Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Maligán

Maligánba Litauszki után belevágni –őrültségnek tűnik. Azért természetesen drukkolunk, elsőre benéztünk egy ebéd erejéig.

Maligán
Maligán

A pincehelyiségben hűvös van, de a fogadtatás meleg. A tulajdonos élőszóban ismerteti az ebédmenüt. Kedvessége szívmelengető, a laza fehér póló nem túl elegáns a hely történetéhez mérve. Litauszki Zsolt távozása óta ránézésre nem sok minden változott a helyen.

Patinás szódásüveg kerül az asztalra, de házi szörpök közül is lehet választani. Az áfonyás és szedres íze felismerhető, de visszafogott, a feketeribizlis nem igazán emlékezetes. Előttünk kenyeres tányérok, kenyér azonban nem automatikusan, csak kérésre érkezik. Házi sütés, szerencsére nem túlsózva, a vaj gusztusos gömbökbe formázva érkezik, nem kiemelkedő minőségű, de állaga megfelelő.

Ebédmenüt fogyasztunk. Egy fogás ezer, két fogás 1200, három pedig 1500-ért kapható, ebben az árban a szóda is benne van. Esténként ugyanezek az ételek kétszeres áron kerülnek fel az á la carte választékra, már ha marad adigra belőlük.

Elsőként zöldségleves érkezik. Házinak mondják, ennek ellenére nélkülözi a kifejező ízeket, semleges, visszafogott, kissé sótlan, lehet, hogy szándékosan „naturális”. Benne a zöldség darabok kissé túl puhák, a karfiolt kivéve.

Főfogások közt van választásunk is: nyelvhal, vagy csőben sült spárga. Utóbbi is frissen készül, így azt is eldönthetjük, hogy zöld, vagy fehér spárgából kérjük-e. Mi a vegyes mellett döntünk. A zöld és fehérspárgák szinte teljesen nyersek, ez a zöld verziónál még érthető is, a fehérnél azonban kifejezetten kellemetlen. A bechamel mártás jó alapanyagokból készült, a szilárdra sült teteje alatt azonban kissé túl híg.

A nyelvhal a spárgánál jóval nagyobb adag és jobban is sikerült, a halszeletek textúrája megfelelő, a hal megőrizte természetes ízét és nedveit. Alatta házi tagliatelle tészta tejszínes szósszal, rajta vékony csíkokra vágott cukkíni. A tészta valóban házi, talán lehetne egy fokkal könnyedebb, kevesebb tejszín pedig jobban hagyná érvényesülni. Az ételt jól egészíti ki a rászórt metélőhagyma is. Összességében nem túl fantáziadús, de remekül kivitelezett fogás.

Ugyan az asztaltársaság egyik tagjának hala nem érkezik időben, de miután felhívjuk rá a tulaj figyelmét, ő vidáman bekurjant a konyhába: „Pista, lemaradt egy hal!“. Kisvártatva meg is érkezik a lemaradó.

Közben megérkeznek a fagylaltok is: egy-egy kis tálkányi narancsos, kávés és vaníliás ízű. Pacojettel készült, így krémes, homogén. A kávés a legfinomabb, jó minőségű kávé, finom tejszín, remek zárása az ételsornak. A narancsos is átható, a friss gyümölcs zamatai mellett egy kis narancslikőr és fehércsokoládé is kerülhetett bele. A vaníliás íze visszafogott, bár valódi vanílából készült, amiről a kis fekete szemek tanúskodnak.

Litauszki Zsolt távozásával csökkent ugyan a színvonal, de az igyekezet maradt. Helyben készül a legtöbb hozzávaló is, és bár vannak hibák, de a hozzáállás, az elhivatottság minden fogáson érezhető. Fantáziából, kísérletező kedvből jól jön majd még kicsivel több és nagyobb elegancia, rutin is hiányzik még. Kedves hely, kedves tulajdonos, nagy igyekezet, szerénységgel és döcögésekkel megspékelve. Mindez azonban nyilván kezdeti betegség, senki nem vár egy néhány hete nyitott étteremtől kiforrott színvonalat. Mi türelemmel várjuk, és szívesen visszatérünk majd vacsorázni.

A tesztelés időpontja: 2009. május . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.



« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   borvendéglő   borház
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi
Tel.:  +36 1 951 1123  +3670 421 3851
Nyitva:
   H-V:  11:00-23:00
Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 38.
3 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
12 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


2 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
2. Hapci
05/08 - 10:01:39

Még valami (ha lehetséges módosítani az adatokat): a nyitva tartás változott (K-P: 12-14.30 és 18.30-24.00, Sz: 18.30-24.00).
Egy-két héten belül pici kávézót nyitunk a felső szinten, az valószínűleg egész nap nyitva lesz.
Köszönöm: Oláh Gábor

hasznos (484) | haszontalan (457) | sértő
1. Hapci
05/08 - 09:55:39

Köszönjük az építő szándékot, bizakodom, javulunk még! Elnézést, hogy olyan értetlen voltam a tagliatellével kapcsolatban: fogalmam se volt, hogy az is van a hal és a cukkinicsíkok alatt. :)))
Előtte pár perccel estem be és nem terveztem felszolgálni, csak így alakult...

hasznos (520) | haszontalan (430) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink