" />

Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Bock Bisztró
31 értékelés alapján

Típus: étterem, bisztró Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49. Tel: +36 1 321 0340 E-mail: info@bockbisztro.hu Web: www.bockbisztro.hu Nyitva: 

H-Szo: 12:00-24:00

Séf:Danó Zoltán (executive chef: Varjú Viktor)

Alapítás éve:2005

Típus: étterem, bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, magyar

Felszereltség: gyerekszék, légkondicionált, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Hangulat: családias

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, átutalás, előzetes egyeztetés esetén átutalás is

Étterem szolgáltatásai: bió alapanyagokból készült ételek, zene, tánc, műsor, évszakonként változó étlap, terasz, ház bora, heti ajánlat, napi ajánlat, nemdohányzó, vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban, utcán

Rendezvény fogadása max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 8000

Bor átlagára (Ft/dl): 700

Bíró Lajos, a körúti vagány, a magyar bisztró mindenkori etalonja, ahol a magyar konyha fogásai értelmeződnek újra nap mint nap, nemritkán polgárpukkasztástól sem visszariadva, de mindig szívvel, lélekkel, humorral és ötlettel. Fáradhatatlanul jókedvű, sokszor a nagyvonalúságban vázlatos kidolgozású ételek is jellemzik. De mindig valami alapvető tehetség, eredetiség sugárzik ezekből a fogásokból, nem mondhatnánk, hogy görcsös megújulási kényszer, mert mindez magától jön, és még élvezik is a készítők. 2011-ben elindult a világhír felé: már Koppenhágában is van Bock! Mi több, pár napja már Budán is.


Bock Bisztró Szigorúan magyaros

Az egykor patinás , ma már inkább lepattant Nagykörúton egészen biztosan nem lehet ennél jobbat enni. Elegáns, de nem feszengős, magas beltér, nagy ablakok. a névadóhoz méltóan a bort, de még a parafadugókat is dekorációs elemként használó berendezés nagypolgári, európai érzetet kelt. »

1 hozzászólás hozzászólás

Bock Egyszerűség és tisztelet

Sokan keresik a legjobb magyaros fogásokat felszolgáló éttermeket a városban, azonban komoly hiány látható ezen a területen is. A Bock Bistro nem divatos belsőépítészetével vagy túlcizellált fogásaival tűnik ki, hanem valódi tehetséggel, ízléssel és konyhai technológiával. »

1 hozzászólás hozzászólás

Bíró Lajos

A bisztró név ne tévesszen meg senkit, az Erzsébet körúti Corinthia Grand Hotel Royal aulájában négy éve „fészket rakott” Bock bőséges választékát nyújtja nem csak a névadó-tulajdonos, Bock József borainak, de a főételeknek is. Aki megálmodja őket: Bíró Lajos. »

1 hozzászólás hozzászólás

Sose voltam szerény kölök

Bíró Lajost, a Bock Bisztró társtulajdonos séfjét Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki 2009. augusztus 20-án. Az elismerés kapcsán a szakmai sikereiről, terveiről és a csipkelődő kollegákról beszélgettünk. »

hozzászólás

3 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
3.
11/08 - 12:33:37

Jogos lenne a kérdés, hogy mit keres egy vegetáriánus a Bockban, mely köztudottan húsokról, belsőségekről, minőségi felvágottakról és halakról ismert, oly' annyira, hogy ottjártunkkor hivatalosan egy húsmentes előétel és főétel sem szerepelt az étlapon. Ennek ellenére párom régi vágyát teljesítve felkerekedtünk, hogy kipróbáljuk.
Péntek este, abszolút telt ház, több családot és csoportot kell sajnálkozva elküldeni a pincéreknek, mert nincs ülőhely. A hangulat nagyon klassz, egyszerre elegáns és igényes a hely, ugyanakkor kellően laza és oldott is, mindenhol csevegő, nevetgélő asztaltársaságok. Pincérünk kiválóan végzi a munkáját már az első pillanattól fogva, kedves, rendkívül felkészült ételek és italok terén egyaránt, bátran ajánl, de egyáltalán nem tolakodik és a telt ház ellenére pont akkor van ott, mikor szükség van rá, várakoznunk semmire nem kellett az este folyamán. Ilyen magas színvonalú felszolgálói munkával eddig csak az Alabárdosban találkoztam.
Kissé félve vallom be neki az elején, hogy sem húst, sem halat nem fogyasztok, de a legnagyobb magabiztossággal szögezi le, hogy ez egyáltalán nem probléma, megoldják a konyhán.
Amíg választunk friss kenyeret és mangalicazsírt, illetve fekete sós vajat kapunk, hogy kellemesebb legyen böngészni az étlapot és a kiváló pálinkának is akadjon kísérője. Az este egyetlen komoly hibája a fehér kenyér. Míg a barna langyos, foszlós, a héja ropog, az íze intenzív, addig a fehér kenyér szikkadt, száraz, leginkább egy kevésbé jó minőségű bolti termékre emlékeztet, nem is értjük az égbekiáltó különbséget.
A rögtönzött vega menü végül a következőképpen alakul: a tapasok közül választok előétel gyanánt kétfélét, marinált paprikát és balzsamecetes sült céklát némi salátával. Mindkettő hibátlan! Kellően pikáns, fanyar, nagyon frissítő, az adagok pedig majdnem kifognak rajtam, de végül én győzök, minden elfogy.
Főételnek házi tésztát javasol pincérem, melyhez én választok mártást, mégpedig egy spenótos, vargányás, tejszínes variációt, ami szintén kiváló! A tészta állaga tökéletes, színe sárga, érzem a tojás ízét, mennyei. A mártás mennyisége megfelelő, lágyan vonja be a tésztaszálakat a tejszín, a gomba íze nagyon jól érvényesül, nincs túlfűszerezve, egyszerűségével nyűgöz le a fogás és mellé javasolt Légli Landord chardonnay.
A desszertre nagyon készülök, már otthon eldöntöttem, hogy a bizarr fagylalt trilógiát választom majd, apró cserével megoldjuk, hogy ez is vegetáriánus kombináció legyen. Az eredeti verzió ugyanis egy dohány-, egy szalonna- és egy paprikafagyit takar, esetemben a szalonna helyett egy andalúz vaníliafagyi kerül a tányér közepére, némi steakborssal és öreg balzsamecettel megbolondítva. Magam sem gondoltam, de rajongva kanalazom mindhárom gombócot, nem is tudom eldönteni, melyik ízlik leginkább, soha nem tapasztalt ízélménnyel gazdagszom.
Hiányérzet nélkül, elégedetten távozunk, az este nagyon egyben volt, bármikor visszajönnék - akár csak a fagyaltokért is :)

hasznos (597) | haszontalan (610) | sértő
05/01 - 00:10:45

Nagyon sok jót hallottam a helyről, hozza is amit kell de semmi különös, nem nyújt semmiféle különleges, rendkívüli élményt. Pedig erre vágytam volna az előzetes várakozásaim alapján. Lehet hogy túl magasra tettem a mércét ? A mangalica pofa rémes volt, a többi étel minősége a jó és a kiváló között mozgott, de különös, felejthetetlen élményben egyáltalán nem volt részem. Ennek ellenére a többi magyar étteremhez képest kimondottan jól szerepel a Bock Bistro. De van azért jobb, sokkal jobb is.

hasznos (860) | haszontalan (822) | sértő
03/03 - 10:28:32

Első alkalom Bock Bisztróban.
Az ételek ízletessége, tálalása: 5+, a kiszolgálás, környezet: 5+. Külön élmény, hogy egy telt házas étteremben is lehet azonnal reagálni a vendég kéréseire.
Az étterem ékes példa, hogy elfogadható áron is lehet csúcsteljesítményt nyújtani.
Bevallom, az intézmény hírét mentem tesztelni - de hozta az elvárásokat. Sőt.

hasznos (900) | haszontalan (831) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink