Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

A legjobb reggeli Budapest szívében

A legjobb reggeli Budapest szívében

Szerintünk

Ki ne érzett volna már úgy hosszú lustálkodás után szombat vagy vasárnap reggel, hogy minden vágya egy napsütötte, kellemes teraszon a város szívében olasz kávé, frissen facsart narancslé és vajas croissant mellett folytani a napot? Nemrég egy ilyen hétvégén a Budapest Bisztróban jártunk, mely csaknem egy éve várja különlegesen széles reggeli kínálatával hozzánk hasonlóan hedonista vendégeit. »

Foodstock Szatmárban

Foodstock Szatmárban

avagy itt a Panyolafeszt

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, és a recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár, vagy pálinka - ki mit szeret), aztán egy csipet nyár, némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. »

Inspiráló harmónia

Inspiráló harmónia

Egy íz, amelyben benne van Richard Hennessy öröksége, közel 250 év tapasztalat, Cognac elsőrendű termővidékei és a ház páratlan borpárlat készlete. A Hennessy kivételes aromájú, harmonikus házasításait nemcsak a gourmet közönség kóstolja szívesen, de a kísérletező kedvű séfek is örömmel használják fel különleges fogások, desszertek elkészítésekor. A cognac ház ezért örömmel támogatja a legjobb éttermeket díjazó Hennessy-Dining Guide Év Étterme gálát és az időtálló értékek átemelését a kortárs gasztronómiába. »

Első benyomás: Ürömi Hütte

Első benyomás: Ürömi Hütte

Az eddig általunk meglátogatott hütték meg sem közelítették az Ürömi Hütte színvonalát. »

Első benyomás: Bontxo

Első benyomás: Bontxo

A Falk Miksa utcában, az antikvitások és régiségek utcájában található a bolttársaihoz képest is fiatal Bontxo, a baszk bisztró. »

Első benyomás: Zeller bisztró

Első benyomás: Zeller bisztró

Az Izabella-Jósika sarkon is van már egy „jó kis hely”. »

Első benyomás: La Perle Noire

Első benyomás: La Perle Noire

Mit tud a „fekete gyöngy” néven anyakönyvezett étterem? »

Első benyomás: Sparhelt

Első benyomás: Sparhelt

A Sparhelt valóban egy modern, európai étterem, ahogy állítja magáról »

Első benyomás: Jókai bisztró

Első benyomás: Jókai bisztró

Gasztronómiai trendekre érzékeny, helyi szinten előremutató konyhával találkozhatunk a pécsi Jókai Bisztróban. »

Teszt: Schieszl

Teszt: Schieszl

Never brown in town…

Budakalászra mentünk bajor-sváb ételekkel töltekezni. »

Teszt: KNRDY

Teszt: KNRDY

A cél egyértelmű, ez legyen a város legszínvonalasabb húsétterme. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Fausto’s
15.0
13 értékelés alapján

A 20 éve azonos tulajdonossal működő étterem nagyvonalú, tradicionális, nemzetközi színeket hordozó olasz konyhát visz. A könnyed családias közvetlenség találkozik a makulátlan eleganciával. Erényük az állandóság, de az újító szellem se hiányzik. Tökéletes szerviz. Olasz elegancia. A tradicionális konyha összes titka, tapasztalata rendelkezésükre áll, ami generációkon átívelő szaktudással párosul. Kifogástalan tésztaételek, naponta frissülő ajánlatok teszik egyedülállóan vonzóvá ezt a belvárosi éttermet. Ugyanabban a térben működik a Fausto’s kvázi bisztró változata, az Osteria. 2005-ben és 2007-ben is kiérdemelték a Dining Guide Év Étterme címet.

Fausto’s

Fausto’s

Típus: étterem Cím: 1072 Budapest, Dohány u. 5/a Tel: +36 30 589 181 E-mail: faustos@fausto.hu Web: www.fausto.hu Nyitva: 

H-P: 12:00-15:00 
19:00-23:00
Szo:  
18:00-23:00

Séf:Cavicchiolo Giorgio

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: olasz

Felszereltség: gyerekszék, játszóház, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Hangulat: elegáns

Fizetés módja: visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard

Étterem szolgáltatásai: vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban, utcán

3 fogás átlagára (Ft): 14000

Bor átlagára (Ft/dl): 1000


Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's. »

hozzászólás

Egy étteremnek ilyennek kell lennie

Faustót már senkinek nem kell bemutatni, talán már a 20 éves évfordulója is közeleghet annak, hogy önállósította magát Oreste úr Marco Polo nevű étterméből, és sikerre vitte sajátját a Dohány utcában. »

hozzászólás

Mediterrán fúzió

A belváros szívében, a Székely Mihály utcában található Budapest egyik legnépszerűbb étterme, amely nemcsak díjakat zsebelt be, hanem évek óta visszatérő, rendkívül stabil törzsközönséget is magáénak tudhat. »

1 hozzászólás hozzászólás

Folytassa, Fausto!

A szebb napokat is látott belvárosi utcában kifejezetten feltűnő és felüdítő látvány az étterem bejárata: méretes, de diszkrét bukszus és elegáns szőnyeg jelzi, hogy itt a többi földszinti helyiségtől magát markánsan megkülönböztető üzlet nyílik. »

hozzászólás

Olasz vendégszeretet

A bejáratnál ízlésesen elhelyezett bukszusok illedelmesen invitálnak be az elegáns enteriőrbe, ahol a világos fa, a fehér damaszt, az ezüst evőeszközök és a kristálypoharak önmagukban is harmóniát árasztanak. Az ízléses belső teret kár volt elrontani a tükörfelületre mázolt zöld festékkel és a fejem fölött óriási elszívóként tátongó vörös rózsás ernyőkkel. »

hozzászólás

Giorgio Cavicchiolo

Giorgio Cavicchiolo élvezi, hogy elhozhatta hazájának, Itáliának igazi ízeit a budapesti ínyeceknek és élvezi egyre növekvő tekintélyét, elismertségét, mint a Faust’s vezető séfje. Soha nem pihen babérjain, folyamatosan azon jár az esze, hogy miként kreálhat újat, meglepőt, sajátos ízeket. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
1. wiszki
10/24 - 18:26:13

Budapest olasz klasszikusa, már-már unalmasan régen az élvonalban. Semmi extravagancia, semmi olcsóság, de... megint megbizonyosodtam róla, hogy az egyik legjobb hely Pesten! Nagyon megbízható színvonal a tányérokon, kitűnő borajánlat, kiemelkedő kiszolgálás. Az egész szakmának példa, hogy hogy lehet sok éven keresztül ugyanazt a nagyon magas nívót hozni. Bravo Fausto! Bravissimo Giorgio!!

hasznos (439) | haszontalan (399) | sértő
Oldalak: 1

A végzet asszonya a konyhában!

Provokatív, szexi svéd szakácskönyv - azaz ne kelljen olyan gyakran elválni ágytól és asztaltól.

A végzet asszonya a konyhában!

Ha most nálunk rendeli meg, akkor 5990 forint helyett 4490 forintért kapja meg a reprezentatív albumot. »

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Rendelje meg a Larousse enciklopédia új kiadását kedvezménnyel!

Újra kapható a Larousse Gasztronomia Lexikon. Nálunk 24 900 Ft helyett most 19 900 Ft-ért rendelheti meg! »

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Préselt házinyúl-comb sonkával, sütőtökkel, mogyoróval

Sárközi Ákos receptje

A frissen Michelin-csillagot szerzett Borkonyha étterem séfjének egyik büszkesége ez a recept. »

Galambmell karalábé-<br>krémmel és sós citrommal

Galambmell karalábé-
krémmel és sós citrommal

Mizsei János (Mák Bisztró) receptje

»

Molnár Gábor

Molnár Gábor

"Egy ilyen megmérettetésnek az ember úgy indulni neki, hogy megnyeri. Nem lehet másképp." »

À La Nage

À La Nage

Larousse Gasztronómiai Lexikon szócikke

Ízesített főzőlé [court-bouillon], ebben főzik a kagylót vagy rákféléket (fésűkagylót, folyami rákot, langusztát vagy a kisebb homárt), ha elkészült, az ízlés szerint fűszerezett főzőlében melegen vagy hidegen tálalják (lehet tejszínnel is gazdagítani): ezt a tálalást nevezik „à la nage”-nak. »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink