Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Szél Fiai
3 értékelés alapján

Szél Fiai

Szél Fiai

Típus: fogadó, borpince Cím: 9082 Nyúl, Vaskapu út 71. Tel: +36 96 540 015, +36 96 540 016 Fax: +36 96 540 016 E-mail: hotel@winecellarinn.hu Web: www.winecellarinn.hu Nyitva: 

02.01-02.28 | Cs-Szo: 12:00-22:30
02.01-02.28 | V:  
12:00-21:00
03.01-12.31 | V: 12:00-21:00

Séf:Prisztóka Tibor

Alapítás éve:2000

Típus: fogadó, borpince

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: elhelyezkedés(Szőlőhegyen, Győr és Pannonhalma között), hotel étterme(Szél Fiai Fogadó és Cellárium), egyéb(januárban csak csoportoknak van nyitva), asztalfoglalás(ajánlott)

Felszereltség: hangosítás, társasjátékok, kerékpár bérlés, pelenkázó, csocsó, egyéb(kemence), kerékpártároló, borpince, gyerekszék, játszótér, latvanyos borraktar, TV

Hangulat: egyéb(kékfestő népi enteriőr), melegbarát, barátságos otthonos, borpiac és csárda, családias, hangulatos, házias, tradicionális századfordulós, vidéki

Fizetés módja: készpénz, visa, mastercard, átutalás(megrendelő esetén), előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: Sodexho-Pass

Speciális étrend: Különleges ételek, fitnesz, kimélő ételek, diabetikus, vega, gluténmentes

Étterem szolgáltatásai: sofőrszolgálat, sütemény, borszakértő, borkostoló, napi ajánlat, dohányzó, zene, borvacsora, cigányzene, csapolt sör, zene, tánc, műsor(megrendelésre folklór programok), étel elvitelre, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, Wifi hotspot, ház bora, kutya, macska bevihető, nemdohányzó, szép környezet, partiszervíz, sportközvetítés, üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: saját parkolóban

Csoportfogadás max fő: 120

Rendezvény fogadása max fő: 120

Különterem max fő: 30

3 fogás átlagára (Ft): 3000

Menü ára (Ft): 2650

Bor átlagára (Ft/dl): 300


Címkék: Szél Fiai, Prisztóka Tibor
Michelin-csillagos fogás a Szél Fiai Fogadóban

Egy vasárnapi ebédünk kapcsán azt gondoljuk, hogy egy francia étterem és egy budapesti csúcsétterem is versenybe szállhatna az itteni konyhával – és nem biztos, hogy nyerne. »

hozzászólás

Azonnali pálinka

Nem olyan hely ez, amelyre országjárás közben véletlenül rátalál az ember. De ha egyszer odatalált, valószínűleg hamarosan vissza is tér ide. »

hozzászólás

5 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
08/24 - 23:50:55

Tisztelt Joska141 !
Elnézést kérek, a válaszban nem voltam figyelemmel az anonimitásra.Ha ez itt elvárás, akkor szíves elnézést kérek érte.
Az eset mindenképp tanulságos, nem is reagáltam volna le, ha nem érzek a sorok közt olyan jellegű elégedetlenséget, ami elkerülhető lett volna.
Számunkra az elégedett vendég és a visszatérő vendég a legfontosabb. Az elégedettség elérhető lett volna, ha a vendégünk az első kérdést, vagy akár az én érdeklődésemet követően szól, hogy az étel nem az Ő szája íze, vagy ízlése szerinti, "nem jött be". Azonnal, zokszó nélkül ajánlottunk volna mást, és talán akkor valóban jobb érzésekkel távoztak volna.
Köszönöm a viszont reagálást, és Joska141-et (is) visszavárjuk !

hasznos (194) | haszontalan (206) | sértő
08/24 - 13:37:41

Tisztelt Fórumozók!
Itteni hozzászólásomat - teljes névvel - feltettem a Szél Fiai Fogadó vendégkönyvébe is. A Fogadó ott is reagált, ezt a reagálást ismételte meg itt is. Innen a jelige és a név azonossága.
Azzal a Gömöri Józseffel azonban nem vagyok azonos, aki az előző hozzászólás esetét írta meg. Kínosan ügyelek, hogy minden hozzászólásomban csak a velünk történt jó vagy tanulságként kevésbé jó eseményeket írjam meg.
Visszatérve a Szél Fiai Fogadóra: maximálisan tiszteletben tartom a Fogadó vezetőinek véleményét, semmilyen formában nem vitatom, nem vonom kétségbe, minden sorukat elfogadom. Nekünk akkor ott - ez egy pillanatnyi lenyomat - olyan érzéseink voltak, mint amiket leírtam. Lehet, sőt biztos, hogy előző nap, vagy a következő nap más lett volna az élmény. Ennyit erről.

hasznos (166) | haszontalan (189) | sértő
3. Hapci
08/24 - 11:24:52

Felmerül egy kérdés: honnan tudja Prisztóka úr, hogy Joska141 neve Gömöri úr?

Ezen túl annyi jutott eszembe az esetről, hogy rövid és bukovári maligános próbálkozásom alatt volt egy vendég, aki párjával az előétel után távozott, mivel szerintük nem köszöntem nekik, miközben elvettem az asztaluk melletti - dekantáló - segédasztalkáról a félretolt étlapot, sőt, mi több, két asztallal odébb volt egy elég hangos, hatfős, félig külföldi társaság. A pár egyik tagja se szólt egy szót se, mi baj van, csak fizettek és elmentek. Én letoltam a pincérlányt, hogy milyen hülyeséget csinált, de töredelmesen bevallotta, semmit, és halvány fogalma sincs, miért szakították meg a vacsorát a vendégeink.
Pár nap múlva egy Gömöri József nevű hozzászóló ismertette az esetet Dolce Vita blogjának minket dicsérő posztja alatt.

hasznos (201) | haszontalan (233) | sértő
08/24 - 00:54:53

Kedves Gömöri úr,

Köszönjük látogatásukat Fogadónkban, egyben köszönöm szíves észrevételeit.

Ahogy látom leveléből, hiba nem volt, szuper tiszta WC, profi kiszolgálás, bőséges ital és étel választék, és ezen felül négyszer kérdezték meg, hogy rendben volt-e az étel.

Ha valami nem ízlik, vagy nem az Önök szája íze szerinti, kérem legyen kedves ( bárhol, bármely étteremben) az első érdeklődésnél ezt jelezni.
Mi azonnal cseréljük akár egy másik ételre is. De ha nem ízlik az étel, azt nem is fizettetjük ki.

Szívesem veszem javaslatát a hangulat még "fogadósabbá" még családiasabbá tételére, kérem ossza meg velem elképzeléseit, hogy legyen nálunk is "igazi fogadói hangulat".

A zöld szőlőhegyi környezet, a terasz a, a virágos kertes udvar, élő virág az asztalon, a borút, a borpincék.... de teszünk ennél is többet, csak tudjuk, hogy Önnek mi hiányzott.

Sajnálom, hogy választékunkból átlagos ételeket választottak, egy sült zöldségben, sztrapacskában nehéz "kiemelkedő" nyújtani.
Annál könnyebb elrontani, a sztrapacskát nyúlóssá, "plutykává", a zöldséget maszlaggá főzni, párolni.

Egy racka bárány, vagy mangalica, esetleg érlelt szürkemarha, libamáj tokaji aszúmártással, pirított kaláccsal ( "Orgasmus gastronomicus" = jellemezte aznap egy évek óta visszatérő vendégünk),
vagy az öntött vas serpenyőben grillezett borjúbélszín, hecsedlis vörösbormártással, dióolajon pirított vargányával töltött barátfülével, ami darabos pirított dióba van forgatva....
Ebben jobbak vagyunk, valóban.

61 fél étel. Sok ?
Ebből leves 9, közte a saját recept, csak nálunk főzött Vargányás Pityóka leves.
Előétel, kímélő étel, tészta nálunk egy kategóriában található, közte a frissen sült kenyérféleségeink: 15
Vegiknek külön választék, nem csak rántott gomba és sajt : 10
Ezen kívül napi ajánlatban : burgonyabejgli mozzarellával, paradicsommal, bazsalikommal és parmezán sajttal átsütve
Saláták, kompótok, kétféle párolt káposzta: ( közte a fokhagymával töltött édes savanyú, nem a "vecsési" szilva....) 11
Öntöttvas serpenyős ételek, FŐÉTEL: 8
Laktató ételek, FŐÉTEL : 9
(Közte bőrös malacsült, falusi burgonyával, párolt káposztával 1.850 Ft-ért..., tényleg drága ?)
Hal, vad, s mi jó falat, FŐÉTEL: 6

Ételeink árai:
Sajnos Fogadónk nem egy nagyváros szívében található, ahol adott esetben csak a "Gourmet" vendégek eltartanának minket. Ez az ételféleségekre és számukra is kihat.
A falusi ételeink mellett természetesen a pörköltek, grillezett csibe, pulyka, tarja ételek sem hiányozhatnak az étlapról, gondolnunk kell az alacsonyabb árfekvésben lévő ételek kínálatára.

Ételeink árai a köretekkel és egyéb hozzávalókkal együtt kerülnek feltüntetésre, melyek között 1.790 Ft-tól 2000 Ft-ig több mint egy tucat főételt kínálunk.

Árainkat 3 szezon óta nem emeltük. Szerencsére sok külföldi vendégünk is van ( Svájc, Németország, Ausztria) , ahol a borravaló nem szokás, de a szerviz díj igen, ezért számolunk 10% szervízdíjat.
(Nem mintha ezért mentegetőznöm kellene...)


Tisztelt Gömöri Úr,
Nincs másik Szél Fiai Fogadó.
Ez van, ahol Ön szerint is szuper tiszta a WC, bőséges a választék, profi a kiszolgálás, ahol a tulaj is odament ( azaz én) megkérdezni, hogy ízlik-e az étel.
Ahol a vendégeink döntő többsége immár 11 szezon óta elégedett ( különben már lehúztuk volna a rolót , itt fent a szőlőhegyen, távol a várostól...)
Törzsvendég körünk 80%-os, igen sok visszatérő gasztronómiai, és bor barátunk van.
Megfordítom, elenyészően kevés negatív észrevételt kapunk, fenntartva, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.
Tudom, hogy mi sem vagyunk hiba nélkül lévők.

Sajnos az augusztus 20.-i látogatás ezek szerint nem jött be Önöknek, nagyon sajnálom, de van ilyen.

Ha Gömöri úr lett volna annyira tapintatos, mint a négyszer kérdezett étel esetében, ahol a kérdéskor nem jelzett kifogást, - csak így utólag az írásában hiányolta-, nos, akkor a levelével direktben engem tisztel meg.

Sajnálom, ha távoztukban "természetesen" nem köszöntük volna meg a látogatást, és nem köszöntünk volna el Önöktől.

Nem lehet, hogy a pincérünk és személy szerint én is, nem vettük észre, hogy távoznak a teraszunkról ? Sok vendég volt, vajon nem kerülhette el a figyelmünket ?
Vagy esetleg az Önét, amikor pincérünk a számlát és a visszajárót névkártyánkkal együtt átnyújtva megköszönte a látogatást és további szép napot kívánt ?

Ilyen jellegű kifogás soha nem merült fel. A megfogalmazás pedig általánosító, mintha nálunk sosem köszönnének el egy vendégtől sem (vagy akárhol máshol sem...).

Mikor megérkeztek, vajon nem üdvözölték-e a kollégák Önöket - "természetesen" költségmentes - köszöntő házi pálinkánkkal ?
Nálunk ez a szokás, és nem a vendégtől "nem elköszönni".

Tiszteletben tartva véleményét, talán ezt is észre lehetett volna venni, ahogy a Cappy gyümölcslevek mellett a málna, eper és bodza szörpöket is....

Vasárnap este 5 perccel a zárás előtt esett be hozzánk Dunakilitiből, Móvárról 15 vendég, kisebb csoport.
Az egész heti hajtást és a szombattól vasárnap reggel 9-ig tartó lagzit is a lábukban, kezükben tudó személyzet köszönve, mosolyogva, probléma mentesen kiszolgálta a csapatot, akik a'la Cart rendeltek, és vacsoráztak.

Ezen vendégeink azzal búcsúztak, hogy olvasták a Kisalföld tesztet, a konyhára adott 10 pontot, és a Dining Guide cikket is. A véleményüket írom:

"Az ételek gyorsan, pontosan, hiba nélkül, és kiváló minőségben érkeztek asztalra, mi is megadjuk a 10 pontot a konyhára és a kiszolgálásra is. Jövünk máskor is !"

Sajnálom, hogy épp Önöknek csalódást okoztunk.

"Mottó"-ként a következőt mondom vendégeinknek, akik azzal búcsúznak el tőlünk, hogy jól érezték magukat.

Köszönjük a látogatást, örülök, hogy jól érezték magukat, de nem mi tehetünk róla.
Mi csupán segíteni próbálunk Önöknek, abban, hogy jól érezzék magukat, de az, hogy így történt, csak is Önökön, a vendégeken múlik.

Sajnálatos, hogy az általános vélekedéssel ellentétben nem nyerte el Fogadónk a tetszését. Talán egy más alkalommal ez sikerülni fog, ha lesz szerencsénk újból Önökhöz, melyet nagyon remélek.

Az egyéb iránt Ön szerint is "professzionálisan" dolgozó kollégáimnak felhívom a figyelmét, hogy a jövőben az esetben is kérdezzék meg vendégeinket a tányérok leszedésekor az ételről, ha ezt előtte akár négyszer is megtették, továbbá jobban figyeljenek oda, ha vendégeink távoznak, nehogy "természetesen" köszönés nélkül hagyjunk bárkit is.

Tisztelettel:
Kormos Andrea & Prisztóka Tibor
tulajdonosok

hasznos (194) | haszontalan (177) | sértő
08/22 - 15:51:37

Annyi jót lehetett olvasni a Szél Fiai Fogadóról, hogy kissé felfokozott elvárásokkal érkeztünk, 2010.augusztus 20-án délben ebédre.
Hát…
Cappy gyümölcslevek (!!!???), világmárkás teaválaszték, többféle – indiai, francia, stb. - kávé, olyan italválaszték, hogy egy világvárosi ötcsillagos szálloda megirigyelhetné. Csak fogadói hangulat…
61 darab ételféleség van az étlapon. Relatíve drágák és további 10% felszolgálási díj.
Étkezés közben négyszer jöttek megkérdezni, hogy ízlik-e az étel, de a végén, amikor több, mint a felét otthagytam, senki meg nem kérdezte, miért.
Egyébként az ételek – hideg vegyes ízelítő, sztrapacska, sült zöldségek – teljesen átlagosak, se jó, se rossz, de semmiképpen sem kiemelkedő.
A fogadói hangulat, a családiasság teljesen hiányzik, helyette egy profi, átlagos felszolgálásban volt részünk, a végén „természetesen” senki sem köszönt.
Amit abszolút ötcsillagosra lehet értékelni – a már említett italválasztékon kívül – a mosdók állapota. Szuper, tiszta, csillogó.
Valószínűleg van egy másik Szél Fiai Fogadó Nyúlon, ahol igazi fogadói hangulat tapasztalható, csak mi eltévesztettük a címet.

hasznos (282) | haszontalan (175) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink