Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Enoteca & Bistro CORSO
17 értékelés alapján

Süppedős szőnyeg, rálátás Pécs legszebb terére, élő adás a konyháról, udvarias, de közvetlen felszolgálók. De nem csak ezért lehet szeretni az Enoteca Corso-t. Napi, táblás ajánlat, szezonális étlap és sok kis értékelendő apróság, kezdve a házi kenyértől, tésztáktól. A gyakori átalakulások mellett most egy szmokingba öltöztetett bisztro vonal az erős, szezonális-regionális kínálattal, letisztult ételekkel és tálalással. A konyhán új séf, a mauritiusi Ritesh Teelock személyében.

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT

KLIKK A KÉPRE MÉG TÖBB FOTÓÉRT | fotó: Karádi Róbert

Típus: étterem Cím: 7621 Pécs, Király u. 14. Tel: +36 72 525 198 Fax: +36 72 525 199 E-mail: info@susogo.hu Web: www.susogo.hu Nyitva: 

H-V: 12:00-24:00

Séf:Ritesh Teelock, Illés Roland

Alapítás éve:2008

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Általános: "séfbisztró"(ugyanitt működik, h-v: 08:00-24:00)

Felszereltség: gyerekszék, légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Fizetés módja: készpénz, visa, cirrus maestro, mastercard

Étterem szolgáltatásai: bió alapanyagokból készült ételek, étel elvitelre, terasz, gyermekmenü, kutya, macska bevihető, reggeli, vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban(Palatinus Hotel mélygarázs), utcán

3 fogás átlagára (Ft): 5000

Bor átlagára (Ft/dl): 600


Címkék: Enoteca Corso, Ritesh Teeluck
A bolt felett

Az Enoteca Corso végvár. Gasztronómiai helyőrség egy képzeletbeli térképen még akkor is, ha az elmúlt években a környékről más éttermek is felzárkóztak hozzá, és még úgy is, hogy az elmúlt időszakban több átalakulást és átalakítást is levezényeltek. »

hozzászólás

Nem élünk panasszal

Az Enoteca Corso kiváló étterem, jó konyhával, tudatosan kiválasztott alapanyagokkal és szinergiákkal. »

hozzászólás

Corso – ízek utcája

Pécs sétáló utcájában, a Nemzeti Színház tőszomszédságában az Enoteca Corso étterem új séfet szerződtetett tavasszal. A váltást, úgy tűnik, sikerrel vette a konyha. »

hozzászólás

Világmegváltás

A néhány éve még Susogó néven futó étterem egyike azon kevés vidéki gyöngyszemeknek, amelyek köré érdemes akár egy külön kirándulást szervezni. »

1 hozzászólás hozzászólás

Gasztrokulturális főváros

2010-ben Pécs a Határtalan Város címmel viseli az Európa Kulturális fővárosa címet. »

hozzászólás

Ritesh Teeluck Új séf az Enoteca Corsóban

Amikor a pécsi Enoteca Corso új séfje először vett kést a kezébe, nem igazán sejthette, hogy egyszer a sors Magyarországra repíti. Persze kellett hozzá tanulás, kitartás, sok munka és egy szerelem, aminek köszönhetően Mauritiust felváltotta Péccsel és most itt próbálja megvalósítani álmait. Ritesh Teeluck fiatal és szenvedélyes séf, nem kevés nemzetközi tapasztalatot is szerzett már és az Enoteca konyháján egy lelkes fiatal csapatot fog össze. »

hozzászólás

4 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
04/01 - 14:03:44

éva
mikor volt utoljára az étteremben és mit evett? mit érdemes szerinted mindenképp megkóstolni?
szerk.

hasznos (858) | haszontalan (711) | sértő
3. éva
04/01 - 12:34:33

Először cak egy kávéra és egy sütire tértem be a Corsoba.Másodszor egy teára.
Harmadszor ott ebédeltem.Mindig és minden kifogástalan volt.Örülhetnek a pécsiek!
Én,aki 37 évet töltöttem el szállodásként és 1982 óta Provence szerelmese vagyok -(útközben Toscanat is útba ejtve), végtelenül örülök,hogy eljutottunk ide!Mi otthon is ilyeneket eszünk,ilyen jó borokkal!aA gyerekeim nizzai salátán nőttek fel (ez nem nagyképűség,hanem ízlés.,a vámosok ugyancsak csodálkoztak,annak idején,amikor olivaolaj,fűszerek és articsóka volt a kocsiban,nem tudták mik ezek!)
Gratulálok - jogos a TOP 10-ben a helye!Ha Pécsre megyek ,csak itt eszem-iszom.És küldöm az ismerőseimet is.Sok sikert és sok vendéget!(és 1 Michelint!) kívánok Önöknek!

hasznos (815) | haszontalan (786) | sértő
2. Viki
01/22 - 13:59:04

Legutóbbi Corso Enoteca látogatásunk során (jan 1.) sajnos igen kellemetlen élményünk volt. A pincérnő udvariatlan, türelmetlen volt és semmilyen szinten sem volt segítőkésznek mondható. Az előétel kifogástalan volt, a főétel kevésbé. Megjelenésre elkápráztató ételek, de sajnos a fűszerezés hiányos volt. Susogó színvonalat szeretnénk viszontlátni és folyamatos felügyeletet mind a konyhán, mind a "placc"-on.

hasznos (1019) | haszontalan (783) | sértő
1. kowboly
01/21 - 21:57:44

A Corsoban Én is elég sokat ettem-ittam Pécs legjobbja. Most hogy Molnár Gábor már elment, kiváncsi leszek milyen lesz a Corso konyhája. Bár a jelenlegi Séfek tuti hogy ugyanolyan felkészültek...

hasznos (928) | haszontalan (923) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink