok-choy vagy néha pak-choi megjelölés a helyes) zöldféle blansírozott. Az egész á la nage, hosszú lében tálalva: nagyon decens fűszerezéssel.

Az ököruszályhoz kelbimbó jár: a pintxo-knál már megismert elkészítési mód most is tökéletes húst eredményezett és hozzá igen jól illő zöldséget.

Desszertként máktora érkezik: kis adag, könnyű, habos, kifejező ízű.

A Mák tehát jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát. Az ételek ugyanakkor egyszerűek, a fűszerezés különösen szolid és pontos, de nem összetéveszthető jelleget ad. Csak így tovább.

A tesztelés időpontja: 2011. november . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Mák Bisztró

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  nemzetközi
Tel.:  +36 30 723 9383
Nyitva:
   K-Szo:  12:00-15:00 
18:00-24:00

Cím: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 4.
8 hozzászólás
Olvasói értékelés
22 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.0


Oldalak:  >|

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Karobos chia puding

Karobos chia puding

Naspolya Nassolda receptje

E nyers-vegán recept csupa éltető, rost- és vitamindús, egészséges összetevőt tartalmaz. Egy turmixgépre vagy botmixerre, és mindössze tíz percre lesz szükséged. Kiváló vendégváró finomság! »

Cuculimonádé

Cuculimonádé

Mahung receptje

A Mahungot megkértük, hogy itassa le az édesanyákat. A Cuculimonádé-hörpintéshez nem is kell olyan bátornak lenni. »

Házinyúl-comb „vadas”

Házinyúl-comb „vadas”

Csomós András (Dűlő) receptje

Vidéki lelkész gyerekként hála Istennek a vadas vadból volt – mondja a miskolci Dűlő séfje, Csomós András. „Édesanyámnak is nagymamámnak is ez volt az egyik „nagy” fogása. A húst hosszan pácolták zöldségekkel és fűszerekkel, majd körbesütötték és irány a sütő, a zöldségek is ott pirultak a tepsiben. Csomós számára ma már a vadas elképzelhetetlen friss babér vagy kapribogyó nélkül és nem feltétlenül vadból vagy marhából készül. Most épp nyúlból. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Csomós András

Csomós András

Csomós András az IKON-ban megtanulta, hogy illik óvatosan közelíteni a vendégekhez. Nem rohan ajtóstul a házba, nem akar gyorsan „népnevelni”, ellenben a humort, na, azt fontosnak tartja. A miskolci Dűlőben többek között ezzel szoktatja a vendéget a jóra. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink