Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Görög Sunday Brunch

Görög Sunday Brunch

ARAZ lakoma

Októbertől visszatér a közkedvelt Sunday Brunch, minden hónapban megújuló tematikával, korlátlan ételfogyasztással, valamint ingyenes tetőkerti wellness-belépővel! Októberben Görögország ízeit kóstolhatják meg a hozzánk betérő vendégek, egy kellemes vasárnapi ebéd keretében, az ARAZ luxuskörnyezetében. »

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Nyiss a világ ízeire és önmagadra!

Október 1-én indul a GasztroWerk

Startupok, vadiúj hazai és nemzetközi ízek, friss trendek - a 8. alkalommal induló GasztroWerk legújabb programjában minden szerepel, ami finom, eredeti és közösségi. A Werk Akadémia egyedülálló programja 2010 óta a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, civilek és profik, ínyencek és gasztrovállalkozók iránytűje a vendéglátás világában. »

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

Ezt a gasztro-koncert élményt nem szabad kihagyni!

A Budapest Bisztró legjobb fogásaival és egy különleges Váradi Roma Café esttel ünnepli második születésnapját.

A belváros magyaros bisztrója nagyszabású partyval ünnepli sikerének második évfordulóját. A születésnapi este különlegessége, hogy a téli időszakban stúdiómunkálataik miatt egyedül itt lép majd fel a Váradi Roma Café. Hamisítatlan, belsőséges bárhangulat és igazi örömzenélés várható, így a Budapest Bisztró törzsvendégei és a barátai mellett a Váradi Roma rajongók is igazi csemegére számíthatnak. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás:<br> Gótika

Első benyomás:
Gótika

A Szentháromság téren valóban hiánypótló - saját önmeghatározásuk szerint - gasztrokocsma, ételbár nyílt a napokban? »

Teszt: Olimpia

Teszt: Olimpia

Ádám Csaba kivételes arányérzékkel komponálja a tányérjait, minden elem a látványon túl ínyenc funkcióval bír és szerencsére nem fél a valódi ízektől, nem butít, nem herél. »

Első benyomás: <br>Konyha

Első benyomás:
Konyha

Godot már nincs itt, s vélhetően nem is lesz. Ám Ilja Volkovnak, Moravcsik Bélának és Fecske Fanninak köszönhetően viszont van helyette étterem. »

Első benyomás: <br>Olivola

Első benyomás:
Olivola

Kis mediterrán sziget Kecskemét belvárosában, a gyönyörűen felújított Rákóczi úton. Igazi olasz paradicsom ez, kiváló, érett és zamatos, melyet meglágyít egy csepp olívaolaj, és megbolondít a bazsalikom illata. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Mandula
12.5
2 értékelés alapján

A villányi gasztronómia fejlődése az utóbbi években a helyi borokénál is látványosabb, ebben a Mandula úttörő szerepet játszik. A borra épülő vendéglátás valóban minden porcikájában visszautal a borra, szőlőre, netán szőlőmagra, ugyanakkor előszeretettel épül a helyi alapanyagokra, de nem fél játszani és összehozni mindezt akár távolabbról érkező halakkal sem. Fejlődő koncepció, korszerű technológiák, szezonalitás, elegáns hangulat, precíz kiszolgálás. A rövid, de kompakt étlapon túl négyfogásos és hétfogásos degusztációs menü, valamint szezonális impressziós menü. Borokkal ajánlott.

Mandula

Mandula

Típus: étterem Cím: 7773 Villány, Diófás tér 4-12. Tel: +36 72 492 952 Fax: +36 72 492 952 E-mail: mandula@gere.hu Web: www.gere.hu/mandula.php Nyitva: 

K-Cs: 18:00-22:00
P-Szo:  
12:00-15:00 
18:00-22:00

Séf:Hoffmann Oszkár

Alapítás éve:2008

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar

Általános: hotel étterme(Crocus Gere Borhotel), asztalfoglalás(ajánlott, degusztációra szükséges)

Felszereltség: kerékpártároló, kerékpár bérlés, projektor, bár, borpince, bortrezor, gyerekszék, italpult, játszóház, légkondicionált, latvanyos borraktar, színpad

Hangulat: családias, elegáns, nagypolgári

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, american express, cirrus maestro, mastercard, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, étkezési utalvány, üdülési csekk

Étkezési utalvány típus: Ticket Restaurant

Étterem szolgáltatásai: dohányzó(szivar szalonban), sütemény, borkostoló, sofőrszolgálat(igény szerint), borszakértő(Sommelier), borvacsora, évszakonként változó étlap, terasz, gyermekmenü, Wifi hotspot, heti ajánlat, nemdohányzó, szép környezet, reggeli, szivarbarát, vadételek(szezonálisan)

Parkolás: saját parkolóban

Csoportfogadás max fő: 40

Rendezvény fogadása max fő: 40

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 7000

Menü ára (Ft): 3900

Bor átlagára (Ft/dl): 400


Címkék: Mandula, Pauli Zoltán
Mandula

Ha azt mondom, Villány, akkor elsősorban borra gondolsz. Pedig a bor mellett a gasztronómia területén is erősen felzárkózóban van ez a kis borváros, feltucat hely van legalább, amit ajánlhatnánk, ahol egyre kezdeményezőbb, nyitottabb a vendéglátás stílusa. Az elsők között, az úttörők köztt találjuk a Mandulát, a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet éttermet. »

hozzászólás

Borból lettünk…

Gere Attila borászból vendéglőssé avanzsált. A szárnyai alatt növekedő Tigris néven futó pesti étterem felüdülés a szakma jelenlegi színvonalához képest, és a villányi Mandulába tett látogatás sem okozott csalódást, pedig az elvárások nagyok voltak. »

hozzászólás

Fogasfilé sárga gévagombával, stifolderkéreggel, friss spárgával és újburgonyával Kozma Szabolcs és Pauli Zoltán (Mandula) receptje

Villány egyik legjobbja a Gere Crocus Wine és Spa Hotel részeként működő gourmet étterem, a Mandula. Innen érkezett ez a tavaszias, könnyed étel. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
01/03 - 17:41:57

Az elmúlt évben háromszor voltunk Villányban és minden alkalommal betértünk az Önök éttermébe!Az év végén Villányban szilvesztereztünk igy január elsején számunkra természetes volt ,hogy bemegyünk vacsorázni!A bárány sült .a sült liba fantasztikusan finom volt,minden elismerésünk annak az embernek aki készitette!Kedvenc vörösborunkkal kisértük le a vacsorát (Tinta)!Viszont nem csak pozitiv élményben volt részünk!A kiszolgáló személyzet elég sok hibát elkövetett!A kávét illik megvárni ,hogy a vendég megigya és nem visszük vissza a poharat félig telve!Kihoztak 6 üveg ásványvizet amit nem kértünk de 600 ft-ért felszámolták!Azon kivűl egy pincér grimaszolással ne mutassa ki a véleményét mert nem csak komoly öltönyös emberek engedhetik meg maguknak azt,hogy vendéglőbe járjanak!Én Mosonmagyaróváron élek és Villányba járok három borász miatt!Jelenleg itthon van önöktől több fajta borunk,pl: Athus,Tinta,cabernet sauvignon barriqe,cabernet sauvignon 2005-2006-2007-2008 Remélem meglesz a 2009 és a 2010-es évjárat a gyűjteményembe!A kereskedelemben dolgozom és nekem minden vásárlóm fontos!Tavasszal ismét Villányba készülünk,szeretnénk önöknél vacsorázni és borozni de remélem a kiszolgálással nem lesz gond!Köszönettel és nagy tisztelettel: Kettinger Zsoltné

hasznos (533) | haszontalan (478) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 levesbár

Top 10 levesbár

Hűtenek-fűtenek, egyre több van belőlük és szerencsére köztük sok-sok jó. Kedvenc budapesti levesbárjaink. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Csokoládétorta

Csokoládétorta

Mizsei János (MÁK) készítette

A Vintage Bazaar név már a hazai gasztronómia főszereplőinek is egyre jobban cseng. A MÁK desszertjeinek egy részét tányérjaikban tálalja. Például ezt a csokitortát. »

Holland sajtsaláta, <br>burgonya<br>-gombóc, <br>snidling-<br>szósszal,<br>oliebollen

Holland sajtsaláta,
burgonya
-gombóc,
snidling-
szósszal,
oliebollen

A Dizájn hét apropóján holland menüt mutatott a TERMINAL. És, hogy ne menjen feledésbe a naracssárga titok, a séfek megosztják a receptet. »

Krémes mangalicamáj <br>körtével

Krémes mangalicamáj
körtével

Sárközi Ákos receptje

Október 9-én kiosztották a Gault&Millau díjakat. Az év étterme a nemrég Michelin-csillagot is elnyert Borkonyha lett. Felelevenítjük a hely szellemi agytrösztjének, Sárközi Ákosnak a húsalmáját. »

Kétsajtos-sütőtökös torony <br>pirított pucér dióval

Kétsajtos-sütőtökös torony
pirított pucér dióval

A puha sütőtök édességét fokozza a sült cékla, dióságát pedig a pirított és ruhájától megfosztott, krémes dió. Remekül passzolnak a semleges ízű mozzarellával és az intenzívebb kéksajttal. Minderre a balzsamecetes öntet felel. »

Ánizsmagos zöldborsó-<br>főzelék füstölt kacsamellel

Ánizsmagos zöldborsó-
főzelék füstölt kacsamellel

A napokban nyitott Hokedliben főzték

Ilyen is lehet a zöldborsófőzelék. Sinkó Borit, a Hokedli tulajdonosát Krúdy ihlette. »

Bayer Péter

Bayer Péter

Mi a helyzet az erdélyi gasztronómiával? A Danubius Health Spa Resort Bradet konyhafőnöke mesél. »

Étteremkalauzok

Étteremkalauzok

Michelin és Gault Millau

Az anekdota szerint a Relais de Poquerolles étterem séfje 1958-ban öngyilkosságot követett el, amikor elvesztette Michelin csillagait. A történet annyira drámai és egyben szívszorongató, hogy senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni, pedig igazából semmi ilyesmi nem történt. »

Mokkakávé

Mokkakávé

Mosógépek inspirálták a kéváéfőző tervezőjét. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink