Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Húsvéti büféebéd a Sofitelben

Felejthetetlen Húsvét vasárnapi büféebéd, hatalmas csokinyuszi és az elmaradhatatlan francia piaci hangulat Jeremy Cayron főszakács ajánlásával! »

Kulináris randevú

Kulináris randevú

8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!

2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos Villány ad otthont. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Nespresso

Nespresso

A megszokott minőség a HoReCa-ban is

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy üzleti környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a HORECA szektorban »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Café Provence
8 értékelés alapján

Café Provence

Café Provence

Típus: tapas bár, kávézó, étterem, bisztró Cím: 1028 Budapest, Hidegkúti út 81. Tel: +36 1 274 7733, +36 30 865 9773 E-mail: cafeprovence@aroma.com Web: www.cafeprovence.hu Nyitva: 

Szo-V: 09:00-22:00
K-P:  
11:30-22:00

Séf:Törzsök István

Típus: tapas bár, kávézó, étterem, bisztró

Konyha nemzetisége, stílusa: nemzetközi, francia

Felszereltség: Petanque, kerékpártároló, gyerekszék, játszóház, játszótér, légkondicionált

Hangulat: polgári, családias, beszélgetős, hangulatos

Fizetés módja: készpénz, étkezési utalvány

Étterem szolgáltatásai: napi ajánlat, dohányzó(terasz), sütemény(helyben sütött pékáru is), étel elvitelre, évszakonként változó étlap, terasz(grill terasz, nagy kert), gyermekmenü, Wifi hotspot, nemdohányzó, szép környezet, reggeli

Parkolás: saját parkolóban, utcán

Rendezvény fogadása max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 3800

Bor átlagára (Ft/dl): 350


Café Provence Első benyomások

Szépen sorjában el fogom panaszolni, hogy miért is csalódtam a Café Provence teljesítményében, miközben elismerem, hogy némely fogás, különösen a „tapasok” esztétikus tálalása mellett kellemes kulináris élményt is okozott. Annál inkább problémás a melegkonyhás felhozatal. »

1 hozzászólás hozzászólás

7 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
7. Farky
11/28 - 15:36:03

Nem tudok azonosulni a 10 legjobb reggelizőhely címkével, ugyanis ezen a helyen fogyasztottam el életem legrosszabb reggelijét.
Egy szombat reggel reggelizni szerettünk volna és kívülről elég jól nézett ki a hely, hát beültünk. A belsőre is sokat fordíthattak, mert az is kulturált volt. Itt azonban elfogyott a tudomány...
A provance-i reggeliben két értékelhető elem volt: a levendula dzsem és a croissant. A gumiszerű ipari camambert, a gépsonka!!! és a margarin!!!!!!! szerintem mindent elárul. Ha lenne kutyám, őt sem büntetném ilyennel. Ételnévnek pedig a gépsonkás-margarinos-gumisajtos triót javaslom.

hasznos (588) | haszontalan (552) | sértő
11/22 - 10:32:29

Köszönjük a kritikát, bizonyára számos esetben így van, bár ami a stilisztikára vonatkozó megjegyzést illeti igyekszünk a témáinkra adekvát nyelvezeten "szólni". Az inkriminált mondat persze nem ezek közé tartozik, mindazonáltal nem tartom olyan súlyos hibának, hogy érdemes volna az egész oldalt ennek alapján megítélni.

"Ami akkor is gond, ha a téma éppen olyan ínycsiklandó, mint a gasztronómia." - sajnálom, de ezt a mondatot nem értem... (melyik téma olyan ínycsiklandó, mint a gasztronómia?) a nyelvtan, a helyesírás?
A nyelvtan, mint a nyelv-tan lehetséges értelmezése még nem jutott eszembe, de nem idegen tőlem..., az íny csiklandozás és a fizikai valójában létező nyelv összefüggését is érteni vélem...

hasznos (683) | haszontalan (567) | sértő
11/22 - 00:24:50

A kritikával teljesen egyetértek, ám a megfogalmazással kevésbé. Gondolok az olyanokra, mint pl: "A kellemes kulináris élményt is okozott".
Ugyanis az örömöt szerzik, a bánatot okozzák. Tehát ez így nem jó, még akkor sem, ha pejoratívan szeretett volna a szerző szólni (amit azért kétlek).
Nagyon szép és hasznos ez az oldal, csak éppen tele van stilisztikai és helyesírási hibával. Ami akkor is gond, ha a téma éppen olyan ínycsiklandó, mint a gasztronómia.

hasznos (650) | haszontalan (562) | sértő
10/08 - 08:33:56

Szó mi szó, az erősen kontrasztos fényviszonyok miatt (lásdd korábbi képek) a közlés előtt vissza kellett venni egy keveset, hogy még élvezhető legyen a kép, de ez valóban enyhítette az említett hibát, mindazonáltal az "égési sebek"-en túl a zacskos sajt sütés utáni torokszorító porszerűsége még zavaróbb...

hasznos (707) | haszontalan (613) | sértő
3. Polimer
10/07 - 19:52:06

"Rajta a parmezán égési sebek tarka foltjaival" Nem szeretnék kötekedni, de ez a képről nem jön át.

hasznos (650) | haszontalan (618) | sértő
2. steel
10/07 - 10:54:03

teljes mértékben egyetértek a szerzővel. egyébként a hely egyértelműen a kisgyerekes családok álmainak netovábbja. van csúszda, kisház, sőt, egy egész játszószoba is. felbecsülhetetlen értéke van annak, ha az ember kiül a kertbe és a poronty fel-alá futkos örömében és játszik 17 más, hasonló korú gyermekkel. tehát ezért járunk ide, és sajnos nem a finom ételekért. múltkori vizitünk alapján megállapítottuk, hogy a tapasok egészen jók - a tapenade isteni, a sonka, kuszkusz, krémek finomak és frissek. ugyanez vonatkozik a ház desszertjeire, kiemelten az angol bread pudding-ra, ami egészen zseniális- egy gombóc vanííliafagylalt kiséretében érkezik. de ami közte van...jaj, a főételek meglepő módon egészen gyatrák. a krumpli gyári, sajnos mi is találkoztunk parmezánkéregben sült akármivel ami ehetetlen volt, és egy mandulás vajhal ratatouille szerűséggel is ritka gyenge fogás volt. ha ilyen jó hangulat, no meg a tapasok, a desszertek, akkor miért nem lehet kicsit jobban odafigyelni a főfogásokra?

hasznos (616) | haszontalan (592) | sértő
09/11 - 09:15:58

egyszerűen érthetetlen, miért kell egy ilyen hangulatos helyen fagyasztott hasábburgonyával dolgozni!

hasznos (661) | haszontalan (654) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink