Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Első benyomás: <br>Seasons Bistro

Első benyomás:
Seasons Bistro

Nemrég nyílt a Király utca-Liszt Ferenc tér sarkán egy Season nevű bisztró. Földszinti hatalmas ablaktábláin a most divatos kalligrafikus írás hirdeti, hogy itt a Josperben, a szupergrillben sütött finomságok vannak főszerepben. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

MÁK

A Mák jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát.

MÁK
MÁK

Puritán belső, könnyedséget sugárzó berendezés jellemzi a helyet. Egyszerű, rövid és naponta változó étlap, kissé talán túl laza pincérek. Minden azt próbálja sugallani, hogy itt most lazán, egyszerűen fogunk étkezni.

A kétféle kenyér friss, meleg és jó állagú, hozzá kiváló minőségű olívaolaj.

Az étlap egyik állandó (tartalmában mégis folyton változó) része az apró pintxo-k (pincsók). A baszkföldről származó étel eredetileg az apró szendvicsek ezerféle változatát jelentette, a Mákban azonban egyszerűen kis adag, falat ételekről van szó, legyen az bármilyen fajta alapanyagból. Így például a shimei gombás rizottó egy tökéletes, krémes rizst és benne nagyon ízletes, apró gombákat jelent. A fűszerezés különösen pontos és egyszerű. A kacsamájhurka céklával és gránátalma juice-al úgyszintén a tökéletesség határát súrolja: szaftos kis hurkadarab, pontosan párolt céklalapok és fanyar juice. A sertésláb zöldbabbal konfitált, omlós és ugyancsak szaftos húst hoz, megint csak kiválóan passzoló, nem uralkodó körettel. A mangalica karaj beluga lencsével ugyancsak jól elkészített húst és pikáns lencsét ad.

Két-két pintxo éppen megfelelő kezdés, jöhetnek a főételek. Rombuszhal pok-choy-al: friss, nem mélyhűtött, nemes halszelet, vaslapon tökéletesen elkészítve. A sokszor csak kínai kelnek nevezett (nem pontosan az, ezért a pok-choy vagy néha pak-choi megjelölés a helyes) zöldféle blansírozott. Az egész á la nage, hosszú lében tálalva: nagyon decens fűszerezéssel.

Az ököruszályhoz kelbimbó jár: a pintxo-knál már megismert elkészítési mód most is tökéletes húst eredményezett és hozzá igen jól illő zöldséget.

Desszertként máktora érkezik: kis adag, könnyű, habos, kifejező ízű.

A Mák tehát jogosan szerepel az élbolyban, még ha nem is egészen bisztróként. Nagyon átgondolt koncepció, kiváló alapanyagok, tökéletes és odafigyelő technológia jellemzi a konyhát. Az ételek ugyanakkor egyszerűek, a fűszerezés különösen szolid és pontos, de nem összetéveszthető jelleget ad. Csak így tovább.

A tesztelés időpontja: 2011. november . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: Mák Bisztró

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   bisztró
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  nemzetközi
Tel.:  +36 30 723 9383
Nyitva:
   K-Szo:  12:00-15:00 
18:00-24:00

Cím: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 4.
8 hozzászólás
Olvasói értékelés
22 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

14.0


Oldalak:  >|

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Húsvét-szimbolika és régi receptek

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Ahogy azt már más ünnepeknél is láthattuk, az ilyenkor felszolgált ételek szimbolikus jelentéssel is bírtak, azoknak különös erőt tulajdonítottak. Így van ez a húsvéti ételekkel is. »

Torma

Torma

„Nincs még étel, ami ennyire feltolná magunkat az agyunkig, szétrugdosná a nyálkahártyánkat, megbőgetne, ésatöbbi. És mégis imádjuk, és mégis keressük.” »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Hamburger, a húsvét hangulatában

Hamburger, a húsvét hangulatában

Dizájnmenza receptje

Mindent bele lehet pakolni, ami „hazajött”velünk a piacról. Továbbá nagyon ideális a Húsvétról megmaradó sok főtt sonka felhasználására is, hiszen ekkor is mindenki belelendül a vásárlásba. »

Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

Limara receptje

Ebben a kuglófszerű kalácsban minden benne van, ami a húsvéti asztalról nem hiányozhat. A kalács, a sonka, a főtt tojás, a főtt kolbász és még a torma is. Tökéletes ünnepi reggeli, vagy nagyszerű vendégváró falat a locsolkodóknak! »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink