Bejelentkezés  |  Regisztráció   |   Hirlevél      

Gallok Budán - 3.rész

Gallok Budán - 3.rész

Elzász a központban

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata Elzász (Alsace) régiójának ízeivel folytatódik! 2015. április 23-25. között, külön étlapon, szabadon választható formában találkozhatunk Franciaország gasztronómiai büszkeségeivel, olyan ételekkel, melyeket "kötelezően ismerni kell”. Részletek a Larus Étterem weboldalán. »

Várvizi, a purista

Várvizi, a purista

Nem a túlhajtott nyelvtisztaságot kereső értelemben, hanem a stílustisztaságra való törekvést látom az ételkompozícióiban, mint a Le Corbusier által alapított avantgardista művészeti iránynál, ami az abszolút objektív konstruktivitás lehetőségét keresi. »

Első benyomás: <br>Zeller

Első benyomás:
Zeller

Jó, hogy van egy ilyen igazi szeretettel, őszinte lelkesedéssel, átlagon felüli kulináris hozzáértéssel menedzselt hely a városban, annak is egy elég meglepő pontján. Bátorság, kitartás, önbizalom mindezek megtérülni látszanak. Brávó. »

Első benyomás: <br>Végállomás Bistorant

Első benyomás:
Végállomás Bistorant

A Végállomás Bistorant rajta van a helyes vágányon. Tudás, szenvedély, megfelelő alapanyagok, technikai tudás megléte - ezekre nem lehet panasz. Még több bátorsággal az országos mezőnyben is előrébb törhetne. »

Első benyomás: <br>Black Cab Pub

Első benyomás:
Black Cab Pub

Már zarándokhely -

Szombathelyen mindig is lehetett jókat enni, átlagból kiemelkedő éttermet azonban már nehezebb volt találni. Ez idáig. »

Első benyomás: <br>Fricska

Első benyomás:
Fricska

Már régóta váratott magára egy figyelmeztető fricska a jóllakottan megállapodott, babérjaikon trónoló önelégült magyar vendéglősökre, egy ébresztő fricska, nem agresszív, nem tolakodó, de azért csípős fricska, hogy ébresztő hölgyeim és uraim: van még min javítani, van még mit tanulni. »

Sörmustra

Sörmustra

Cikkek, receptek. Mindent a sörről. »

Fausto’s
15.0
13 értékelés alapján

A 20 éve azonos tulajdonossal működő étterem nagyvonalú, tradicionális, nemzetközi színeket hordozó olasz konyhát visz. A könnyed családias közvetlenség találkozik a makulátlan eleganciával. Erényük az állandóság, de az újító szellem se hiányzik. Tökéletes szerviz. Olasz elegancia. A tradicionális konyha összes titka, tapasztalata rendelkezésükre áll, ami generációkon átívelő szaktudással párosul. Kifogástalan tésztaételek, naponta frissülő ajánlatok teszik egyedülállóan vonzóvá ezt a belvárosi éttermet. Ugyanabban a térben működik a Fausto’s kvázi bisztró változata, az Osteria. 2005-ben és 2007-ben is kiérdemelték a Dining Guide Év Étterme címet.

Fausto’s

Fausto’s

Típus: étterem Cím: 1072 Budapest, Dohány u. 5/a Tel: +36 30 589 181 E-mail: faustos@fausto.hu Web: www.fausto.hu Nyitva: 

H-P: 12:00-15:00 
19:00-23:00
Szo:  
18:00-23:00

Séf:Cavicchiolo Giorgio

Típus: étterem

Konyha nemzetisége, stílusa: olasz

Felszereltség: gyerekszék, játszóház, akadálymentes/mozgássérültek számára alkalmas

Hangulat: elegáns

Fizetés módja: visa, visa electron, cirrus maestro, mastercard

Étterem szolgáltatásai: vegetáriánus ételek

Parkolás: parkolóházban, utcán

3 fogás átlagára (Ft): 14000

Bor átlagára (Ft/dl): 1000


Megbízható klasszikus

A Belváros egyik legfrekventáltabb részén, de mégis némileg elbújtatva a forgalmas utca zajától található a legjobb olasz étterem Budapesten. Hétköznap délben szinte biztosan láthatunk AUDI A6-ost sofőrrel a bejárat előtt, ami sokat elmond a törzsközönségről. Az igényes és befolyásos üzletemberek egyik legfrekventáltabb találkozóhelye a Fausto's. »

hozzászólás

Egy étteremnek ilyennek kell lennie

Faustót már senkinek nem kell bemutatni, talán már a 20 éves évfordulója is közeleghet annak, hogy önállósította magát Oreste úr Marco Polo nevű étterméből, és sikerre vitte sajátját a Dohány utcában. »

hozzászólás

Mediterrán fúzió

A belváros szívében, a Székely Mihály utcában található Budapest egyik legnépszerűbb étterme, amely nemcsak díjakat zsebelt be, hanem évek óta visszatérő, rendkívül stabil törzsközönséget is magáénak tudhat. »

1 hozzászólás hozzászólás

Folytassa, Fausto!

A szebb napokat is látott belvárosi utcában kifejezetten feltűnő és felüdítő látvány az étterem bejárata: méretes, de diszkrét bukszus és elegáns szőnyeg jelzi, hogy itt a többi földszinti helyiségtől magát markánsan megkülönböztető üzlet nyílik. »

hozzászólás

Olasz vendégszeretet

A bejáratnál ízlésesen elhelyezett bukszusok illedelmesen invitálnak be az elegáns enteriőrbe, ahol a világos fa, a fehér damaszt, az ezüst evőeszközök és a kristálypoharak önmagukban is harmóniát árasztanak. Az ízléses belső teret kár volt elrontani a tükörfelületre mázolt zöld festékkel és a fejem fölött óriási elszívóként tátongó vörös rózsás ernyőkkel. »

hozzászólás

Giorgio Cavicchiolo

Giorgio Cavicchiolo élvezi, hogy elhozhatta hazájának, Itáliának igazi ízeit a budapesti ínyeceknek és élvezi egyre növekvő tekintélyét, elismertségét, mint a Faust’s vezető séfje. Soha nem pihen babérjain, folyamatosan azon jár az esze, hogy miként kreálhat újat, meglepőt, sajátos ízeket. »

hozzászólás

1 hozzászólás
Rendezés időrend, hasznosság szerint
1. wiszki
10/24 - 18:26:13

Budapest olasz klasszikusa, már-már unalmasan régen az élvonalban. Semmi extravagancia, semmi olcsóság, de... megint megbizonyosodtam róla, hogy az egyik legjobb hely Pesten! Nagyon megbízható színvonal a tányérokon, kitűnő borajánlat, kiemelkedő kiszolgálás. Az egész szakmának példa, hogy hogy lehet sok éven keresztül ugyanazt a nagyon magas nívót hozni. Bravo Fausto! Bravissimo Giorgio!!

hasznos (722) | haszontalan (698) | sértő
Oldalak: 1

Top 10 torta Budapesten

Top 10 torta Budapesten

De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ. »

Házinyúl-comb „vadas”

Házinyúl-comb „vadas”

Csomós András (Dűlő) receptje

Vidéki lelkész gyerekként hála Istennek a vadas vadból volt – mondja a miskolci Dűlő séfje, Csomós András. „Édesanyámnak is nagymamámnak is ez volt az egyik „nagy” fogása. A húst hosszan pácolták zöldségekkel és fűszerekkel, majd körbesütötték és irány a sütő, a zöldségek is ott pirultak a tepsiben. Csomós számára ma már a vadas elképzelhetetlen friss babér vagy kapribogyó nélkül és nem feltétlenül vadból vagy marhából készül. Most épp nyúlból. »

Kókuszgolyó keksz

Kókuszgolyó keksz

Márk Szonja (Édesem) receptje

"Modern házias sütemények vannak nálam. Úgy képzelem, hogy olyan, mint amikor a nagymama egész nap süt, és délután beállít hozzá a család" - nyilatkozta nekünk Márk Szonja, az Édesem megálmodója . Ez a kókuszos keksz mindennek ékes bizonyítéka. »

Ifjú séftehetségek a konyhán

Ifjú séftehetségek a konyhán

A Fricskás fiúk fél éve vezetik a konyhájukat Csongrádi Csabával karöltve, munkájukat pedig mi is díjaztuk az Év Ifjú Séftehetségei elismeréssel a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. De ki ez a két srác és mit szeretnének képviselni? »

Értékelési szempontok    |    Impresszum    |    Médiaajánlat    |    Kapcsolat    |    Adatkezelési elveink