" />

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Bock Bisztró
14.5
31 értékelés alapján

Típus: étterem, bisztró Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49. Tel: +36 1 321 0340 E-mail: info@bockbisztro.hu Web: www.bockbisztro.hu Nyitva: 

H-Szo: 12:00-24:00

Séf:Danó Zoltán (executive chef: Varjú Viktor)

Alapítás éve:2005

Típus: étterem, bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Felszereltség: gyerekszék, légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Hangulat: családias

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, átutalás, előzetes egyeztetés esetén átutalás is

Étterem szolgáltatásai: bió alapanyagokból készült ételek, zene, tánc, műsor, évszakonként változó étlap, terasz, ház bora, heti ajánlat, napi ajánlat, nemdohányzó, vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban, utcán

Rendezvény fogadása max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 8000

Bor átlagára (Ft/dl): 700

Az első volt, mára akadtak követői, ahol a magyar konyha szentséges fogásai új köntösben, újra ízekkel, szívvel, lélekkel jelennek meg. Alapelemeiben felfedezhető a magyar konyha magárautaltsága és integratív ereje. A körúti vagány, Bíró Lajos, aki nemritkán a polgárpukkasztástól sem visszariadva, reformszellemben találja ki ételeit, melyekkel nem csak jóllakatni, hanem szórakoztatni is akar. Vázlatos kidolgozású ételek is becsúszhatnak, de fő az őszinte jókedv. Remek szerviz, személyre szóló, bensőséges, könnyed, szakszerű, a nagy elődök körúti közvetlenségével. Exportképes, már Koppenhágában is nyílt Bock bisztró, még előbb is, mint Budán vagy a Balatonnál.


Bock Bisztró Szigorúan magyaros

Az egykor patinás , ma már inkább lepattant Nagykörúton egészen biztosan nem lehet ennél jobbat enni. Elegáns, de nem feszengős, magas beltér, nagy ablakok. a névadóhoz méltóan a bort, de még a parafadugókat is dekorációs elemként használó berendezés nagypolgári, európai érzetet kelt. »

1 hozzászólás hozzászólás

Bock Egyszerűség és tisztelet

Sokan keresik a legjobb magyaros fogásokat felszolgáló éttermeket a városban, azonban komoly hiány látható ezen a területen is. A Bock Bistro nem divatos belsőépítészetével vagy túlcizellált fogásaival tűnik ki, hanem valódi tehetséggel, ízléssel és konyhai technológiával. »

1 hozzászólás hozzászólás

Bíró Lajos

A bisztró név ne tévesszen meg senkit, az Erzsébet körúti Corinthia Grand Hotel Royal aulájában négy éve „fészket rakott” Bock bőséges választékát nyújtja nem csak a névadó-tulajdonos, Bock József borainak, de a főételeknek is. Aki megálmodja őket: Bíró Lajos. »

1 hozzászólás hozzászólás

Sose voltam szerény kölök

Bíró Lajost, a Bock Bisztró társtulajdonos séfjét Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki 2009. augusztus 20-án. Az elismerés kapcsán a szakmai sikereiről, terveiről és a csipkelődő kollegákról beszélgettünk. »

hozzászólás

3 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
3.
11/08 - 12:33:37

Jogos lenne a kérdés, hogy mit keres egy vegetáriánus a Bockban, mely köztudottan húsokról, belsőségekről, minőségi felvágottakról és halakról ismert, oly' annyira, hogy ottjártunkkor hivatalosan egy húsmentes előétel és főétel sem szerepelt az étlapon. Ennek ellenére párom régi vágyát teljesítve felkerekedtünk, hogy kipróbáljuk.
Péntek este, abszolút telt ház, több családot és csoportot kell sajnálkozva elküldeni a pincéreknek, mert nincs ülőhely. A hangulat nagyon klassz, egyszerre elegáns és igényes a hely, ugyanakkor kellően laza és oldott is, mindenhol csevegő, nevetgélő asztaltársaságok. Pincérünk kiválóan végzi a munkáját már az első pillanattól fogva, kedves, rendkívül felkészült ételek és italok terén egyaránt, bátran ajánl, de egyáltalán nem tolakodik és a telt ház ellenére pont akkor van ott, mikor szükség van rá, várakoznunk semmire nem kellett az este folyamán. Ilyen magas színvonalú felszolgálói munkával eddig csak az Alabárdosban találkoztam.
Kissé félve vallom be neki az elején, hogy sem húst, sem halat nem fogyasztok, de a legnagyobb magabiztossággal szögezi le, hogy ez egyáltalán nem probléma, megoldják a konyhán.
Amíg választunk friss kenyeret és mangalicazsírt, illetve fekete sós vajat kapunk, hogy kellemesebb legyen böngészni az étlapot és a kiváló pálinkának is akadjon kísérője. Az este egyetlen komoly hibája a fehér kenyér. Míg a barna langyos, foszlós, a héja ropog, az íze intenzív, addig a fehér kenyér szikkadt, száraz, leginkább egy kevésbé jó minőségű bolti termékre emlékeztet, nem is értjük az égbekiáltó különbséget.
A rögtönzött vega menü végül a következőképpen alakul: a tapasok közül választok előétel gyanánt kétfélét, marinált paprikát és balzsamecetes sült céklát némi salátával. Mindkettő hibátlan! Kellően pikáns, fanyar, nagyon frissítő, az adagok pedig majdnem kifognak rajtam, de végül én győzök, minden elfogy.
Főételnek házi tésztát javasol pincérem, melyhez én választok mártást, mégpedig egy spenótos, vargányás, tejszínes variációt, ami szintén kiváló! A tészta állaga tökéletes, színe sárga, érzem a tojás ízét, mennyei. A mártás mennyisége megfelelő, lágyan vonja be a tésztaszálakat a tejszín, a gomba íze nagyon jól érvényesül, nincs túlfűszerezve, egyszerűségével nyűgöz le a fogás és mellé javasolt Légli Landord chardonnay.
A desszertre nagyon készülök, már otthon eldöntöttem, hogy a bizarr fagylalt trilógiát választom majd, apró cserével megoldjuk, hogy ez is vegetáriánus kombináció legyen. Az eredeti verzió ugyanis egy dohány-, egy szalonna- és egy paprikafagyit takar, esetemben a szalonna helyett egy andalúz vaníliafagyi kerül a tányér közepére, némi steakborssal és öreg balzsamecettel megbolondítva. Magam sem gondoltam, de rajongva kanalazom mindhárom gombócot, nem is tudom eldönteni, melyik ízlik leginkább, soha nem tapasztalt ízélménnyel gazdagszom.
Hiányérzet nélkül, elégedetten távozunk, az este nagyon egyben volt, bármikor visszajönnék - akár csak a fagyaltokért is :)

hasznos (1359) | haszontalan (1346) | sértő
05/01 - 00:10:45

Nagyon sok jót hallottam a helyről, hozza is amit kell de semmi különös, nem nyújt semmiféle különleges, rendkívüli élményt. Pedig erre vágytam volna az előzetes várakozásaim alapján. Lehet hogy túl magasra tettem a mércét ? A mangalica pofa rémes volt, a többi étel minősége a jó és a kiváló között mozgott, de különös, felejthetetlen élményben egyáltalán nem volt részem. Ennek ellenére a többi magyar étteremhez képest kimondottan jól szerepel a Bock Bistro. De van azért jobb, sokkal jobb is.

hasznos (1635) | haszontalan (1626) | sértő
03/03 - 10:28:32

Első alkalom Bock Bisztróban.
Az ételek ízletessége, tálalása: 5+, a kiszolgálás, környezet: 5+. Külön élmény, hogy egy telt házas étteremben is lehet azonnal reagálni a vendég kéréseire.
Az étterem ékes példa, hogy elfogadható áron is lehet csúcsteljesítményt nyújtani.
Bevallom, az intézmény hírét mentem tesztelni - de hozta az elvárásokat. Sőt.

hasznos (1628) | haszontalan (1627) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Lazac tatár

Lazac tatár

Pesti István (Tanti) receptje

A lazac tatár mára egy kicsit elcsépelt dolog, de a Pesti István vezette Tanti szeretett volna valami könnyen érthető ételt is feltenni az étlapra. A tálalása az, ami viszont teljesen mai. Nem véletlen, hogy Istvánt a legszebben tálaló séfnek választottuk pár éve. »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink