Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Gallok Budán - 3.rész

Gallok Budán - 3.rész

Elzász a központban

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata Elzász (Alsace) régiójának ízeivel folytatódik! 2015. április 23-25. között, külön étlapon, szabadon választható formában találkozhatunk Franciaország gasztronómiai büszkeségeivel, olyan ételekkel, melyeket "kötelezően ismerni kell”. Részletek a Larus Étterem weboldalán. »

Várvizi, a purista

Várvizi, a purista

Nem a túlhajtott nyelvtisztaságot kereső értelemben, hanem a stílustisztaságra való törekvést látom az ételkompozícióiban, mint a Le Corbusier által alapított avantgardista művészeti iránynál, ami az abszolút objektív konstruktivitás lehetőségét keresi. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Enoteca & Bistro CORSO
17 értékelés alapján

Süppedős szőnyeg, rálátás Pécs legszebb terére, élő adás a konyháról, udvarias, de közvetlen felszolgálók. De nem csak ezért lehet szeretni az Enoteca Corso-t. Napi, táblás ajánlat, szezonális étlap és sok kis értékelendő apróság, kezdve a házi kenyértől, tésztáktól. A gyakori átalakulások mellett most egy szmokingba öltöztetett bisztro vonal az erős, szezonális-regionális kínálattal, letisztult ételekkel és tálalással. A konyhán új séf, a mauritiusi Ritesh Teelock személyében.

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT | fotó: Karádi Róbert

Típus: étterem Cím: 7621 Pécs, Király u. 14. Tel: +36 72 525 198 Fax: +36 72 525 199 E-mail: info@susogo.hu Web: www.susogo.hu Nyitva: 

H-V: 12:00-24:00

Séf:Ritesh Teelock, Illés Roland

Alapítás éve:2008

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Általános: "séfbisztró"(ugyanitt működik, h-v: 08:00-24:00)

Felszereltség: gyerekszék, légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Fizetés módja: készpénz, visa, cirrus maestro, mastercard

Étterem szolgáltatásai: bió alapanyagokból készült ételek, étel elvitelre, terasz, gyermekmenü, kutya, macska bevihető, reggeli, vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban(Palatinus Hotel mélygarázs), utcán

3 fogás átlagára (Ft): 5000

Bor átlagára (Ft/dl): 600


Címkék: Enoteca Corso, Ritesh Teeluck
A bolt felett

Az Enoteca Corso végvár. Gasztronómiai helyőrség egy képzeletbeli térképen még akkor is, ha az elmúlt években a környékről más éttermek is felzárkóztak hozzá, és még úgy is, hogy az elmúlt időszakban több átalakulást és átalakítást is levezényeltek. »

hozzászólás

Nem élünk panasszal

Az Enoteca Corso kiváló étterem, jó konyhával, tudatosan kiválasztott alapanyagokkal és szinergiákkal. »

hozzászólás

Corso – ízek utcája

Pécs sétáló utcájában, a Nemzeti Színház tőszomszédságában az Enoteca Corso étterem új séfet szerződtetett tavasszal. A váltást, úgy tűnik, sikerrel vette a konyha. »

hozzászólás

Világmegváltás

A néhány éve még Susogó néven futó étterem egyike azon kevés vidéki gyöngyszemeknek, amelyek köré érdemes akár egy külön kirándulást szervezni. »

1 hozzászólás hozzászólás

Gasztrokulturális főváros

2010-ben Pécs a Határtalan Város címmel viseli az Európa Kulturális fővárosa címet. »

hozzászólás

Ritesh Teeluck Új séf az Enoteca Corsóban

Amikor a pécsi Enoteca Corso új séfje először vett kést a kezébe, nem igazán sejthette, hogy egyszer a sors Magyarországra repíti. Persze kellett hozzá tanulás, kitartás, sok munka és egy szerelem, aminek köszönhetően Mauritiust felváltotta Péccsel és most itt próbálja megvalósítani álmait. Ritesh Teeluck fiatal és szenvedélyes séf, nem kevés nemzetközi tapasztalatot is szerzett már és az Enoteca konyháján egy lelkes fiatal csapatot fog össze. »

hozzászólás

4 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/01 - 14:03:44

éva
mikor volt utoljára az étteremben és mit evett? mit érdemes szerinted mindenképp megkóstolni?
szerk.

hasznos (1067) | haszontalan (932) | sértő
3. éva
04/01 - 12:34:33

Először cak egy kávéra és egy sütire tértem be a Corsoba.Másodszor egy teára.
Harmadszor ott ebédeltem.Mindig és minden kifogástalan volt.Örülhetnek a pécsiek!
Én,aki 37 évet töltöttem el szállodásként és 1982 óta Provence szerelmese vagyok -(útközben Toscanat is útba ejtve), végtelenül örülök,hogy eljutottunk ide!Mi otthon is ilyeneket eszünk,ilyen jó borokkal!aA gyerekeim nizzai salátán nőttek fel (ez nem nagyképűség,hanem ízlés.,a vámosok ugyancsak csodálkoztak,annak idején,amikor olivaolaj,fűszerek és articsóka volt a kocsiban,nem tudták mik ezek!)
Gratulálok - jogos a TOP 10-ben a helye!Ha Pécsre megyek ,csak itt eszem-iszom.És küldöm az ismerőseimet is.Sok sikert és sok vendéget!(és 1 Michelint!) kívánok Önöknek!

hasznos (1010) | haszontalan (1015) | sértő
2. Viki
01/22 - 13:59:04

Legutóbbi Corso Enoteca látogatásunk során (jan 1.) sajnos igen kellemetlen élményünk volt. A pincérnő udvariatlan, türelmetlen volt és semmilyen szinten sem volt segítőkésznek mondható. Az előétel kifogástalan volt, a főétel kevésbé. Megjelenésre elkápráztató ételek, de sajnos a fűszerezés hiányos volt. Susogó színvonalat szeretnénk viszontlátni és folyamatos felügyeletet mind a konyhán, mind a "placc"-on.

hasznos (1216) | haszontalan (1006) | sértő
1. kowboly
01/21 - 21:57:44

A Corsoban Én is elég sokat ettem-ittam Pécs legjobbja. Most hogy Molnár Gábor már elment, kiváncsi leszek milyen lesz a Corso konyhája. Bár a jelenlegi Séfek tuti hogy ugyanolyan felkészültek...

hasznos (1127) | haszontalan (1159) | sértő
Oldalak: 1

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Tiszai harcsafilé vadas módra

Tiszai harcsafilé vadas módra

Pataky Péter (IKON) receptje

Vadas-emlékeiről kérdeztük az IKON-os Pataky Pétert is, Debrecen és az ország egyik legjobb séfjét, aki harcsafilés fogást készített. »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink