Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Első benyomás: <br>Mjam

Első benyomás:
Mjam

Felettünk a dombtetőn templom magasodik, a kertben fügefák nőnek, a konyhán vidámság, kreativitás, boldogság. Festői környezet, eltalált ízek, üde, friss és jó energiák, kedves kiszolgálás - ide még biztosan visszajövünk. »

Első benyomás: <br>Kozmosz

Első benyomás:
Kozmosz

Milyen a vegán street food? A Kozmosz mutatja. »

Első benyomás: <br>Baraka

Első benyomás:
Baraka

Újranyitott a Baraka a Dorottya utcai Dorottya Palace-ban. Ez már a harmadik lokáció. Jobb helyen nem is lehetne. Remélem véglegesen hazatalált. »

Első benyomás: <br>Spaletta

Első benyomás:
Spaletta

Érdekes köröket ír néha az élet. Kecskemét központjában áll egy több mint százéves ház, ami a múlt század elején sördepóként üzemelt. Aztán volt ez is, az is. Pár hónapja visszatalált önmagához. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Enoteca & Bistro CORSO
17 értékelés alapján

Süppedős szőnyeg, rálátás Pécs legszebb terére, élő adás a konyháról, udvarias, de közvetlen felszolgálók. De nem csak ezért lehet szeretni az Enoteca Corso-t. Napi, táblás ajánlat, szezonális étlap és sok kis értékelendő apróság, kezdve a házi kenyértől, tésztáktól. A gyakori átalakulások mellett most egy szmokingba öltöztetett bisztro vonal az erős, szezonális-regionális kínálattal, letisztult ételekkel és tálalással. A konyhán új séf, a mauritiusi Ritesh Teelock személyében.

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT | fotó: Karádi Róbert

Típus: étterem Cím: 7621 Pécs, Király u. 14. Tel: +36 72 525 198 Fax: +36 72 525 199 E-mail: info@susogo.hu Web: www.susogo.hu Nyitva: 

H-V: 12:00-24:00

Séf:Ritesh Teelock, Illés Roland

Alapítás éve:2008

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Általános: "séfbisztró"(ugyanitt működik, h-v: 08:00-24:00)

Felszereltség: gyerekszék, légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Fizetés módja: készpénz, visa, cirrus maestro, mastercard

Étterem szolgáltatásai: bió alapanyagokból készült ételek, étel elvitelre, terasz, gyermekmenü, kutya, macska bevihető, reggeli, vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban(Palatinus Hotel mélygarázs), utcán

3 fogás átlagára (Ft): 5000

Bor átlagára (Ft/dl): 600


Címkék: Enoteca Corso, Ritesh Teeluck
A bolt felett

Az Enoteca Corso végvár. Gasztronómiai helyőrség egy képzeletbeli térképen még akkor is, ha az elmúlt években a környékről más éttermek is felzárkóztak hozzá, és még úgy is, hogy az elmúlt időszakban több átalakulást és átalakítást is levezényeltek. »

hozzászólás

Nem élünk panasszal

Az Enoteca Corso kiváló étterem, jó konyhával, tudatosan kiválasztott alapanyagokkal és szinergiákkal. »

hozzászólás

Corso – ízek utcája

Pécs sétáló utcájában, a Nemzeti Színház tőszomszédságában az Enoteca Corso étterem új séfet szerződtetett tavasszal. A váltást, úgy tűnik, sikerrel vette a konyha. »

hozzászólás

Világmegváltás

A néhány éve még Susogó néven futó étterem egyike azon kevés vidéki gyöngyszemeknek, amelyek köré érdemes akár egy külön kirándulást szervezni. »

1 hozzászólás hozzászólás

Gasztrokulturális főváros

2010-ben Pécs a Határtalan Város címmel viseli az Európa Kulturális fővárosa címet. »

hozzászólás

Ritesh Teeluck Új séf az Enoteca Corsóban

Amikor a pécsi Enoteca Corso új séfje először vett kést a kezébe, nem igazán sejthette, hogy egyszer a sors Magyarországra repíti. Persze kellett hozzá tanulás, kitartás, sok munka és egy szerelem, aminek köszönhetően Mauritiust felváltotta Péccsel és most itt próbálja megvalósítani álmait. Ritesh Teeluck fiatal és szenvedélyes séf, nem kevés nemzetközi tapasztalatot is szerzett már és az Enoteca konyháján egy lelkes fiatal csapatot fog össze. »

hozzászólás

4 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/01 - 14:03:44

éva
mikor volt utoljára az étteremben és mit evett? mit érdemes szerinted mindenképp megkóstolni?
szerk.

hasznos (1172) | haszontalan (1013) | sértő
3. éva
04/01 - 12:34:33

Először cak egy kávéra és egy sütire tértem be a Corsoba.Másodszor egy teára.
Harmadszor ott ebédeltem.Mindig és minden kifogástalan volt.Örülhetnek a pécsiek!
Én,aki 37 évet töltöttem el szállodásként és 1982 óta Provence szerelmese vagyok -(útközben Toscanat is útba ejtve), végtelenül örülök,hogy eljutottunk ide!Mi otthon is ilyeneket eszünk,ilyen jó borokkal!aA gyerekeim nizzai salátán nőttek fel (ez nem nagyképűség,hanem ízlés.,a vámosok ugyancsak csodálkoztak,annak idején,amikor olivaolaj,fűszerek és articsóka volt a kocsiban,nem tudták mik ezek!)
Gratulálok - jogos a TOP 10-ben a helye!Ha Pécsre megyek ,csak itt eszem-iszom.És küldöm az ismerőseimet is.Sok sikert és sok vendéget!(és 1 Michelint!) kívánok Önöknek!

hasznos (1097) | haszontalan (1095) | sértő
2. Viki
01/22 - 13:59:04

Legutóbbi Corso Enoteca látogatásunk során (jan 1.) sajnos igen kellemetlen élményünk volt. A pincérnő udvariatlan, türelmetlen volt és semmilyen szinten sem volt segítőkésznek mondható. Az előétel kifogástalan volt, a főétel kevésbé. Megjelenésre elkápráztató ételek, de sajnos a fűszerezés hiányos volt. Susogó színvonalat szeretnénk viszontlátni és folyamatos felügyeletet mind a konyhán, mind a "placc"-on.

hasznos (1294) | haszontalan (1069) | sértő
1. kowboly
01/21 - 21:57:44

A Corsoban Én is elég sokat ettem-ittam Pécs legjobbja. Most hogy Molnár Gábor már elment, kiváncsi leszek milyen lesz a Corso konyhája. Bár a jelenlegi Séfek tuti hogy ugyanolyan felkészültek...

hasznos (1207) | haszontalan (1242) | sértő
Oldalak: 1

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Oreo tőkehal-<br>májas <br>zsidótojással

Oreo tőkehal-
májas
zsidótojással

Rosenstein étterem receptje

Rosenstein Robi nemrég New Yorkban csavargott, szívta, csak úgy szívta magába az inspirációt. A Gourmet Fesztiválon például Oreo tőkehalmájas zsidótojással „izmozott”. Sokan tömték. Így készítik. »

Algás uborkaszörp

Algás uborkaszörp

Wolf András és Fekete Antonio (Salon) receptje

Ugyan nem sültünk meg az idei Gourmet Fesztiválon, de így is nagyon jól esett a Salon itala. »

Csomós András

Csomós András

Csomós András az IKON-ban megtanulta, hogy illik óvatosan közelíteni a vendégekhez. Nem rohan ajtóstul a házba, nem akar gyorsan „népnevelni”, ellenben a humort, na, azt fontosnak tartja. A miskolci Dűlőben többek között ezzel szoktatja a vendéget a jóra. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink