Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Rókusfalvy Fogadó
12.0
6 értékelés alapján

Etyek nem csak Budapest közeli borvidék, hanem ezzel összefüggésben gasztronómiai fesztiválok helyszíne is. Rókusfalvy fogadója az elsők között volt, akik egyéni arculatot adtak a falusi vendéglátásnak, akik jeles borászatuk kiegészítéseképpen igényes gasztronómia meghonosításán is fáradoztak. A fogadó egy út menti, bővített, nagyobb parasztházban működik, kerthelyiséggel, a falu felé nyíló bukolikus panorámával. Átgondolt, szépen kivitelezett fogásaikban igyekeznek helyben termelt nyersanyagokat felhasználni. Visszafogottan modernizált, jóízű receptúra jellemzi a konyhát. Nem riadnak vissza a belsőségektől sem, értő módon bánnak a tradícióval. Barátságos, türelmes, szakszerű szerviz teszi otthonossá a helyet.

Rókusfalvy Fogadó

Rókusfalvy Fogadó fotó: Karádi Róbert

Típus: étterem, panzió Cím: 2091 Etyek, Alcsúti út 4. Tel: +36 22 597 097, +36 20 558 4238 Fax: +36 22 597 097 E-mail: info@rokusfalvyfogado.hu Web: www.rokusfalvyfogado.hu Nyitva: 

K-Szo: 12:00-22:00
V:  
12:00-18:00

Séf:Vidák Zoltán

Alapítás éve:2002

Típus: étterem, panzió

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: asztalfoglalás(ajánlott)

Felszereltség: projektor, pelenkázó, borpince, gyerekszék, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas, TV

Hangulat: polgári, provence, barátságos otthonos, borospince, családias, halk, beszélgetős, hangulatos, házias, romantikus, vidéki

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: HVG, Ticket Restaurant

Akciók: törzskártya(-10%)

Speciális étrend: Különleges ételek, vega

Étterem szolgáltatásai: Gösser sör, dohányzó(szivarszoba), sofőrszolgálat(Budapestre 6000 Ft), zene(jazz), borvacsora, étel elvitelre, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, ház bora(Etyeki Cuvée), Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, szivarbarát(szivarszoba), üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 50

Rendezvény fogadása max fő: 50

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 6000

Bor átlagára (Ft/dl): 450


Címkék: Rókusfalvy
Tiszta udvar

A Rókusfalvy Fogadó rendes ház. Érkezésünkkor friss hótakaró fedi a tájat, giccsfürdőbe csúsztatva az etyeki borvidéket. A domb alján az úton lóháton vág át egy csoport, mintha a közeli filmgyárban tervezték volna az elénk táruló díszletet. Tökéletesnek érezzük az időzítést, a harang is megszólal, ideje ebédhez ülni a fogadóban. »

hozzászólás

Tetten ért igyekezet

Parasztház, egyszerű eszközökkel felújítva. Vastag falak, apró ablakok, mégis kellemesen világos, sallangmentes apró szobák egymásba nyíló sora. »

hozzászólás

2 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
10/11 - 19:27:51

Sajnos én az ételekről nem tudok beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy kutyabarát hely. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihető az étterem területére. Ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (399) | haszontalan (337) | sértő
10/11 - 19:19:48

Sajnos én az ételekről nem tudom most beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy nem kell visszavinnünk a kutyánkat a falu központjában hagyott kocsinkba. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe, nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihet az étterem területére. ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (427) | haszontalan (391) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A Street Food Show-n is lehet kóstolni

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink