Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mandula
12.5
2 értékelés alapján

A villányi gasztronómia fejlődése az utóbbi években a helyi borokénál is látványosabb, ebben a Mandula úttörő szerepet játszik. A borra épülő vendéglátás valóban minden porcikájában visszautal a borra, szőlőre, netán szőlőmagra, ugyanakkor előszeretettel épül a helyi alapanyagokra, de nem fél játszani és összehozni mindezt akár távolabbról érkező halakkal sem. Fejlődő koncepció, korszerű technológiák, szezonalitás, elegáns hangulat, precíz kiszolgálás. A rövid, de kompakt étlapon túl négyfogásos és hétfogásos degusztációs menü, valamint szezonális impressziós menü. Borokkal ajánlott.

Mandula

Mandula

Típus: étterem Cím: 7773 Villány, Diófás tér 4-12. Tel: +36 72 492 952 Fax: +36 72 492 952 E-mail: mandula@gere.hu Web: www.gere.hu/mandula.php Nyitva: 

K-Cs: 18:00-22:00
P-Szo:  
12:00-15:00 
18:00-22:00

Séf:Hoffmann Oszkár

Alapítás éve:2008

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: hotel étterme(Crocus Gere Borhotel), asztalfoglalás(ajánlott, degusztációra szükséges)

Felszereltség: kerékpártároló, kerékpár bérlés, projektor, bár, borpince, bortrezor, gyerekszék, italpult, játszóház, légkondicionált, latvanyos borraktar, színpad

Hangulat: családias, elegáns, nagypolgári

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: Ticket Restaurant

Étterem szolgáltatásai: dohányzó(szivar szalonban), sütemény, borkostoló, sofőrszolgálat(igény szerint), borszakértő(Sommelier), borvacsora, évszakonként változó étlap, terasz, gyermekmenü, Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, szép környezet, reggeli, szivarbarát, vadételek(szezonálisan)

Parkolás: saját parkolóban

Csoportfogadás max fő: 40

Rendezvény fogadása max fő: 40

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 7000

Menü ára (Ft): 3900

Bor átlagára (Ft/dl): 400


Címkék: Mandula, Pauli Zoltán
Mandula

Ha azt mondom, Villány, akkor elsősorban borra gondolsz. Pedig a bor mellett a gasztronómia területén is erősen felzárkózóban van ez a kis borváros, feltucat hely van legalább, amit ajánlhatnánk, ahol egyre kezdeményezőbb, nyitottabb a vendéglátás stílusa. Az elsők között, az úttörők köztt találjuk a Mandulát, a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet éttermet. »

hozzászólás

Borból lettünk…

Gere Attila borászból vendéglőssé avanzsált. A szárnyai alatt növekedő Tigris néven futó pesti étterem felüdülés a szakma jelenlegi színvonalához képest, és a villányi Mandulába tett látogatás sem okozott csalódást, pedig az elvárások nagyok voltak. »

hozzászólás

Fogasfilé sárga gévagombával, stifolderkéreggel, friss spárgával és újburgonyával Kozma Szabolcs és Pauli Zoltán (Mandula) receptje

Villány egyik legjobbja a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet étterem, a Mandula. Innen érkezett ez a tavaszias, könnyed étel. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
01/03 - 17:41:57

Az elmúlt évben háromszor voltunk Villányban és minden alkalommal betértünk az Önök éttermébe!Az év végén Villányban szilvesztereztünk igy január elsején számunkra természetes volt ,hogy bemegyünk vacsorázni!A bárány sült .a sült liba fantasztikusan finom volt,minden elismerésünk annak az embernek aki készitette!Kedvenc vörösborunkkal kisértük le a vacsorát (Tinta)!Viszont nem csak pozitiv élményben volt részünk!A kiszolgáló személyzet elég sok hibát elkövetett!A kávét illik megvárni ,hogy a vendég megigya és nem visszük vissza a poharat félig telve!Kihoztak 6 üveg ásványvizet amit nem kértünk de 600 ft-ért felszámolták!Azon kivűl egy pincér grimaszolással ne mutassa ki a véleményét mert nem csak komoly öltönyös emberek engedhetik meg maguknak azt,hogy vendéglőbe járjanak!Én Mosonmagyaróváron élek és Villányba járok három borász miatt!Jelenleg itthon van önöktől több fajta borunk,pl: Athus,Tinta,cabernet sauvignon barriqe,cabernet sauvignon 2005-2006-2007-2008 Remélem meglesz a 2009 és a 2010-es évjárat a gyűjteményembe!A kereskedelemben dolgozom és nekem minden vásárlóm fontos!Tavasszal ismét Villányba készülünk,szeretnénk önöknél vacsorázni és borozni de remélem a kiszolgálással nem lesz gond!Köszönettel és nagy tisztelettel: Kettinger Zsoltné

hasznos (474) | haszontalan (418) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink