Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Nobu szilveszteri vacsora

Nobu szilveszteri vacsora

Ünnepelje az Újévet a Nobu dél-amerikai hangulattal és ízekkel fűszerezett Szilveszteri vacsoráján élő latin zenével, 7 fogásos különleges menüvel, pezsgővel és éjfél utáni sushizással. »

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Halászlé, töltött káposzta a Pest-Budától

Rendelj karácsonyi fogásokat otthonra a Pest-Budától! »

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

A Locavore-ban MINDEN EGY HELYEN

Ízek, látkép és kulinária a Tabán tetején! »

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ha Cegléd, akkor Monaco étterem

Ne féljünk az ismeretlentől!

A néhány hónapja alapjaiban megújuló Monaco Étterem Ruprecht László kreatív séffel mutatta meg az eldugott mezővárosnak, hogy van helyük a gasztropalettán. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első bnyomás: <br>Ramenka

Első bnyomás:
Ramenka

Japán csillapító a Kazinczyra

A Ramenka szellemi és fizikai regenerálódásra való, amikor egy kis rendezettség és egy tál húsleves életmentő lehet. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Rókusfalvy Fogadó
12.0
6 értékelés alapján

Etyek nem csak Budapest közeli borvidék, hanem ezzel összefüggésben gasztronómiai fesztiválok helyszíne is. Rókusfalvy fogadója az elsők között volt, akik egyéni arculatot adtak a falusi vendéglátásnak, akik jeles borászatuk kiegészítéseképpen igényes gasztronómia meghonosításán is fáradoztak. A fogadó egy út menti, bővített, nagyobb parasztházban működik, kerthelyiséggel, a falu felé nyíló bukolikus panorámával. Átgondolt, szépen kivitelezett fogásaikban igyekeznek helyben termelt nyersanyagokat felhasználni. Visszafogottan modernizált, jóízű receptúra jellemzi a konyhát. Nem riadnak vissza a belsőségektől sem, értő módon bánnak a tradícióval. Barátságos, türelmes, szakszerű szerviz teszi otthonossá a helyet.

Rókusfalvy Fogadó

Rókusfalvy Fogadó fotó: Karádi Róbert

Típus: étterem, panzió Cím: 2091 Etyek, Alcsúti út 4. Tel: +36 22 597 097, +36 20 558 4238 Fax: +36 22 597 097 E-mail: info@rokusfalvyfogado.hu Web: www.rokusfalvyfogado.hu Nyitva: 

K-Szo: 12:00-22:00
V:  
12:00-18:00

Séf:Vidák Zoltán

Alapítás éve:2002

Típus: étterem, panzió

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: asztalfoglalás(ajánlott)

Felszereltség: projektor, pelenkázó, borpince, gyerekszék, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas, TV

Hangulat: polgári, provence, barátságos otthonos, borospince, családias, halk, beszélgetős, hangulatos, házias, romantikus, vidéki

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: HVG, Ticket Restaurant

Akciók: törzskártya(-10%)

Speciális étrend: Különleges ételek, vega

Étterem szolgáltatásai: Gösser sör, dohányzó(szivarszoba), sofőrszolgálat(Budapestre 6000 Ft), zene(jazz), borvacsora, étel elvitelre, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, ház bora(Etyeki Cuvée), Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, szivarbarát(szivarszoba), üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 50

Rendezvény fogadása max fő: 50

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 6000

Bor átlagára (Ft/dl): 450


Címkék: Rókusfalvy
Tiszta udvar

A Rókusfalvy Fogadó rendes ház. Érkezésünkkor friss hótakaró fedi a tájat, giccsfürdőbe csúsztatva az etyeki borvidéket. A domb alján az úton lóháton vág át egy csoport, mintha a közeli filmgyárban tervezték volna az elénk táruló díszletet. Tökéletesnek érezzük az időzítést, a harang is megszólal, ideje ebédhez ülni a fogadóban. »

hozzászólás

Tetten ért igyekezet

Parasztház, egyszerű eszközökkel felújítva. Vastag falak, apró ablakok, mégis kellemesen világos, sallangmentes apró szobák egymásba nyíló sora. »

hozzászólás

2 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
10/11 - 19:27:51

Sajnos én az ételekről nem tudok beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy kutyabarát hely. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihető az étterem területére. Ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (521) | haszontalan (467) | sértő
10/11 - 19:19:48

Sajnos én az ételekről nem tudom most beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy nem kell visszavinnünk a kutyánkat a falu központjában hagyott kocsinkba. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe, nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihet az étterem területére. ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (551) | haszontalan (523) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Legjobb budapesti ínyencboltok

Legjobb budapesti ínyencboltok

Az utóbbi pár évben megtöbbszöröződött az ínyencboltok száma, a listánkba mégis kevés új tudott bekerülni. Lassan már mindent be lehet szerezni itthon, kérdés, hogy a számos új bolt megtalálja-e a maga profilját ezen az egyre szélesedő piacon. »

Passió<br>karamellás-<br>pisztácia<br>pralinés <br>bonbon

Passió
karamellás-
pisztácia
pralinés
bonbon

Praliné Paradicsom receptje

A kétrétegű töltött bonbon igazi játék a színekkel és a textúrákkal. »

Málnatorta

Málnatorta

Desszert.Neked receptje

Korponai Péter és Borszéki-Ékes Beatrix feljött a Balzac utcás szuterénből, és a napokban nyílt Paulay Ede utcai helyüket látva, most már valójában értjük, hogy mi a különbség egy cukrászda és egy desszertműhely között. Tortában is erősek. »

Garnéla

Garnéla

ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval - Mandula Sarok készítette

Majdnem fél éve nem láttunk Mandula Saroktól receptet, ami azért igazi szívfájdalom, mert - az írást szintén hanyagoló Kísérleti Konyha mellett - az egyik legnívósabb gasztro netes naplóról van szó. Hauser-Szabó Noémi (merthogy így hívják a blog elkövetőjét) stílszerűen tér vissza. »

Michael Gibney

Michael Gibney

Michael Gibney amerikai séf első könyve - Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán - idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel. »

Pesti István

Pesti István

Tantit visz a táncba

Brunóék összecsomagoltak és távoztak a Hegyvidék Központból. Helyükre Tanti érkezett, akit Pesti István fog karon. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink