Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Villás reggeli a Parlamentnél…

Villás reggeli a Parlamentnél…

Azokat a dolgokat szeretem, amelyek szerelemből születnek, amik valódi szenvedéllyel jönnek a világra, legyen az márka, művészeti termék vagy akár egy étterem. A Budapest Bisztró épp ilyen, s bár ezelőtt nem fordultam meg itt, az egyszer biztos, hogy teljességgel magával ragadott az a négyzetcentiméterenként leolvasható hivatástudat, ami kerek egésszé formál egy ilyen szerelemgyerek éttermet. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Tenkes
Betyárok fészke



A csárda műfajában kifejezetten eredeti hatást kelt, ha az objektum címe így hangzik: Csarnóta, kültelek, az 58-as főút mellett, a Tenkes-hegynél.

Tenkes
Tenkes

A Tenkes csárda az az út menti vendéglő, amely már az első pillantásra bizalmat kelt az ide érkező vendégben. A hely erőssége a kerti ácsolt falócák, asztalok festői elrendezése, a szabadtéri étkezés minden előnyével, szívet derítő falusi érzetével. A választék az a magyaros, amiről a határon túli, nagyszámban idelátogató turista azt gondolhatja, hogy ha csárda, akkor legyen kövér.

A hideg libamájpástétom lilahagyma-lekvárral, nemcsak jó elgondolás, hanem tisztességesen elkészített csárdafogás, a lilahagyma-lekvár lehetne jobban összeérve, lehetne karakteresebb Az orjaleves daragaluskával, orjacsonttal, szépen ízesített, erőteljes leves. A daragaluska lehetne kevésbé szétporladó, háziasabb, legyen tartása, lássam a fogam nyomát benne, de mégis omlós. A magyar szürke marha bélszínjava gyöngyhagymás vargányagomba-mártással, burgonyafánkkal, az új idők új csárdájának terméke. Benne van az anyag, ahogy azt manapság mondani szokták, de nem több: az éhes vándor örömmel eszi. A ropogós kacsacombok párolt káposztával, petrezselymes burgonyával, már inkább a csárdaérzet jeles darabja, mégis a csárdaipar terméke, mintsem a szépen kiérlelt, türelmes konyháé.

A Buga Jakab pecsenyéje mangalica nyakából, párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, valójában az igazi csárdafogás, és olyan is, zamatos, néhol kellemesen cupákos hús, bitang nagy adag, ahogy a csárdában szokás.

A tesztelés időpontja: 2008. április . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.



« Vissza a TESZTEK rovatba.
Típus:   csárda   étterem
Konyha nemzetisége, stílusa:  magyar,  nemzetközi
Tel.:  +36 72 424 057  +36 20 589 6052
Nyitva:
   H-V:  12:00-22:00
Cím: 7811 Csarnóta, 58. főút, Tenkes hegy .
0 hozzászólás galéria
Olvasói értékelés
12 szavazat alapján ratingkep

Árfekvés : pricekep

Tenkes

»

hozzászólás


Oldalak:  >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink