Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Rókusfalvy Fogadó
12.0
6 értékelés alapján

Etyek nem csak Budapest közeli borvidék, hanem ezzel összefüggésben gasztronómiai fesztiválok helyszíne is. Rókusfalvy fogadója az elsők között volt, akik egyéni arculatot adtak a falusi vendéglátásnak, akik jeles borászatuk kiegészítéseképpen igényes gasztronómia meghonosításán is fáradoztak. A fogadó egy út menti, bővített, nagyobb parasztházban működik, kerthelyiséggel, a falu felé nyíló bukolikus panorámával. Átgondolt, szépen kivitelezett fogásaikban igyekeznek helyben termelt nyersanyagokat felhasználni. Visszafogottan modernizált, jóízű receptúra jellemzi a konyhát. Nem riadnak vissza a belsőségektől sem, értő módon bánnak a tradícióval. Barátságos, türelmes, szakszerű szerviz teszi otthonossá a helyet.

Rókusfalvy Fogadó

Rókusfalvy Fogadó fotó: Karádi Róbert

Típus: étterem, panzió Cím: 2091 Etyek, Alcsúti út 4. Tel: +36 22 597 097, +36 20 558 4238 Fax: +36 22 597 097 E-mail: info@rokusfalvyfogado.hu Web: www.rokusfalvyfogado.hu Nyitva: 

K-Szo: 12:00-22:00
V:  
12:00-18:00

Séf:Vidák Zoltán

Alapítás éve:2002

Típus: étterem, panzió

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: asztalfoglalás(ajánlott)

Felszereltség: projektor, pelenkázó, borpince, gyerekszék, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas, TV

Hangulat: polgári, provence, barátságos otthonos, borospince, családias, halk, beszélgetős, hangulatos, házias, romantikus, vidéki

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: HVG, Ticket Restaurant

Akciók: törzskártya(-10%)

Speciális étrend: Különleges ételek, vega

Étterem szolgáltatásai: Gösser sör, dohányzó(szivarszoba), sofőrszolgálat(Budapestre 6000 Ft), zene(jazz), borvacsora, étel elvitelre, évszakonként változó étlap, féladag zóna adag, terasz, gyermekmenü, ház bora(Etyeki Cuvée), Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, panoráma, szép környezet, szivarbarát(szivarszoba), üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: utcán

Csoportfogadás max fő: 50

Rendezvény fogadása max fő: 50

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 6000

Bor átlagára (Ft/dl): 450


Címkék: Rókusfalvy
Tiszta udvar

A Rókusfalvy Fogadó rendes ház. Érkezésünkkor friss hótakaró fedi a tájat, giccsfürdőbe csúsztatva az etyeki borvidéket. A domb alján az úton lóháton vág át egy csoport, mintha a közeli filmgyárban tervezték volna az elénk táruló díszletet. Tökéletesnek érezzük az időzítést, a harang is megszólal, ideje ebédhez ülni a fogadóban. »

hozzászólás

Tetten ért igyekezet

Parasztház, egyszerű eszközökkel felújítva. Vastag falak, apró ablakok, mégis kellemesen világos, sallangmentes apró szobák egymásba nyíló sora. »

hozzászólás

2 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
10/11 - 19:27:51

Sajnos én az ételekről nem tudok beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy kutyabarát hely. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihető az étterem területére. Ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (441) | haszontalan (384) | sértő
10/11 - 19:19:48

Sajnos én az ételekről nem tudom most beszámolni, csak a vendéglátásról, ami nem volt túl szívélyes, csak a kapuig jutottunk. Vasárnap délben szerettünk volna a napsütéses teraszon ebédelni a kutyánkkal és a kisbabánkkal. Az étteremhez közeledve láttam, hogy a terasz közepén fekszik egy kutya, aminek nagyon megörültem, hogy nem kell visszavinnünk a kutyánkat a falu központjában hagyott kocsinkba. Mikor pont beléptünk volna, egy pincér előttünk termet, hogy az étterembe, nem vihetünk kutyát. Gyorsan jeleztünk, hogy pórázzal a teraszra ülnénk ki, de közölte, hogy oda sem mehet kutya. Kicsit meglepődve mutattam a bent póráz nélkül heverésző kutyára, mire közölte, hogy az a ház kutyája, amúgy az a szabály, hogy kutya nem vihet az étterem területére. ezzel a magyarázattal tökéletesen elégedettnek tűnt a pincér. Ha valóban kutya mentes étterem lenne, akkor visszavittük volna a kutyát a kocsihoz, hogy ott várja meg, míg megebédelünk, de így, ettől a pofátlanságtól, örökre elment a kedvem az étteremtől.

hasznos (473) | haszontalan (440) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládé<br>-torta

Csokoládé
-torta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink