Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Teszt: Walter

Teszt: Walter

Ha az ember történetesen nagyvárosi, állandóan lüktető környezetben éli a napjai nagy részét, óhatatlanul is vágyik arra, hogy időről-időre kiszakadjon ebből a mesterséges közegből. Hogy egy kicsit le tudjon lassulni, bámészkodhasson és lássa, a fővárosi szívdobogáson kívül az ország vérkeringésének van még jó néhány igazán klassz állomása. Perbál például ilyen. És igazán szerethető. »

Teszt: Macesz Huszár

Teszt: Macesz Huszár

Nem kell, de nem ártana, ha a két irányt képes lenne kulináris értelemben ötvözni: Izrael konyhája legyen, vagy a magyar-zsidó, közép-európai polgári, kicsit bécsi, majd német befolyással pestivé lett konyhát vigye, némiképp modern köntösben. Vagy csak egy újabb unalomba szürkülő vendéglátós vállalkozás, ami történetesen a pesti gettó narratívát tekinti eladható terméknek. »

Teszt: Borkonyha

Teszt: Borkonyha

Esztétika és ízharmónia

Ha van titka, akkor talán az, hogy mindenféle túlzástól abszolút mentes. Ha valaki punk helyen enne, ez nem az. »

Teszt: Sárga Borház

Teszt: Sárga Borház

Minek is nevezzelek?

A Sárga Borház, amely az elmúlt években meghatározó színe volt a régió gasztro térképének, az utóbbi időben minta önmeghatározási vitába keveredett volna magával. »

Teszt: Mák

Teszt: Mák

Az eddigi séf-helyettes vette át a konyhát. A Mák 3.0-ás verzió is bevált, másoknak is ajánljuk. »

Teszt: Anyukám Mondta

Teszt: Anyukám Mondta

Bár a hangulat toszkán, de nagyképűen akár fúziósnak is nevezhetnénk, épp jól ötvözi a vágyott olaszságot a magyar táj által kínált csodákkal. »

Teszt: Patrióta

Teszt: Patrióta

A kézműves szerénysége

Találtunk Gyulán egy olyan konyhát, amely túlmutat a mindennapi rutinon. »

Teszt: Costes

Teszt: Costes

Quadratura circuli

A kör négyszögesítése a lehetetlent próbáló erőfeszítés metaforája, ha úgy tetszik. Nyári étlapkóstolás. »

Első benyomás: Tiszavirág

Első benyomás: Tiszavirág

Tiszavirág az örökkévalóságnak

Jelentős gasztronómiai bástya van kiépülőben a Dél-Alföldön, pedig már azt hittük elesett az a terület. A Tiszavirág, éppen a tiszavirág természetének ellentmondva helyezi vissza Szeged városát a magyar gasztronómiai térképre. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Hemingway
3 értékelés alapján

A Feneketlen-tó partján fekvő Hemingway étterem, kávézó és klub ideális megoldást jelent, ha szeretjük az igényes, multifunkcionális helyeket.

Hemingway

Hemingway

Típus: café, kertvendéglő, lounge Cím: 1113 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 2. Tel: +36 1 381 0522 Fax: +36 1 381 0523 E-mail: hemingway.club@t-online.hu Web: www.hemingway-etterem.hu Nyitva: 

H-Szo: 12:00-24:00
V:  
12:00-17:00

Séf:Halász István

Alapítás éve:2000

Típus: café, kertvendéglő, lounge

Konyha nemzetisége, stílusa: magyar, nemzetközi

Felszereltség: bár, gyerekszék, italpult, játszóház, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas, TV, kivetítő

Hangulat: barátságos otthonos, romantikus

Fizetés módja: készpénz, visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard, átutalás, előzetes egyeztetés esetén átutalás is, american express

Étkezési utalvány típus: Ticket Restaurant, Sodexho-Pass, Chèque Déjeuner

Étterem szolgáltatásai: havi ajánlat, csapolt sör, zene, tánc, műsor, terasz, fitness ételek, Wifi hotspot, heti ajánlat, kutya, macska bevihető, panoráma, szép környezet, partiszervíz, promóciók, sportközvetítés, szivarbarát, üzleti ebéd, vadételek, vegetáriánus ételek

Parkolás: saját parkolóban

Csoportfogadás max fő: 200

Rendezvény fogadása max fő: 300

Különterem max fő: 50

3 fogás átlagára (Ft): 8000

Menü ára (Ft): 1300

Bor átlagára (Ft/dl): 500

A gyönyörű panorámával rendelkező étteremben minden eshetőségre felkészültek. Nyáron hatalmas teraszon koktélokat szürcsölve, télen fűtött pálmaházban válogathatunk a nemzetközi konyha olyan remekei közül, mint például a japán bundában panírozott garnélarák, a paradicsomos, bazsalikomos gnocchi vagy a szürkemarha gulyásleves. A berendezés Hemingway utazásait, kubai, afrikai és mediterrán hangulatot idéz elénk, természetes anyagokkal, meleg színekkel, faburkolattal és különböző állatbőrökkel. Miután kellemesen jóllaktunk kóstoljuk meg az olasz kávéspecialitásokat vagy szivarral a kezünkben látogassuk meg az egyik kandalló melletti fotelt. Szórakozásképpen pedig meghallgathatjuk a Dumaszínház egyik előadását.


Hemingway

Az étlapba merülve kezdem azt érezni, az étterem nevére vonatkozó asszociáció csak az én elmémben él, mert semmi utalást nem találok sem a tengerre, sem az öreg halászra, sőt magára az öreg Ernestre sem. Talán annyi mégis, hogy étlap regény hosszúságú. »

2 hozzászólás hozzászólás

Hemingway Hazai vizeken

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tökéletes adottságokkal megáldott étterem. Egy nagyváros közepén, a Feneketlen-tó partján állt. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
1. spett
10/08 - 13:08:10

2010 szeptember 2-án voltam másodmagammal!

Nagy reményeket fűztem a "találkozásunkhoz". . . csalódtam....
Az ételek minőségét elfogadhatónak találtuk, de a hogy a pincérekre és a fogásokra ennyit kelljen várni? Felháborító! Többé be nem teszem a lábam!

hasznos (137) | haszontalan (93) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 8 pho

Top 8 pho

A múlt év újabb fejezetet nyitott a magyar gasztroforradalomban. Nemcsak a minőségi, magyaros helyek szaporodtak, hanem soha nem látott számban nyílt mindenféle nemzeti, autentikus étterem is. A thai és a mexikói mellett viszonylag új jelenség a vietnami gasztronómia előretörése, azon belül is a pho-mánia kiteljesedése, ami idén éri el csúcspontját. De hol is ehetünk jó marhahúslevest rizstésztával? »

Legjobb budapesti levesbárok

Legjobb budapesti levesbárok

Az elmúlt időszakban sorra nyíltak meg a levesbárok. Szeretjük az alábbiakat. »

Top 10 kávézó

Top 10 kávézó

A hazai megszállottak! »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Fehércsoki mousse puszedli fagylalttal

Egy parádés desszert a Salon étterem karácsonyi kínálatából

»

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Heiszler Olivér

Heiszler Olivér

Jó helyeket erősített itthon Heiszler Olivér.Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas - csupa-csupa jó falat. A Mákban, még Huszár Krisztián ideje alatt tiszteletbeli baszk lett, hogy aztán pár évre rá ott álljon Baszkföldön, Ruben Trincado és Martin Berasategui mellett. Egy Padron erejéig bekukkantott Magyarországra, aztán már ment is tovább. Most épp Londonban van. »

Moldován Viktor

Moldován Viktor

Japánból jártam haza sztázsolni

Beszélgetés egy Japánban dolgozó fiatal, magyar séffel, aki bár szülőhazájába járt vissza sztázsolni, mégis abból csinált karriert, amit itthon, a vendéglátóipari középiskolában majd utána a gyakorlatban is megtanult hosszú évekkel ezelőtt. »

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ted Aprajev receptje

Még a nyáron történt. A dalmát tengerparton egy hallevesben egyesült sok-sok náció. Mítoszok és a pikáns valóság a bouillabaisse körül. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink