Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Café Provence
8 értékelés alapján

Café Provence

Café Provence

Típus: tapas bár, kávézó, étterem, bisztró Cím: 1028 Budapest, Hidegkúti út 81. Tel: +36 1 274 7733, +36 30 865 9773 E-mail: cafeprovence@aroma.com Web: www.cafeprovence.hu Nyitva: 

Szo-V: 09:00-22:00
K-P:  
11:30-22:00

Séf:Törzsök István

Típus: tapas bár, kávézó, étterem, bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, francia

Felszereltség: Petanque, kerékpártároló, gyerekszék, játszóház, játszótér, légkondicionált

Hangulat: polgári, családias, beszélgetős, hangulatos

Fizetés módja: készpénz, étkezési utalvány

Étterem szolgáltatásai: napi ajánlat, dohányzó(terasz), sütemény(helyben sütött pékáru is), étel elvitelre, évszakonként változó étlap, terasz(grill terasz, nagy kert), gyermekmenü, Wifi hotspot, nemdohányzó, szép környezet, reggeli

Parkolás: saját parkolóban, utcán

Rendezvény fogadása max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 3800

Bor átlagára (Ft/dl): 350


Café Provence Első benyomások

Szépen sorjában el fogom panaszolni, hogy miért is csalódtam a Café Provence teljesítményében, miközben elismerem, hogy némely fogás, különösen a „tapasok” esztétikus tálalása mellett kellemes kulináris élményt is okozott. Annál inkább problémás a melegkonyhás felhozatal. »

1 hozzászólás hozzászólás

7 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
7. Farky
11/28 - 15:36:03

Nem tudok azonosulni a 10 legjobb reggelizőhely címkével, ugyanis ezen a helyen fogyasztottam el életem legrosszabb reggelijét.
Egy szombat reggel reggelizni szerettünk volna és kívülről elég jól nézett ki a hely, hát beültünk. A belsőre is sokat fordíthattak, mert az is kulturált volt. Itt azonban elfogyott a tudomány...
A provance-i reggeliben két értékelhető elem volt: a levendula dzsem és a croissant. A gumiszerű ipari camambert, a gépsonka!!! és a margarin!!!!!!! szerintem mindent elárul. Ha lenne kutyám, őt sem büntetném ilyennel. Ételnévnek pedig a gépsonkás-margarinos-gumisajtos triót javaslom.

hasznos (709) | haszontalan (677) | sértő
11/22 - 10:32:29

Köszönjük a kritikát, bizonyára számos esetben így van, bár ami a stilisztikára vonatkozó megjegyzést illeti igyekszünk a témáinkra adekvát nyelvezeten "szólni". Az inkriminált mondat persze nem ezek közé tartozik, mindazonáltal nem tartom olyan súlyos hibának, hogy érdemes volna az egész oldalt ennek alapján megítélni.

"Ami akkor is gond, ha a téma éppen olyan ínycsiklandó, mint a gasztronómia." - sajnálom, de ezt a mondatot nem értem... (melyik téma olyan ínycsiklandó, mint a gasztronómia?) a nyelvtan, a helyesírás?
A nyelvtan, mint a nyelv-tan lehetséges értelmezése még nem jutott eszembe, de nem idegen tőlem..., az íny csiklandozás és a fizikai valójában létező nyelv összefüggését is érteni vélem...

hasznos (813) | haszontalan (698) | sértő
11/22 - 00:24:50

A kritikával teljesen egyetértek, ám a megfogalmazással kevésbé. Gondolok az olyanokra, mint pl: "A kellemes kulináris élményt is okozott".
Ugyanis az örömöt szerzik, a bánatot okozzák. Tehát ez így nem jó, még akkor sem, ha pejoratívan szeretett volna a szerző szólni (amit azért kétlek).
Nagyon szép és hasznos ez az oldal, csak éppen tele van stilisztikai és helyesírási hibával. Ami akkor is gond, ha a téma éppen olyan ínycsiklandó, mint a gasztronómia.

hasznos (758) | haszontalan (671) | sértő
10/08 - 08:33:56

Szó mi szó, az erősen kontrasztos fényviszonyok miatt (lásdd korábbi képek) a közlés előtt vissza kellett venni egy keveset, hogy még élvezhető legyen a kép, de ez valóban enyhítette az említett hibát, mindazonáltal az "égési sebek"-en túl a zacskos sajt sütés utáni torokszorító porszerűsége még zavaróbb...

hasznos (813) | haszontalan (723) | sértő
3. Polimer
10/07 - 19:52:06

"Rajta a parmezán égési sebek tarka foltjaival" Nem szeretnék kötekedni, de ez a képről nem jön át.

hasznos (770) | haszontalan (722) | sértő
2. steel
10/07 - 10:54:03

teljes mértékben egyetértek a szerzővel. egyébként a hely egyértelműen a kisgyerekes családok álmainak netovábbja. van csúszda, kisház, sőt, egy egész játszószoba is. felbecsülhetetlen értéke van annak, ha az ember kiül a kertbe és a poronty fel-alá futkos örömében és játszik 17 más, hasonló korú gyermekkel. tehát ezért járunk ide, és sajnos nem a finom ételekért. múltkori vizitünk alapján megállapítottuk, hogy a tapasok egészen jók - a tapenade isteni, a sonka, kuszkusz, krémek finomak és frissek. ugyanez vonatkozik a ház desszertjeire, kiemelten az angol bread pudding-ra, ami egészen zseniális- egy gombóc vanííliafagylalt kiséretében érkezik. de ami közte van...jaj, a főételek meglepő módon egészen gyatrák. a krumpli gyári, sajnos mi is találkoztunk parmezánkéregben sült akármivel ami ehetetlen volt, és egy mandulás vajhal ratatouille szerűséggel is ritka gyenge fogás volt. ha ilyen jó hangulat, no meg a tapasok, a desszertek, akkor miért nem lehet kicsit jobban odafigyelni a főfogásokra?

hasznos (749) | haszontalan (706) | sértő
09/11 - 09:15:58

egyszerűen érthetetlen, miért kell egy ilyen hangulatos helyen fagyasztott hasábburgonyával dolgozni!

hasznos (784) | haszontalan (800) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink