Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Első benyomás: <br>Seasons Bistro

Első benyomás:
Seasons Bistro

Nemrég nyílt a Király utca-Liszt Ferenc tér sarkán egy Season nevű bisztró. Földszinti hatalmas ablaktábláin a most divatos kalligrafikus írás hirdeti, hogy itt a Josperben, a szupergrillben sütött finomságok vannak főszerepben. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Halászbástya
10.0
1 értékelés alapján

A Várnegyed emblematikus turistalátványossága, a Halászbástya foglalja magába ezt a kétszintes éttermet. A belső kialakítása is méltó a historizáló épülethez, bár korszerű designelemei a mai kort is idézik, mégis határozott királyi atmoszféra uralja. Nyáron a robusztus mellvédek ölelte teraszokról a város látványa semmihez sem hasonlítható. Kulináris értelemben nehéz ezeket az adottságokat meghaladni, bár a konyha túlburjánzó ételkompozícióival igyekszik alkalmazkodni az épített környezethez. Ez egyben gyengéje is, mert számos fogásban a megcélzott ízkombináció nem jön létre. Talán éppen a megfelelés kényszere nem hagyja kibontakozni a konyha valódi arculatát. Ceremoniális szerviz jellemzi. A borkínálat igyekszik lefedni a teljes magyar szortimentet.

Halászbástya

Halászbástya

Típus: étterem Cím: 1014 Budapest, Halász bástya   Tel: +36 1 201 6935 Fax: +36 1 201 9397 E-mail: info@halaszbastya.eu Web: www.halaszbastya.eu Nyitva: 

H-V: 12:00-24:00

Séf:Hammer Zoltán

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar, nemzetközi

Felszereltség: hangosítás, pelenkázó, bár, gyerekszék, légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Hangulat: elegáns, romantikus, ünnepélyes

Fizetés módja: visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány

Étkezési utalvány típus: Diner's Club, Budapest kártya

Akciók: törzskártya, egyéb, délben olcsóbb

Speciális étrend: vega

Étterem szolgáltatásai: napi ajánlat, borszakértő, zene, borkostoló, dohányzó, catering, cigányzene, csapolt sör, évszakonként változó étlap, terasz, Wifi hotspot, ház bora, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban, utcán

Csoportfogadás max fő: 200

Rendezvény fogadása max fő: 200

Különterem max fő: 95+25+80

3 fogás átlagára (Ft): 10000

Bor átlagára (Ft/dl): 2000


Oldalak:  >|

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Húsvét-szimbolika és régi receptek

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Ahogy azt már más ünnepeknél is láthattuk, az ilyenkor felszolgált ételek szimbolikus jelentéssel is bírtak, azoknak különös erőt tulajdonítottak. Így van ez a húsvéti ételekkel is. »

Torma

Torma

„Nincs még étel, ami ennyire feltolná magunkat az agyunkig, szétrugdosná a nyálkahártyánkat, megbőgetne, ésatöbbi. És mégis imádjuk, és mégis keressük.” »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Hamburger, a húsvét hangulatában

Hamburger, a húsvét hangulatában

Dizájnmenza receptje

Mindent bele lehet pakolni, ami „hazajött”velünk a piacról. Továbbá nagyon ideális a Húsvétról megmaradó sok főtt sonka felhasználására is, hiszen ekkor is mindenki belelendül a vásárlásba. »

Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

Limara receptje

Ebben a kuglófszerű kalácsban minden benne van, ami a húsvéti asztalról nem hiányozhat. A kalács, a sonka, a főtt tojás, a főtt kolbász és még a torma is. Tökéletes ünnepi reggeli, vagy nagyszerű vendégváró falat a locsolkodóknak! »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink