Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A Larusban bejárják Franciaországot

A Larusban bejárják Franciaországot

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata kezdődik februárban, a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Szél Fiai
3 értékelés alapján

Szél Fiai

Szél Fiai

Típus: fogadó, borpince Cím: 9082 Nyúl, Vaskapu út 71. Tel: +36 96 540 015, +36 96 540 016 Fax: +36 96 540 016 E-mail: hotel@winecellarinn.hu Web: www.winecellarinn.hu Nyitva: 

02.01-02.28 | Cs-Szo: 12:00-22:30
02.01-02.28 | V:  
12:00-21:00
03.01-12.31 | V: 12:00-21:00

Séf:Prisztóka Tibor

Alapítás éve:2000

Típus: fogadó, borpince

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: elhelyezkedés(Szőlőhegyen, Győr és Pannonhalma között), hotel étterme(Szél Fiai Fogadó és Cellárium), egyéb(januárban csak csoportoknak van nyitva), asztalfoglalás(ajánlott)

Felszereltség: hangosítás, társasjátékok, kerékpár bérlés, pelenkázó, csocsó, egyéb(kemence), kerékpártároló, borpince, gyerekszék, játszótér, latvanyos borraktar, TV

Hangulat: egyéb(kékfestő népi enteriőr), melegbarát, barátságos otthonos, borpiac és csárda, családias, hangulatos, házias, tradicionális századfordulós, vidéki

Fizetés módja: készpénz, visa, mastercard, átutalás(megrendelő esetén), előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: Sodexho-Pass

Speciális étrend: Különleges ételek, fitnesz, kimélő ételek, diabetikus, vega, gluténmentes

Étterem szolgáltatásai: sofőrszolgálat, sütemény, borszakértő, borkostoló, napi ajánlat, dohányzó, zene, borvacsora, cigányzene, csapolt sör, zene, tánc, műsor(megrendelésre folklór programok), étel elvitelre, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, Wifi hotspot, ház bora, kutya, macska bevihető, nemdohányzó, szép környezet, partiszervíz, sportközvetítés, üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: saját parkolóban

Csoportfogadás max fő: 120

Rendezvény fogadása max fő: 120

Különterem max fő: 30

3 fogás átlagára (Ft): 3000

Menü ára (Ft): 2650

Bor átlagára (Ft/dl): 300


Címkék: Szél Fiai, Prisztóka Tibor
Michelin-csillagos fogás a Szél Fiai Fogadóban

Egy vasárnapi ebédünk kapcsán azt gondoljuk, hogy egy francia étterem és egy budapesti csúcsétterem is versenybe szállhatna az itteni konyhával – és nem biztos, hogy nyerne. »

hozzászólás

Azonnali pálinka

Nem olyan hely ez, amelyre országjárás közben véletlenül rátalál az ember. De ha egyszer odatalált, valószínűleg hamarosan vissza is tér ide. »

hozzászólás

5 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
08/24 - 23:50:55

Tisztelt Joska141 !
Elnézést kérek, a válaszban nem voltam figyelemmel az anonimitásra.Ha ez itt elvárás, akkor szíves elnézést kérek érte.
Az eset mindenképp tanulságos, nem is reagáltam volna le, ha nem érzek a sorok közt olyan jellegű elégedetlenséget, ami elkerülhető lett volna.
Számunkra az elégedett vendég és a visszatérő vendég a legfontosabb. Az elégedettség elérhető lett volna, ha a vendégünk az első kérdést, vagy akár az én érdeklődésemet követően szól, hogy az étel nem az Ő szája íze, vagy ízlése szerinti, "nem jött be". Azonnal, zokszó nélkül ajánlottunk volna mást, és talán akkor valóban jobb érzésekkel távoztak volna.
Köszönöm a viszont reagálást, és Joska141-et (is) visszavárjuk !

hasznos (508) | haszontalan (494) | sértő
08/24 - 13:37:41

Tisztelt Fórumozók!
Itteni hozzászólásomat - teljes névvel - feltettem a Szél Fiai Fogadó vendégkönyvébe is. A Fogadó ott is reagált, ezt a reagálást ismételte meg itt is. Innen a jelige és a név azonossága.
Azzal a Gömöri Józseffel azonban nem vagyok azonos, aki az előző hozzászólás esetét írta meg. Kínosan ügyelek, hogy minden hozzászólásomban csak a velünk történt jó vagy tanulságként kevésbé jó eseményeket írjam meg.
Visszatérve a Szél Fiai Fogadóra: maximálisan tiszteletben tartom a Fogadó vezetőinek véleményét, semmilyen formában nem vitatom, nem vonom kétségbe, minden sorukat elfogadom. Nekünk akkor ott - ez egy pillanatnyi lenyomat - olyan érzéseink voltak, mint amiket leírtam. Lehet, sőt biztos, hogy előző nap, vagy a következő nap más lett volna az élmény. Ennyit erről.

hasznos (477) | haszontalan (504) | sértő
3. Hapci
08/24 - 11:24:52

Felmerül egy kérdés: honnan tudja Prisztóka úr, hogy Joska141 neve Gömöri úr?

Ezen túl annyi jutott eszembe az esetről, hogy rövid és bukovári maligános próbálkozásom alatt volt egy vendég, aki párjával az előétel után távozott, mivel szerintük nem köszöntem nekik, miközben elvettem az asztaluk melletti - dekantáló - segédasztalkáról a félretolt étlapot, sőt, mi több, két asztallal odébb volt egy elég hangos, hatfős, félig külföldi társaság. A pár egyik tagja se szólt egy szót se, mi baj van, csak fizettek és elmentek. Én letoltam a pincérlányt, hogy milyen hülyeséget csinált, de töredelmesen bevallotta, semmit, és halvány fogalma sincs, miért szakították meg a vacsorát a vendégeink.
Pár nap múlva egy Gömöri József nevű hozzászóló ismertette az esetet Dolce Vita blogjának minket dicsérő posztja alatt.

hasznos (530) | haszontalan (511) | sértő
08/24 - 00:54:53

Kedves Gömöri úr,

Köszönjük látogatásukat Fogadónkban, egyben köszönöm szíves észrevételeit.

Ahogy látom leveléből, hiba nem volt, szuper tiszta WC, profi kiszolgálás, bőséges ital és étel választék, és ezen felül négyszer kérdezték meg, hogy rendben volt-e az étel.

Ha valami nem ízlik, vagy nem az Önök szája íze szerinti, kérem legyen kedves ( bárhol, bármely étteremben) az első érdeklődésnél ezt jelezni.
Mi azonnal cseréljük akár egy másik ételre is. De ha nem ízlik az étel, azt nem is fizettetjük ki.

Szívesem veszem javaslatát a hangulat még "fogadósabbá" még családiasabbá tételére, kérem ossza meg velem elképzeléseit, hogy legyen nálunk is "igazi fogadói hangulat".

A zöld szőlőhegyi környezet, a terasz a, a virágos kertes udvar, élő virág az asztalon, a borút, a borpincék.... de teszünk ennél is többet, csak tudjuk, hogy Önnek mi hiányzott.

Sajnálom, hogy választékunkból átlagos ételeket választottak, egy sült zöldségben, sztrapacskában nehéz "kiemelkedő" nyújtani.
Annál könnyebb elrontani, a sztrapacskát nyúlóssá, "plutykává", a zöldséget maszlaggá főzni, párolni.

Egy racka bárány, vagy mangalica, esetleg érlelt szürkemarha, libamáj tokaji aszúmártással, pirított kaláccsal ( "Orgasmus gastronomicus" = jellemezte aznap egy évek óta visszatérő vendégünk),
vagy az öntött vas serpenyőben grillezett borjúbélszín, hecsedlis vörösbormártással, dióolajon pirított vargányával töltött barátfülével, ami darabos pirított dióba van forgatva....
Ebben jobbak vagyunk, valóban.

61 fél étel. Sok ?
Ebből leves 9, közte a saját recept, csak nálunk főzött Vargányás Pityóka leves.
Előétel, kímélő étel, tészta nálunk egy kategóriában található, közte a frissen sült kenyérféleségeink: 15
Vegiknek külön választék, nem csak rántott gomba és sajt : 10
Ezen kívül napi ajánlatban : burgonyabejgli mozzarellával, paradicsommal, bazsalikommal és parmezán sajttal átsütve
Saláták, kompótok, kétféle párolt káposzta: ( közte a fokhagymával töltött édes savanyú, nem a "vecsési" szilva....) 11
Öntöttvas serpenyős ételek, FŐÉTEL: 8
Laktató ételek, FŐÉTEL : 9
(Közte bőrös malacsült, falusi burgonyával, párolt káposztával 1.850 Ft-ért..., tényleg drága ?)
Hal, vad, s mi jó falat, FŐÉTEL: 6

Ételeink árai:
Sajnos Fogadónk nem egy nagyváros szívében található, ahol adott esetben csak a "Gourmet" vendégek eltartanának minket. Ez az ételféleségekre és számukra is kihat.
A falusi ételeink mellett természetesen a pörköltek, grillezett csibe, pulyka, tarja ételek sem hiányozhatnak az étlapról, gondolnunk kell az alacsonyabb árfekvésben lévő ételek kínálatára.

Ételeink árai a köretekkel és egyéb hozzávalókkal együtt kerülnek feltüntetésre, melyek között 1.790 Ft-tól 2000 Ft-ig több mint egy tucat főételt kínálunk.

Árainkat 3 szezon óta nem emeltük. Szerencsére sok külföldi vendégünk is van ( Svájc, Németország, Ausztria) , ahol a borravaló nem szokás, de a szerviz díj igen, ezért számolunk 10% szervízdíjat.
(Nem mintha ezért mentegetőznöm kellene...)


Tisztelt Gömöri Úr,
Nincs másik Szél Fiai Fogadó.
Ez van, ahol Ön szerint is szuper tiszta a WC, bőséges a választék, profi a kiszolgálás, ahol a tulaj is odament ( azaz én) megkérdezni, hogy ízlik-e az étel.
Ahol a vendégeink döntő többsége immár 11 szezon óta elégedett ( különben már lehúztuk volna a rolót , itt fent a szőlőhegyen, távol a várostól...)
Törzsvendég körünk 80%-os, igen sok visszatérő gasztronómiai, és bor barátunk van.
Megfordítom, elenyészően kevés negatív észrevételt kapunk, fenntartva, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.
Tudom, hogy mi sem vagyunk hiba nélkül lévők.

Sajnos az augusztus 20.-i látogatás ezek szerint nem jött be Önöknek, nagyon sajnálom, de van ilyen.

Ha Gömöri úr lett volna annyira tapintatos, mint a négyszer kérdezett étel esetében, ahol a kérdéskor nem jelzett kifogást, - csak így utólag az írásában hiányolta-, nos, akkor a levelével direktben engem tisztel meg.

Sajnálom, ha távoztukban "természetesen" nem köszöntük volna meg a látogatást, és nem köszöntünk volna el Önöktől.

Nem lehet, hogy a pincérünk és személy szerint én is, nem vettük észre, hogy távoznak a teraszunkról ? Sok vendég volt, vajon nem kerülhette el a figyelmünket ?
Vagy esetleg az Önét, amikor pincérünk a számlát és a visszajárót névkártyánkkal együtt átnyújtva megköszönte a látogatást és további szép napot kívánt ?

Ilyen jellegű kifogás soha nem merült fel. A megfogalmazás pedig általánosító, mintha nálunk sosem köszönnének el egy vendégtől sem (vagy akárhol máshol sem...).

Mikor megérkeztek, vajon nem üdvözölték-e a kollégák Önöket - "természetesen" költségmentes - köszöntő házi pálinkánkkal ?
Nálunk ez a szokás, és nem a vendégtől "nem elköszönni".

Tiszteletben tartva véleményét, talán ezt is észre lehetett volna venni, ahogy a Cappy gyümölcslevek mellett a málna, eper és bodza szörpöket is....

Vasárnap este 5 perccel a zárás előtt esett be hozzánk Dunakilitiből, Móvárról 15 vendég, kisebb csoport.
Az egész heti hajtást és a szombattól vasárnap reggel 9-ig tartó lagzit is a lábukban, kezükben tudó személyzet köszönve, mosolyogva, probléma mentesen kiszolgálta a csapatot, akik a'la Cart rendeltek, és vacsoráztak.

Ezen vendégeink azzal búcsúztak, hogy olvasták a Kisalföld tesztet, a konyhára adott 10 pontot, és a Dining Guide cikket is. A véleményüket írom:

"Az ételek gyorsan, pontosan, hiba nélkül, és kiváló minőségben érkeztek asztalra, mi is megadjuk a 10 pontot a konyhára és a kiszolgálásra is. Jövünk máskor is !"

Sajnálom, hogy épp Önöknek csalódást okoztunk.

"Mottó"-ként a következőt mondom vendégeinknek, akik azzal búcsúznak el tőlünk, hogy jól érezték magukat.

Köszönjük a látogatást, örülök, hogy jól érezték magukat, de nem mi tehetünk róla.
Mi csupán segíteni próbálunk Önöknek, abban, hogy jól érezzék magukat, de az, hogy így történt, csak is Önökön, a vendégeken múlik.

Sajnálatos, hogy az általános vélekedéssel ellentétben nem nyerte el Fogadónk a tetszését. Talán egy más alkalommal ez sikerülni fog, ha lesz szerencsénk újból Önökhöz, melyet nagyon remélek.

Az egyéb iránt Ön szerint is "professzionálisan" dolgozó kollégáimnak felhívom a figyelmét, hogy a jövőben az esetben is kérdezzék meg vendégeinket a tányérok leszedésekor az ételről, ha ezt előtte akár négyszer is megtették, továbbá jobban figyeljenek oda, ha vendégeink távoznak, nehogy "természetesen" köszönés nélkül hagyjunk bárkit is.

Tisztelettel:
Kormos Andrea & Prisztóka Tibor
tulajdonosok

hasznos (473) | haszontalan (477) | sértő
08/22 - 15:51:37

Annyi jót lehetett olvasni a Szél Fiai Fogadóról, hogy kissé felfokozott elvárásokkal érkeztünk, 2010.augusztus 20-án délben ebédre.
Hát…
Cappy gyümölcslevek (!!!???), világmárkás teaválaszték, többféle – indiai, francia, stb. - kávé, olyan italválaszték, hogy egy világvárosi ötcsillagos szálloda megirigyelhetné. Csak fogadói hangulat…
61 darab ételféleség van az étlapon. Relatíve drágák és további 10% felszolgálási díj.
Étkezés közben négyszer jöttek megkérdezni, hogy ízlik-e az étel, de a végén, amikor több, mint a felét otthagytam, senki meg nem kérdezte, miért.
Egyébként az ételek – hideg vegyes ízelítő, sztrapacska, sült zöldségek – teljesen átlagosak, se jó, se rossz, de semmiképpen sem kiemelkedő.
A fogadói hangulat, a családiasság teljesen hiányzik, helyette egy profi, átlagos felszolgálásban volt részünk, a végén „természetesen” senki sem köszönt.
Amit abszolút ötcsillagosra lehet értékelni – a már említett italválasztékon kívül – a mosdók állapota. Szuper, tiszta, csillogó.
Valószínűleg van egy másik Szél Fiai Fogadó Nyúlon, ahol igazi fogadói hangulat tapasztalható, csak mi eltévesztettük a címet.

hasznos (597) | haszontalan (473) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10+2 koktélbár

Top 10+2 koktélbár

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk. »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Vadas a Borkonyhán

Vadas a Borkonyhán

Koos Attila (Borkonyha) receptje

Koos próbált minden alapanyagot felhasználni és a tányérra helyezni, ami a vadasra jellemző, de természetesen egy kicsit másképp, mint a „hagyományos” tálalásnál. A tarját konfitálta, a szarvasgerincet illetve nyúlgerincet szuvidolta. »

Libazúza vadas krémben

Libazúza vadas krémben

Jahni László (Kistücsök) receptje

Hogyan néz ki a vadas, ha egy kicsit Márton-napra van hangolva. A Kistücsök étterem megmutatja. »

Mochi

Mochi

Funky Pho desszertje

A mochi egy kókusztejes, rizslisztes massza, amelynél fontos eltalálni a tökéletes állagot: ha túl lágy, a minimális esztétikai élményt is mellőzve nyúlik-folyik, amerre lát, ha túl szilárd, akkor kellemetlen lisztes íze van. »

A békési feltörekvők

A békési feltörekvők

Ami még mindig hiányzik itthon nagyon, az a tisztességes kisvendéglők térhódítása. Gyulán legalább egy már biztos van: ez a tavalyi év feltörekvő éttermének választott Patrióta. Nyári Katalin-Csiszér Árpád tulajdonos-szakácspárossal beszélgettünk. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink