Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Szaftos harcsa, ropogós rántott hús

Szaftos harcsa, ropogós rántott hús

Beszélgetés Segal Viktor séffel, a GasztroWerk szakmai vezetőjével

Segal Viktor több mint egy évtizeden át dolgozott többek között Tel Avivban, Lyonban és Amszterdamban. Nemzetközi jelentőségű politikai és művészi aktorok, cégek és események gasztronómiai tanácsadója. Hatodik éve vezeti a Werk Akadémia gasztronómus képzését. »

A Larusban bejárják Franciaországot

A Larusban bejárják Franciaországot

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata kezdődik februárban, a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Oinos

Első benyomás:
Oinos

Cseréptörés - Első benyomás

A Rákóczi téren az ősszel nyílt egy olasz étterem, a csarnok épületében, tágas kirakataival a térre néz. Autentikus olasz étteremnek mondja magát, az étlap is erről tanúskodik. Pizza-választékkal természetesen. A neve Oinos. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Első benyomás: <br>Mandarin

Első benyomás:
Mandarin

Jelentős lépés a Mandarin bisztró megjelenése, kiváltképp azért, mert példamutató lehet az ázsiai, kínai konyha értékálló közvetítésében. »

Első benyomás:<br>Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás:
Ciao Pizzeria & Rosticceria

Első benyomás - olaszt tankolni

„Menjünk ebédelni az olaszhoz, a benzinkútra!” Egyre gyakrabban mondják ezt nekem pécsi ismerőseim, ha találkozni szeretnék velük. Elmentem. Ebédelni, vacsorázni, sőt még reggelizni is. »

Első benyomás: <br>Balkán Bisztró

Első benyomás:
Balkán Bisztró

Ha azt hitted eddig, hogy a Montenegrói Gurman a délszláv gasztronómia hazai bástyája, akkor ülj fel a vonatra és látogass el a Balkán Bisztróba. »

Első benyomás: <br>Kanpai Izakaya

Első benyomás:
Kanpai Izakaya

Valóságos kis ékszerdoboz ez a körúti, lampionos, világos érzetű, szelíden modern bisztró. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mandula
12.5
2 értékelés alapján

A villányi gasztronómia fejlődése az utóbbi években a helyi borokénál is látványosabb, ebben a Mandula úttörő szerepet játszik. A borra épülő vendéglátás valóban minden porcikájában visszautal a borra, szőlőre, netán szőlőmagra, ugyanakkor előszeretettel épül a helyi alapanyagokra, de nem fél játszani és összehozni mindezt akár távolabbról érkező halakkal sem. Fejlődő koncepció, korszerű technológiák, szezonalitás, elegáns hangulat, precíz kiszolgálás. A rövid, de kompakt étlapon túl négyfogásos és hétfogásos degusztációs menü, valamint szezonális impressziós menü. Borokkal ajánlott.

Mandula

Mandula

Típus: étterem Cím: 7773 Villány, Diófás tér 4-12. Tel: +36 72 492 952 Fax: +36 72 492 952 E-mail: mandula@gere.hu Web: www.gere.hu/mandula.php Nyitva: 

K-Cs: 18:00-22:00
P-Szo:  
12:00-15:00 
18:00-22:00

Séf:Hoffmann Oszkár

Alapítás éve:2008

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: hotel étterme(Crocus Gere Borhotel), asztalfoglalás(ajánlott, degusztációra szükséges)

Felszereltség: kerékpártároló, kerékpár bérlés, projektor, bár, borpince, bortrezor, gyerekszék, italpult, játszóház, légkondicionált, latvanyos borraktar, színpad

Hangulat: családias, elegáns, nagypolgári

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: Ticket Restaurant

Étterem szolgáltatásai: dohányzó(szivar szalonban), sütemény, borkostoló, sofőrszolgálat(igény szerint), borszakértő(Sommelier), borvacsora, évszakonként változó étlap, terasz, gyermekmenü, Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, szép környezet, reggeli, szivarbarát, vadételek(szezonálisan)

Parkolás: saját parkolóban

Csoportfogadás max fő: 40

Rendezvény fogadása max fő: 40

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 7000

Menü ára (Ft): 3900

Bor átlagára (Ft/dl): 400


Címkék: Mandula, Pauli Zoltán
Mandula

Ha azt mondom, Villány, akkor elsősorban borra gondolsz. Pedig a bor mellett a gasztronómia területén is erősen felzárkózóban van ez a kis borváros, feltucat hely van legalább, amit ajánlhatnánk, ahol egyre kezdeményezőbb, nyitottabb a vendéglátás stílusa. Az elsők között, az úttörők köztt találjuk a Mandulát, a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet éttermet. »

hozzászólás

Borból lettünk…

Gere Attila borászból vendéglőssé avanzsált. A szárnyai alatt növekedő Tigris néven futó pesti étterem felüdülés a szakma jelenlegi színvonalához képest, és a villányi Mandulába tett látogatás sem okozott csalódást, pedig az elvárások nagyok voltak. »

hozzászólás

Fogasfilé sárga gévagombával, stifolderkéreggel, friss spárgával és újburgonyával Kozma Szabolcs és Pauli Zoltán (Mandula) receptje

Villány egyik legjobbja a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet étterem, a Mandula. Innen érkezett ez a tavaszias, könnyed étel. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
01/03 - 17:41:57

Az elmúlt évben háromszor voltunk Villányban és minden alkalommal betértünk az Önök éttermébe!Az év végén Villányban szilvesztereztünk igy január elsején számunkra természetes volt ,hogy bemegyünk vacsorázni!A bárány sült .a sült liba fantasztikusan finom volt,minden elismerésünk annak az embernek aki készitette!Kedvenc vörösborunkkal kisértük le a vacsorát (Tinta)!Viszont nem csak pozitiv élményben volt részünk!A kiszolgáló személyzet elég sok hibát elkövetett!A kávét illik megvárni ,hogy a vendég megigya és nem visszük vissza a poharat félig telve!Kihoztak 6 üveg ásványvizet amit nem kértünk de 600 ft-ért felszámolták!Azon kivűl egy pincér grimaszolással ne mutassa ki a véleményét mert nem csak komoly öltönyös emberek engedhetik meg maguknak azt,hogy vendéglőbe járjanak!Én Mosonmagyaróváron élek és Villányba járok három borász miatt!Jelenleg itthon van önöktől több fajta borunk,pl: Athus,Tinta,cabernet sauvignon barriqe,cabernet sauvignon 2005-2006-2007-2008 Remélem meglesz a 2009 és a 2010-es évjárat a gyűjteményembe!A kereskedelemben dolgozom és nekem minden vásárlóm fontos!Tavasszal ismét Villányba készülünk,szeretnénk önöknél vacsorázni és borozni de remélem a kiszolgálással nem lesz gond!Köszönettel és nagy tisztelettel: Kettinger Zsoltné

hasznos (634) | haszontalan (587) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10+2 koktélbár

Top 10+2 koktélbár

Nem csak (sőt!) szerelmeseknek

Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk. »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Vadas a Borkonyhán

Vadas a Borkonyhán

Koos Attila (Borkonyha) receptje

Koos próbált minden alapanyagot felhasználni és a tányérra helyezni, ami a vadasra jellemző, de természetesen egy kicsit másképp, mint a „hagyományos” tálalásnál. A tarját konfitálta, a szarvasgerincet illetve nyúlgerincet szuvidolta. »

Libazúza vadas krémben

Libazúza vadas krémben

Jahni László (Kistücsök) receptje

Hogyan néz ki a vadas, ha egy kicsit Márton-napra van hangolva. A Kistücsök étterem megmutatja. »

Mochi

Mochi

Funky Pho desszertje

A mochi egy kókusztejes, rizslisztes massza, amelynél fontos eltalálni a tökéletes állagot: ha túl lágy, a minimális esztétikai élményt is mellőzve nyúlik-folyik, amerre lát, ha túl szilárd, akkor kellemetlen lisztes íze van. »

A békési feltörekvők

A békési feltörekvők

Ami még mindig hiányzik itthon nagyon, az a tisztességes kisvendéglők térhódítása. Gyulán legalább egy már biztos van: ez a tavalyi év feltörekvő éttermének választott Patrióta. Nyári Katalin-Csiszér Árpád tulajdonos-szakácspárossal beszélgettünk. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink