Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Noir et L’or étterem

Van abban valami bizalmas nagyvárosi, ahogy a keskenyre szabott Király utcai járdára kitelepülnek az éttermek egy sor asztallal. A fekete és arany színeket nevében hordozó étterem is így tesz.

Noir et L’or étterem
Noir et L’or étterem

Az étlap szokásos kínálata mellett pünkösdi ételsorral is kedveskedik. Bármi is legyen az ok és összefüggés a közelgő vallási ünneppel, kipróbálom.

Kenyér, péksütemény nem kerül az asztalra. Később, erre vonatkozó kérdésem után kiderül, hogy ismerik ezt a műfajt, sőt már az ebéd befejezéséhez közeledve kissé túlmelegítve ugyan, de kapok is kétféle friss és jó minőségű baguettet ízelítőnek. Avokádós kuszkusz saláta, édes chiliben pácolt királyrákkal az előételem. A salátába kevert kuszkusz kissé száraz, torokszorító, habár némi apróra vágott színes kaliforniai paprika vonzóbbá teszi. Az avokádó csíkok némelyike szürkés árnyalatot kapott, ami túlérettségére utaló jel. A „királyrákok” kizárólag a Király utcára való tekintettel viselhetik ezt a nevet, egyébként aprócska garnélafarkak, amúgy kellemes állagúak, bár a chilis szószban odakozmált fokhagymák füstős íze is fellelhető.

Citromos csirkeragu levesem tárkonyecettel savanyítva erősen tejszínes, feltűnően sűrű, már-már főzelék állagú. Egyetlen határozott íz uralja: a tárkonyecet. A szintén túlzott mennyiségben benne lévő zöldségek vegyes, de inkább ipari minőségűek, a zöldborsó, annak ellenére, hogy itt a szezonja, fagyasztott. A kissé íztelen csirkehús kockák túlzó - de ízben annál érdektelenebb - jelenléte további egytálételes emlékeket ébreszt. Nem igazán értem, hogy a korai tavasz és a pünkösd miért nem a könnyed ízkavalkád felé hangolta ezt a fogást, amiben az összetevőket illetően létrejöhetne a zsengeség, az újjászületés ízvilága, frissessége. De csak akkor, ha minden aznapi és kézműves és az összetevők megfelelő aránya érezni engedi azok eltérő sajátosságait.

Színes borsban érlelt sertés szűz következik almás curry mártással, zsenge vaníliás parajjal és basmati rizzsel. A hosszú nevű főétel magán viseli a makacs minden áron akarás és az átgondolatlanság jegyeit. Nem vitatom, hogy az egyenként érdekes elemek összeillenek, de csak akkor, ha kifogástalan minőségben, kidolgozottságban és arányban kerül a tányérra. A currys alma szósz, de lényegében az egész fogás szemlátomást hosszas konyhai parkolás után kerül elém: a szósz bőrösre hűlt, íze művi, se izgalmas curry, se alma, valami nagyon eltájolódott errefelé, még a színe sem barátságos. Az alakja után talán pohárból kiborított rizshalom ragacsos massza. A feltehetőleg olajon megfuttatott paraj nem zsenge: leginkább kesernyés gyűrődés, ha kapott is vaníliát nem észlelhető: nem jön létre az elképzelt ízvilág, semmi finesz. A hús száraz, messze túl az elvárható közvetlen sütés utáni frissességen. Eleve túlsülhetett, mert még ennyi pihenés, várakozás után is némi rózsaszínt látnom kellene a közepében. Sajnálatos, hogy a vonzó recept nem tudott megvalósulni, pedig érzem magamban a kihívó ízeket, ellentétes vonzódásokat, amit a megfelelően elkészített vaníliás paraj az almával lágyított curryvel tudott volna művelni és a levesesen omlósra sütött hússal, amihez a rizs a curry adekvát kíséretét adhatta volna.

A desszert szilvás charlotte. A nem túl jellegzetes ízű piskótába göngyölve gigászi adag, feltehetőleg növényi zsiradék alapú krém és darált mák keveréke néz velem farkasszemet, kifinomultnak nem nevezhető. A tányér dekorációjában azonban legalább egy friss, finom physalist, földicseresznyét fedezek fel.

A pünkösdi menü általam kóstolt ételeinél sajnos elmaradt a leírás sugallta lehetséges élvezet helyette maradt a cseresznye és a napfényes Király utca színes forgataga, ahogy botladozva kavarog a félig kilazult utcaköveken…

A tesztelés időpontja: 2009. május . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.



« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  francia,  mediterrán
Tel.:  +36 1 413 0236
Nyitva:
   H-V:  11:00-24:00
Cím: 1075 Budapest, Király u. 17.
0 hozzászólás
Olvasói értékelés
3 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
1. Hapci
05/29 - 12:32:28

Ahogy elnézem a fotót meg a tapasztalatokat, itt se a konyhára koncentráltak a hely megálmodásakor...

hasznos (503) | haszontalan (688) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink