Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

MÁK

A Mák jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát.

MÁK
MÁK

Puritán belső, könnyedséget sugárzó berendezés jellemzi a helyet. Egyszerű, rövid és naponta változó étlap, kissé talán túl laza pincérek. Minden azt próbálja sugallani, hogy itt most lazán, egyszerűen fogunk étkezni.

A kétféle kenyér friss, meleg és jó állagú, hozzá kiváló minőségű olívaolaj.

Az étlap egyik állandó (tartalmában mégis folyton változó) része az apró pintxo-k (pincsók). A baszkföldről származó étel eredetileg az apró szendvicsek ezerféle változatát jelentette, a Mákban azonban egyszerűen kis adag, falat ételekről van szó, legyen az bármilyen fajta alapanyagból. Így például a shimei gombás rizottó egy tökéletes, krémes rizst és benne nagyon ízletes, apró gombákat jelent. A fűszerezés különösen pontos és egyszerű. A kacsamájhurka céklával és gránátalma juice-al úgyszintén a tökéletesség határát súrolja: szaftos kis hurkadarab, pontosan párolt céklalapok és fanyar juice. A sertésláb zöldbabbal konfitált, omlós és ugyancsak szaftos húst hoz, megint csak kiválóan passzoló, nem uralkodó körettel. A mangalica karaj beluga lencsével ugyancsak jól elkészített húst és pikáns lencsét ad.

Két-két pintxo éppen megfelelő kezdés, jöhetnek a főételek. Rombuszhal pok-choy-al: friss, nem mélyhűtött, nemes halszelet, vaslapon tökéletesen elkészítve. A sokszor csak kínai kelnek nevezett (nem pontosan az, ezért a pok-choy vagy néha pak-choi megjelölés a helyes) zöldféle blansírozott. Az egész á la nage, hosszú lében tálalva: nagyon decens fűszerezéssel.

Az ököruszályhoz kelbimbó jár: a pintxo-knál már megismert elkészítési mód most is tökéletes húst eredményezett és hozzá igen jól illő zöldséget.

Desszertként máktora érkezik: kis adag, könnyű, habos, kifejező ízű.

A Mák tehát jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát. Az ételek ugyanakkor egyszerűek, a fűszerezés különösen szolid és pontos, de nem összetéveszthető jelleget ad. Csak így tovább.

A tesztelés időpontja: 2011. november . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Mák Bisztró

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  nemzetközi
Tel.:  +36 30 723 9383
Nyitva:
   K-Szo:  12:00-15:00 
18:00-24:00

Cím: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 4.
8 hozzászólás
Olvasói értékelés
22 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.0


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Osztriga<br>szószos <br>pak choi saláta <br>gyömbérrel

Osztriga
szószos
pak choi saláta
gyömbérrel

Fodrász, ruhatervező, dizájner, kurátor, képzőművész – a Menü című, napokban megjelenő receptgyűjtemény 22 alkotót mutat be, akik ezerrel alakítják a budapesti gasztrokultúrát. Wang Song Tao fodrász úr osztrigaszószos pak choi salátájával hívjuk fel a figyelmet erre a nem mindennapinak ígérkező könyvre. »

New York-i séfreggeli <br>egy magyartól

New York-i séfreggeli
egy magyartól

Kovács Zoli jó pár éve már Brooklyn egyik menő éttermében dolgozik, ahol a kollégáit olykor ilyen szendvicsekkel várja. »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Háda Imre

Háda Imre

Az ember a hamburger toplista éléről

Háda Imrével, a hazai street food Atakámjának kiötlőjével dumáltunk. UPDATE: a Gault&Millau szerint is a legjobb hamburgeres a városban, megkapta az év alternatív vendéglátás díját »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink