Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Daikichi
Mangalica japánul

A Gellért-hegy lábánál található egy apró, autentikus japán étterem, Iio Kinya úr gondozásában.

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT
KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT |fotó: Nagy Balázs

Elsőre nehezen felfedezhető alagsori hely, inkább amolyan kifőzde, nem árul el sokat magáról. Belépéskor a klasszikus, ázsiai bárpultszerű konyha fogad, majd egy lépcsőn mélyebbre ereszkedve egy puritánul berendezett pincehelyiség, fehérre meszelt falakkal és egyszerű, világos fenyőasztalokkal, padokkal. Ami elsőre feltűnhet és a gasztronómia félénkebb kedvelőit elrettentheti (a gasztrománokat pedig felbátoríthatja), hogy nagy valószínűséggel a személyzet pár tagján kívül nem találkozunk honfitársainkkal. Étlapból kettő is van, egy nagyon egyszerű, házilag nyomtatott „Ajánlat” és egy állandó étlap, mely felvonultatja a japán konyha alapfogásait.

Ha a tengeri herkentyűket szeretjük, az ajánlatból böngészve érdemes kiválasztani a rántott rákot és rántott osztrigát. Mindkettőn érezni a friss és jó minőségű alapanyagot, a tempura megfelelően könnyű, ropogós. Gondosan elkészített darab. A köretnek adott friss, reszelt káposzta kellemes az asztalokra készített, sötét színű bödönben található paradicsomos szósszal.

Ha a tengeri lények húsa nem elég, akkor érdekesek lehetnek a magyar mangalicából készült ételek japán módra. A mangalica íze jól harmonizál a puritán, japán készítési móddal, szójával, gyömbérrel. A mangalica világszerte divattá kezd válni, Japánban is nagyra tartják a húsát, igaz, egyelőre főleg csúcséttermek kínálatában kapható. Ahogy a hús egyre szélesebb körben lesz népszerű, a másik különleges adottságú mangalicaterméket, a zsírt is újabb és újabb receptekben fedezhetjük fel. A leghíresebb szusi-készítő mesterek különleges kreációikba keverik az ott méregdrága alapanyagot.

Az alapválasztékhoz visszatérve érdemes még kipróbálni a gyozát, mely disznóhússal és káposztával töltött tésztabatyukat jelent. Eredetileg kínai étel, Japán-szerte is közkedvelt. Talán itt készítik a város legjobbját, a savanykás íz tökéletes egyensúlyt teremt a fogásban. A miso leves, a japán étkezés elengedhetetlen kelléke. Két csésze akár a napi energiaszükséglet biztosítására is elég – tartják a szigetországban élők. Többféle ízesítésű és állagú miso létezik, de az ún. dashi alaplé mindegyik nélkülözhetetlen forrása: a víz mellett többnyire szárított tengeri algát, kombut, apróra tört tonhalpelyhet, bonitot és sötét vagy világos szójababpürét – miso-pasztát tartalmaz. Amennyiben csak zöldséges, vagyis vega dashit (alaplét) készítenek, a tonhalpelyhet szárított shitake gombával helyettesíthetik. A leves tökéletes, pont megfelelő arányban érezhető a szója jelenléte, nem túl sós, pedig ez sok helyen hiba. A zöld, illetve hideg olung tea és a csapolt sör is kellemes.

Egyetlen fenntartásunk van a hellyel: a pincehelyiség gyenge szellőzése, ami belemossa az ételek emlékét a ruhákba, bár az is igaz, hogy ez vissza még soha nem tartott minket egy jó vacsorától. Összességében, az ételek minőségére nem lehet panasz, érezhető a szeretetteljes törődés, ami elősegítheti, hogy kipróbáljuk és megszeressük az igazi japán konyhát Budapesten is.

Az ország legjobb éttermeiről a napokban megjelent Legjobb magyar éttermek 2011 című magazinban is olvashat.


A tesztelés időpontja: 2011. május . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


Címkék: mangalica, Daikichi

« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  japán
Tel.:  +36 1 225 3965
Nyitva:
   H-V:  12:00-22:00
Cím: 1013 Budapest, Mészáros u. 64.
0 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
4 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink