Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A Larusban bejárják Franciaországot

A Larusban bejárják Franciaországot

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata kezdődik februárban, a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett. »

Teszt: Alabárdos

Teszt: Alabárdos

Séftükör

Bicsár Attila már a kanapén fekszik. Gasztropszichológusa akarva-akaratlanul: Ted Aprajev. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Teszt: <br>Rév Csárda

Teszt:
Rév Csárda

Halászok hamisítatlan halászleve készül a Rév Csárdában. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Rókusfalvy Fogadó
12.0
6 értékelés alapján

Etyek nem csak Budapest közeli borvidék, hanem ezzel összefüggésben gasztronómiai fesztiválok helyszíne is. Rókusfalvy fogadója az elsők között volt, akik egyéni arculatot adtak a falusi vendéglátásnak, akik jeles borászatuk kiegészítéseképpen igényes gasztronómia meghonosításán is fáradoztak. A fogadó egy út menti, bővített, nagyobb parasztházban működik, kerthelyiséggel, a falu felé nyíló bukolikus panorámával. Átgondolt, szépen kivitelezett fogásaikban igyekeznek helyben termelt nyersanyagokat felhasználni. Visszafogottan modernizált, jóízű receptúra jellemzi a konyhát. Nem riadnak vissza a belsőségektől sem, értő módon bánnak a tradícióval. Barátságos, türelmes, szakszerű szerviz teszi otthonossá a helyet.

Rókusfalvy Fogadó

Rókusfalvy Fogadó fotó: Karádi Róbert

Típus: panzió, étterem Cím: 2091 Etyek, Alcsúti út 4. Tel: +36 22 597 097, +36 20 558 4238 Fax: +36 22 597 097 E-mail: info@rokusfalvyfogado.hu Web: www.rokusfalvyfogado.hu Nyitva: 

K-Szo: 12:00-22:00
V:  
12:00-18:00

Alapítás éve:2002

Típus: panzió, étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: asztalfoglalás(ajánlott)

Felszereltség: projektor, pelenkázó, borpince, gyerekszék, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas, TV

Hangulat: polgári, provence, barátságos otthonos, borospince, családias, halk, beszélgetős, hangulatos, házias, romantikus, vidéki

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: HVG, Ticket Restaurant

Akciók: törzskártya(-10%)

Speciális étrend: Különleges ételek, vega

Étterem szolgáltatásai: Gösser sör, dohányzó(szivarszoba), sofőrszolgálat(Budapestre 6000 Ft), zene(jazz), borvacsora, étel elvitelre, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, ház bora(Etyeki Cuvée), Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, szivarbarát(szivarszoba), üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 50

Rendezvény fogadása max fő: 50

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 6000

Bor átlagára (Ft/dl): 450


Címkék: Rókusfalvy
Tiszta udvar

A Rókusfalvy Fogadó rendes ház. Érkezésünkkor friss hótakaró fedi a tájat, giccsfürdőbe csúsztatva az etyeki borvidéket. A domb alján az úton lóháton vág át egy csoport, mintha a közeli filmgyárban tervezték volna az elénk táruló díszletet. Tökéletesnek érezzük az időzítést, a harang is megszólal, ideje ebédhez ülni a fogadóban. »

hozzászólás

Tetten ért igyekezet

Parasztház, egyszerű eszközökkel felújítva. Vastag falak, apró ablakok, mégis kellemesen világos, sallangmentes apró szobák egymásba nyíló sora. »

hozzászólás

2 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
10/11 - 19:27:51

Sajnos én az ételekről nem tudok beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy kutyabarát hely. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihető az étterem területére. Ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (628) | haszontalan (592) | sértő
10/11 - 19:19:48

Sajnos én az ételekről nem tudom most beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy nem kell visszavinnünk a kutyánkat a falu központjában hagyott kocsinkba. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe, nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihet az étterem területére. ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (652) | haszontalan (639) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10+2 koktélbár

Top 10+2 koktélbár

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk. »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Libazúza vadas krémben

Libazúza vadas krémben

Jahni László (Kistücsök) receptje

Hogyan néz ki a vadas, ha egy kicsit Márton-napra van hangolva. A Kistücsök étterem megmutatja. »

Vadas

Vadas

Patrióta kisvendéglő receptje

A Patrióta étterem vezetőinek nincs túl sok pozitív emléke a „vadas"-ról. Felrémlik a szálasra főtt, fogba tapadó marhahús, az édes-lisztes "bevonóképes" mártás és az állaga alapján mozsárágyú lövedéknek is alkalmas zsemlegombóc. A Nyakleves után a Patrióta kisvendéglő gondolja újra a vadast. »

Préselt gyöngytyúk színes karfiol-<br>rizottóval

Préselt gyöngytyúk színes karfiol-
rizottóval

Alabárdos étterem főhajtása

Ahhoz, hogy Molnár Gábor eljusson Lyonba, először a hazai selejtezőben kellett jól, első helyen szerepelnie. 2014. március 12-én az Alabárdos és az Arany Kaviár séfjét utasította maga mögé. Bicsár Attila és az Alabárdos csapata ezzel a tányérral hajt fejet Gábor teljesítménye előtt. »

Mochi

Mochi

Funky Pho desszertje

A mochi egy kókusztejes, rizslisztes massza, amelynél fontos eltalálni a tökéletes állagot: ha túl lágy, a minimális esztétikai élményt is mellőzve nyúlik-folyik, amerre lát, ha túl szilárd, akkor kellemetlen lisztes íze van. »

“Vagy teljes gőzzel vagy sehogy”

“Vagy teljes gőzzel vagy sehogy”

Diákokkal beszélgettünk a Bocuse d’Or kapcsán a szakácsszakma mai helyzetéről, a motiváltságról, a szenvedélyről és a szakma iránti elkötelezettségről, valamint a harmadik commis-k szerepéről Molnár Gáborék felkészülése alatt. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink