Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Első benyomás: <br>Seasons Bistro

Első benyomás:
Seasons Bistro

Nemrég nyílt a Király utca-Liszt Ferenc tér sarkán egy Season nevű bisztró. Földszinti hatalmas ablaktábláin a most divatos kalligrafikus írás hirdeti, hogy itt a Josperben, a szupergrillben sütött finomságok vannak főszerepben. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Aranyszarvas
11.5
24 értékelés alapján

Műemlék épületben, barátságos bisztró, néhány különös kortárs festménnyel a falon, jelezve azt, hogy a konyha is modern úton , sőt nem fél az innovációtól sem. Letisztult enteriőr: világos falak, egyszerű sötétbarna bútorzat, kifogástalan abroszok, falnyi boros polc, a konyha specialitása a vadételek. A legkeresettebb vadakból készülnek a fogások, stílusuk laza bisztró stílus, kiérlelt ízekkel, klasszikus, de szellemes csavaroktól sem mentes párosításokkal. Független a vadászati szezonalitástól szinte minden nemesebb vad étlapon van, a kiegészítők többnyire követik a szezonváltásokat. Regionálisan válogatott borok, kifinomult magyar szortiment, hozzáértő sommelier ajánlásával. Komplex kulináris élmény, szakszerű szerviz, közvetlen stílusban.

Aranyszarvas

Aranyszarvas

Típus: étterem, bisztró Cím: 1013 Budapest, Szarvas tér 1. Tel: +36 1 375 6451 E-mail: bisztro@aranyszarvas.hu Web: www.aranyszarvas.hu Nyitva: 

H-V: 12:00-23:00

Alapítás éve:1952

Típus: étterem, bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Felszereltség: gyerekszék

Hangulat: családias, tradicionális

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, átutalás, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány

Étterem szolgáltatásai: csapolt sör, terasz, Wifi hotspot, ház bora, kutya, macska bevihető, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, üzleti ebéd, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 40

Rendezvény fogadása max fő: 40

3 fogás átlagára (Ft): 6000

Bor átlagára (Ft/dl): 800


Szelíd nőiesség

Ahányszor ide hoz a jó sors, mindig bizonyos elégtétellel állapítjuk meg, hogy létezik az a szóösszetétel, hogy kiegyensúlyozott belső tér. »

hozzászólás

Csodaszarvas?

Több mint háromszáz éve működik étteremként, ami azt is feltételezi, hogy folyamatos megújulásra van szükség. A legutóbbi 2009 őszén kezdődött, amikor a Lou Louból és a Csalogányból ismert Mogyorósi Gábor vette át a konyhát. »

hozzászólás

Első benyomások: Aranyszarvas Újra aranyozva

Nyelvet még nem ettem ennyire rafinált kiszerelésben. »

hozzászólás

Aranyszarvas Szép jövő előtt

Bő egy éve varázsütésszerűen megújult az étterem: új designnal, új személyzettel, új tulajdonossal és nem utolsósorban új szakáccsal és új gasztronómiai felfogásban vezetik a helyet. »

hozzászólás

Aranyszarvas Ted Aprajev jegyzetel

Ami a belsőt illeti: dupla fátylat dobtak a termelőszövetkezeti – áfész vadászterem designra. »

hozzászólás

Noël Mantel, Ducasse-tól a Hollywood-i sztárokig

Noël Mantel neve ma már egyet jelent a Cannes-ban található Mantel étteremmel, amely nap mint nap a világ leghíresebb színészeit látja vendégül. »

hozzászólás

31 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
31. Hapci
10/05 - 01:42:09

Á, dehogy, vajszívű vagyok. Vagy jobb' tetszene egy Kuka?

hasznos (630) | haszontalan (524) | sértő
10/04 - 20:57:08

Amontobin,

ha bővebben akartam volna, már megírtam volna, hogy az Aranyszarvaban tetszik nekem a természetesség, tetszenek az egyszerű ötletek, hogy othonos.

Hal erőleves, kacsamáj, kecskesajt, bárány, pisztráng, töltött paprika, zöld veltelini fröccs, kávé. Minden pontos, nincs túlspilázva, csupán csak jó. A személyzet kedves és tudja, hogy még tud fejlődni.

Hát ezért méltatom, nem azért, mert barátom a tulaj.

hasznos (563) | haszontalan (584) | sértő
10/04 - 20:45:04

Te Hapci, én tégedet figyellekT! Te nem is a Hapci vagy, hanem a Morgó.

hasznos (507) | haszontalan (527) | sértő
28. Hapci
10/04 - 14:32:20

Az Aranyszarvas valamiért különös figyelmet élvez itten mostanában.
Khmmm, ha megfizettek [btw, nem kell parázni, olcsó vagyok, mint a teszkózsömle :)] Ehrannal produkálunk újabb 25 hozzászólást. Mi lesz, ha még el is megy enni a Szarvasba, akkor mennyit tud majd róla vitázni. :)

hasznos (583) | haszontalan (571) | sértő
27. amontobin
10/04 - 09:49:15

Bob Maschinist!

örülünk, hogy ezt írod. kérlek mesélj bővebben.

szerk.

hasznos (622) | haszontalan (633) | sértő
10/03 - 09:31:06

Tegnap voltam újra: jobb, mint volt.

hasznos (563) | haszontalan (564) | sértő
09/15 - 08:18:11

Tudjuk...és el is fogjuk mondani. Kis ürelmet...

hasznos (629) | haszontalan (723) | sértő
24. Hapci
09/14 - 17:12:30

Hírlik, Mogyorósi Gábor elhagy(j/t)a az Aranyszarvast.
Tudja valaki, miért, hová megy és ki lesz az utóda?

hasznos (590) | haszontalan (636) | sértő
23. Hapci
08/20 - 10:36:23

Szerintem a közönség imádja, ha ennyire egymásnak feszül egy gasztroakvarista meg egy gasztrometszőollókereskedő. Nyilván úgy várják a folytatásokat, mint egy brazil szappanoperában. Most kicsi várakozást keltünk bennük (megyek vidékre egy kemenceavató bulira), aztán folytathatjuk. :)

hasznos (689) | haszontalan (672) | sértő
22. ehran
08/20 - 01:13:57

A "nagyongurmé _ÉS_ gazdag" esetében az és "logikai és"-nek számít, azaz mindkét feltétel együttes teljesítése esetén igaz az eredmény. Azaz szükséges a gazdagság is - szerinted, és jelen mondat szerint. Innentől tekintve _nem_ objektív igazság.
A második idézetnél mennyiben változtat a hiányzó fél a jelentésén? Egyértelmű a szövegkörnyezetből, hogy ezt vonatkoztattad az Aranyszarvasra.
A harmadik esetében meg nem vonom kétségbe, hogy az a Te definíciód a családi ebédre, csak azt állítom, hogy megfelel neki az Aranyszarvas.
Kíváncsi lennék, mennyire untatjuk a közönséget. :)

hasznos (674) | haszontalan (636) | sértő
Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 >|

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Húsvét-szimbolika és régi receptek

Jó magyar kalács és bárányhús suffával

Ahogy azt már más ünnepeknél is láthattuk, az ilyenkor felszolgált ételek szimbolikus jelentéssel is bírtak, azoknak különös erőt tulajdonítottak. Így van ez a húsvéti ételekkel is. »

Torma

Torma

„Nincs még étel, ami ennyire feltolná magunkat az agyunkig, szétrugdosná a nyálkahártyánkat, megbőgetne, ésatöbbi. És mégis imádjuk, és mégis keressük.” »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Hamburger, a húsvét hangulatában

Hamburger, a húsvét hangulatában

Dizájnmenza receptje

Mindent bele lehet pakolni, ami „hazajött”velünk a piacról. Továbbá nagyon ideális a Húsvétról megmaradó sok főtt sonka felhasználására is, hiszen ekkor is mindenki belelendül a vásárlásba. »

Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

Limara receptje

Ebben a kuglófszerű kalácsban minden benne van, ami a húsvéti asztalról nem hiányozhat. A kalács, a sonka, a főtt tojás, a főtt kolbász és még a torma is. Tökéletes ünnepi reggeli, vagy nagyszerű vendégváró falat a locsolkodóknak! »

Gőzgombócos vadas

Gőzgombócos vadas

Dudás Szabolcs (Anyukám Mondta) receptje

Az Anyukám Mondta étterem elkészítette egy klasszikus vadast, majd szétszedte a húst, betöltötte azt egy gőzgombócba. Kigőzölte, a zöldségekből pedig egy salit készült. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink