Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Aranyszarvas
23 értékelés alapján

Kellemes jelenség, ahol a kulturált belső térhez törekvő konyha tartozik. A századok óta működő étterem néhány éve újult meg, az átlagkonyhából a szakavatottság és elhivatottság benyomását keltő modern magyar bisztróféle lett. Szerencsére nemcsak a belsőépítészet és a design vitték a prímet, hanem kifejezetten kreatív és minőségi ételeket kóstolhattunk, barátságos szerviz kíséretében. A siker ellenére szakácsok jöttek-mentek. A legújabb csak nemrégiben rendezkedett be a patinás falak közt.

Aranyszarvas

Aranyszarvas

Típus: étterem, bisztró Cím: 1013 Budapest, Szarvas tér 1. Tel: +36 1 375 6451 E-mail: bisztro@aranyszarvas.hu Web: www.aranyszarvas.hu Nyitva: 

H-V: 12:00-23:00

Alapítás éve:1952

Típus: étterem, bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Felszereltség: gyerekszék

Hangulat: családias, tradicionális

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, átutalás, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány

Étterem szolgáltatásai: csapolt sör, terasz, Wifi hotspot, ház bora, kutya, macska bevihető, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, üzleti ebéd, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 40

Rendezvény fogadása max fő: 40

3 fogás átlagára (Ft): 6000

Bor átlagára (Ft/dl): 800


Szelíd nőiesség

Ahányszor ide hoz a jó sors, mindig bizonyos elégtétellel állapítjuk meg, hogy létezik az a szóösszetétel, hogy kiegyensúlyozott belső tér. »

hozzászólás

Csodaszarvas?

Több mint háromszáz éve működik étteremként, ami azt is feltételezi, hogy folyamatos megújulásra van szükség. A legutóbbi 2009 őszén kezdődött, amikor a Lou Louból és a Csalogányból ismert Mogyorósi Gábor vette át a konyhát. »

hozzászólás

Első benyomások: Aranyszarvas Újra aranyozva

Nyelvet még nem ettem ennyire rafinált kiszerelésben. »

hozzászólás

Aranyszarvas Szép jövő előtt

Bő egy éve varázsütésszerűen megújult az étterem: új designnal, új személyzettel, új tulajdonossal és nem utolsósorban új szakáccsal és új gasztronómiai felfogásban vezetik a helyet. »

hozzászólás

Aranyszarvas Ted Aprajev jegyzetel

Ami a belsőt illeti: dupla fátylat dobtak a termelőszövetkezeti – áfész vadászterem designra. »

hozzászólás

Noël Mantel, Ducasse-tól a Hollywood-i sztárokig

Noël Mantel neve ma már egyet jelent a Cannes-ban található Mantel étteremmel, amely nap mint nap a világ leghíresebb színészeit látja vendégül. »

hozzászólás

31 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
31. Hapci
10/05 - 01:42:09

Á, dehogy, vajszívű vagyok. Vagy jobb' tetszene egy Kuka?

hasznos (427) | haszontalan (365) | sértő
10/04 - 20:57:08

Amontobin,

ha bővebben akartam volna, már megírtam volna, hogy az Aranyszarvaban tetszik nekem a természetesség, tetszenek az egyszerű ötletek, hogy othonos.

Hal erőleves, kacsamáj, kecskesajt, bárány, pisztráng, töltött paprika, zöld veltelini fröccs, kávé. Minden pontos, nincs túlspilázva, csupán csak jó. A személyzet kedves és tudja, hogy még tud fejlődni.

Hát ezért méltatom, nem azért, mert barátom a tulaj.

hasznos (404) | haszontalan (401) | sértő
10/04 - 20:45:04

Te Hapci, én tégedet figyellekT! Te nem is a Hapci vagy, hanem a Morgó.

hasznos (368) | haszontalan (382) | sértő
28. Hapci
10/04 - 14:32:20

Az Aranyszarvas valamiért különös figyelmet élvez itten mostanában.
Khmmm, ha megfizettek [btw, nem kell parázni, olcsó vagyok, mint a teszkózsömle :)] Ehrannal produkálunk újabb 25 hozzászólást. Mi lesz, ha még el is megy enni a Szarvasba, akkor mennyit tud majd róla vitázni. :)

hasznos (399) | haszontalan (367) | sértő
27. amontobin
10/04 - 09:49:15

Bob Maschinist!

örülünk, hogy ezt írod. kérlek mesélj bővebben.

szerk.

hasznos (419) | haszontalan (454) | sértő
10/03 - 09:31:06

Tegnap voltam újra: jobb, mint volt.

hasznos (386) | haszontalan (394) | sértő
09/15 - 08:18:11

Tudjuk...és el is fogjuk mondani. Kis ürelmet...

hasznos (435) | haszontalan (526) | sértő
24. Hapci
09/14 - 17:12:30

Hírlik, Mogyorósi Gábor elhagy(j/t)a az Aranyszarvast.
Tudja valaki, miért, hová megy és ki lesz az utóda?

hasznos (413) | haszontalan (462) | sértő
23. Hapci
08/20 - 10:36:23

Szerintem a közönség imádja, ha ennyire egymásnak feszül egy gasztroakvarista meg egy gasztrometszőollókereskedő. Nyilván úgy várják a folytatásokat, mint egy brazil szappanoperában. Most kicsi várakozást keltünk bennük (megyek vidékre egy kemenceavató bulira), aztán folytathatjuk. :)

hasznos (507) | haszontalan (476) | sértő
22. ehran
08/20 - 01:13:57

A "nagyongurmé _ÉS_ gazdag" esetében az és "logikai és"-nek számít, azaz mindkét feltétel együttes teljesítése esetén igaz az eredmény. Azaz szükséges a gazdagság is - szerinted, és jelen mondat szerint. Innentől tekintve _nem_ objektív igazság.
A második idézetnél mennyiben változtat a hiányzó fél a jelentésén? Egyértelmű a szövegkörnyezetből, hogy ezt vonatkoztattad az Aranyszarvasra.
A harmadik esetében meg nem vonom kétségbe, hogy az a Te definíciód a családi ebédre, csak azt állítom, hogy megfelel neki az Aranyszarvas.
Kíváncsi lennék, mennyire untatjuk a közönséget. :)

hasznos (488) | haszontalan (442) | sértő
Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 >|

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink