Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Maligán

Maligánba Litauszki után belevágni –őrültségnek tűnik. Azért természetesen drukkolunk, elsőre benéztünk egy ebéd erejéig.

Maligán
Maligán

A pincehelyiségben hűvös van, de a fogadtatás meleg. A tulajdonos élőszóban ismerteti az ebédmenüt. Kedvessége szívmelengető, a laza fehér póló nem túl elegáns a hely történetéhez mérve. Litauszki Zsolt távozása óta ránézésre nem sok minden változott a helyen.

Patinás szódásüveg kerül az asztalra, de házi szörpök közül is lehet választani. Az áfonyás és szedres íze felismerhető, de visszafogott, a feketeribizlis nem igazán emlékezetes. Előttünk kenyeres tányérok, kenyér azonban nem automatikusan, csak kérésre érkezik. Házi sütés, szerencsére nem túlsózva, a vaj gusztusos gömbökbe formázva érkezik, nem kiemelkedő minőségű, de állaga megfelelő.

Ebédmenüt fogyasztunk. Egy fogás ezer, két fogás 1200, három pedig 1500-ért kapható, ebben az árban a szóda is benne van. Esténként ugyanezek az ételek kétszeres áron kerülnek fel az á la carte választékra, már ha marad adigra belőlük.

Elsőként zöldségleves érkezik. Házinak mondják, ennek ellenére nélkülözi a kifejező ízeket, semleges, visszafogott, kissé sótlan, lehet, hogy szándékosan „naturális”. Benne a zöldség darabok kissé túl puhák, a karfiolt kivéve.

Főfogások közt van választásunk is: nyelvhal, vagy csőben sült spárga. Utóbbi is frissen készül, így azt is eldönthetjük, hogy zöld, vagy fehér spárgából kérjük-e. Mi a vegyes mellett döntünk. A zöld és fehérspárgák szinte teljesen nyersek, ez a zöld verziónál még érthető is, a fehérnél azonban kifejezetten kellemetlen. A bechamel mártás jó alapanyagokból készült, a szilárdra sült teteje alatt azonban kissé túl híg.

A nyelvhal a spárgánál jóval nagyobb adag és jobban is sikerült, a halszeletek textúrája megfelelő, a hal megőrizte természetes ízét és nedveit. Alatta házi tagliatelle tészta tejszínes szósszal, rajta vékony csíkokra vágott cukkíni. A tészta valóban házi, talán lehetne egy fokkal könnyedebb, kevesebb tejszín pedig jobban hagyná érvényesülni. Az ételt jól egészíti ki a rászórt metélőhagyma is. Összességében nem túl fantáziadús, de remekül kivitelezett fogás.

Ugyan az asztaltársaság egyik tagjának hala nem érkezik időben, de miután felhívjuk rá a tulaj figyelmét, ő vidáman bekurjant a konyhába: „Pista, lemaradt egy hal!“. Kisvártatva meg is érkezik a lemaradó.

Közben megérkeznek a fagylaltok is: egy-egy kis tálkányi narancsos, kávés és vaníliás ízű. Pacojettel készült, így krémes, homogén. A kávés a legfinomabb, jó minőségű kávé, finom tejszín, remek zárása az ételsornak. A narancsos is átható, a friss gyümölcs zamatai mellett egy kis narancslikőr és fehércsokoládé is kerülhetett bele. A vaníliás íze visszafogott, bár valódi vanílából készült, amiről a kis fekete szemek tanúskodnak.

Litauszki Zsolt távozásával csökkent ugyan a színvonal, de az igyekezet maradt. Helyben készül a legtöbb hozzávaló is, és bár vannak hibák, de a hozzáállás, az elhivatottság minden fogáson érezhető. Fantáziából, kísérletező kedvből jól jön majd még kicsivel több és nagyobb elegancia, rutin is hiányzik még. Kedves hely, kedves tulajdonos, nagy igyekezet, szerénységgel és döcögésekkel megspékelve. Mindez azonban nyilván kezdeti betegség, senki nem vár egy néhány hete nyitott étteremtől kiforrott színvonalat. Mi türelemmel várjuk, és szívesen visszatérünk majd vacsorázni.

A tesztelés időpontja: 2009. május . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.



« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   borvendéglő   borház
Konyha nemzetisége, stílusa:  nemzetközi
Tel.:  +36 1 951 1123  +3670 421 3851
Nyitva:
   H-V:  11:00-23:00
Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 38.
3 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
12 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep


2 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
2. Hapci
05/08 - 10:01:39

Még valami (ha lehetséges módosítani az adatokat): a nyitva tartás változott (K-P: 12-14.30 és 18.30-24.00, Sz: 18.30-24.00).
Egy-két héten belül pici kávézót nyitunk a felső szinten, az valószínűleg egész nap nyitva lesz.
Köszönöm: Oláh Gábor

hasznos (466) | haszontalan (449) | sértő
1. Hapci
05/08 - 09:55:39

Köszönjük az építő szándékot, bizakodom, javulunk még! Elnézést, hogy olyan értetlen voltam a tagliatellével kapcsolatban: fogalmam se volt, hogy az is van a hal és a cukkinicsíkok alatt. :)))
Előtte pár perccel estem be és nem terveztem felszolgálni, csak így alakult...

hasznos (505) | haszontalan (410) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink