Bár az Olimpiához semmi köze a Nespresso új, limited edition kávéjának, azért a brazil életérzést mindenképp megtestesíti. Szó szerint, ugyanis kimondottan testes kávéról van szó. A Cafezinho do Brasilról Nagy Zsolt kávészakértőt kérdeztük.

Brazíliában a kávé a mindennapok szerves részét képezi. A brazil-portugál nyelvben a „cafezinho”, azaz a „kávécska” már-már az „üdvözöljük” szó szinonimája, hiszen ha valaki belép egy brazil otthonba vagy irodába, azonnal megkínálják kávéval. Éppen ezért a Nespresso szakértői a gazdag, színpompás és élénk brazil kávékultúra ihletével alkották meg a Cafezinho do Brasil őrleményt, ezt az egyedi és erőteljes Limited Edition Grand Cru keveréket. A csapat a helyi lakosok véleményét is kikérte, hogy kialakíthassa, pontosan milyen ízeket és aromákat is rejt az ideális cafezinho.

Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője elmondta:

“Ez a kávé lényegében a brazil életstílus megvalósításaként jött létre, azt a szakértelmet testesíti meg, amit a brazilok tudnak a kávéról, amiből ők állítanak elő a legtöbbet a világon. Viszont egyre erősebb az a tendencia, hogy ne csak tömegtermelés legyen, hanem nagyobb arányban készüljenek gourmet kávék is, mert hogy ezzel sokkal minőségibb, jobb ízprofil hozható ki. Ez nagyon pozitív tendencia, és a kereslet is óriási rá. Maga a Cafezinho egy espressóra megálmodott kávé, ami tükrözi azt az ízvilágot, amit a brazilok szeretnek a kávéban. Egy markáns, relatíve nagy testességgel bíró espresso, amiben a keserűség mellett nagyon izgalmas diós és herbális ízjegyek mutatkoznak meg, ami attól érdekes, hogy az intenzív kávék között ez nem jellemző, Három Arabica fajtából alkották meg, két különböző területről, és eredetileg espressónak , de hosszúkávénak és cappucinónak is kiváló.”