Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Két Szerecsen
12.0
10 értékelés alapján

Budapest egyik legnépszerűbb kávézó, reggeliző és találkahelye, hangulatos belsővel, árnyas terasszal a pesti Broadway-n. Étlapja különösebb koncepció nélkül összeválogatott magyar és nemzetközi fogásokból áll, amit változatos szezonális heti ajánlatok egészítenek ki. A hangulat otthonos, amihez figyelmes és kedves felszolgálás társul. Megbízható, egyenletes minőség és jó ár-érték arány jellemzi. nem véletlenül vált annyi pesti törzshelyévé.

KLIKK A KÉPRE A TÖBBI FOTÓÉRT

KLIKK A KÉPRE A TÖBBI FOTÓÉRT

Típus: bisztró Cím: 1065 Budapest, Nagymező u. 14. Tel: +36 1 343 1984 Fax: +36 1 343 1983 E-mail: szerecsen@t-online.hu Web: www.ketszerecsen.hu Nyitva: 

H-P: 08:00-24:00
Szo-V:  
09:00-24:00

Séf:Öveges Gábor

Alapítás éve:1998

Típus: bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi

Felszereltség: kerékpártároló, gyerekszék, italpult

Hangulat: franciás

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is

Akciók: délben olcsóbb

Étterem szolgáltatásai: dohányzó, Napilap, csapolt sör, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, Wifi hotspot, heti ajánlat, kutya, macska bevihető, nemdohányzó, reggeli, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 60

3 fogás átlagára (Ft): 4500

Menü ára (Ft): 990

Bor átlagára (Ft/dl): 550


Címkék: Két Szerecsen, Kereszty Gábor
Nem véletlenül annyi ember törzshelye...

A főváros egyik legnépszerűbb kávézó, reggeliző és találkahelye, hangulatos belsővel, árnyas terasszal a pesti Broadway szívében. Étlapja különösebb koncepció nélkül összeválogatott magyar és nemzetközi fogásokból áll és változatos szezonális heti ajánlatokkal bővített. A hangulat otthonos, amihez figyelmes és kedves felszolgálás társul. Megbízható, egyenletes minőség és jó ár-érték arány jellemzi. nem véletlenül vált annyi pesti törzshelyévé. »

hozzászólás

Pozitív kisugárzás

A Két Szerecsen erőssége remek hangulatában, valamint korrekt ételeket és egyenletes minőséget kínáló konyhájában rejlik. Nem tör a csúcsokra, pozitív kisugárzása azonban jó eséllyel teszi törzshellyé, és ez már bőven elég. »

hozzászólás

Némi rafinéria

Népszerű, kellemes hangulatú, jó kisugárzású bisztró a Nagymező utcában, sok törzsvendéggel. A konyha vegyesen kínál mediterrán ihletésű és magyar fogásokat. »

hozzászólás

Két Szerecsen Ifi Lajos jegyzetel:

A Nagymező utcából nem sikerült betonmezőt csinálni, a helyiek megóvták öreg platánfáikat és a mélygarázs ötlete olyan mélyre süllyedt, hogy a belvárosi ember reményei szerint onnan már sohasem emelkedik majd föl újra. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
1. RM
05/21 - 01:00:33

Az étterem ízlésesen van berendezve és hangulatos.
A kiszolgálás átlagos.
Tapasként csirke nyársakat ettem korianderes édes chili mártással. A mártás és a csirke is épp hogy meleg volt, mikor kihozták. Mire a feléig elértem, már hideg volt a mártás és a hús is. A mellé adott szeletelt bagette sem volt éppen friss.
Főételnek borjú javát széles metélttel(pappardelle) és articsókával ettem. A metéltre vágott borjú java enyhén száraz volt. A tésztában félbevágott koktélparadicsomok is voltak, azonban a héjuk a hő hatására ráncos lett és félig levált. Nem volt szép.Inkább concassét rakhattak volna bele normál méretű paradicsomból...
Elvétve a tészta között találtam vágott újhagymát különböző formákban és méretekben.
Furcsa volt.

hasznos (517) | haszontalan (470) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink