Hirdetés
Hirdetés

Élelmiszerek az örökkévalóságnak

SZERZŐ: DiningGuide
2016. augusztus 24.
Az élelmiszerek csomagolásán szereplő lejárati dátumok elég zavarosak tudnak lenni. "Fogyasztható", "minőségét megőrzi"...és olyan is van, hogy egyáltalán nincs rajtuk jelölés. És vannak olyan ételek is, amelyek soha, de soha nem romlanak meg.
Hirdetés

Méz
A méz mindörökké jó. Lehet, hogy a színe és a textúrája megváltozik, de akkor is biztonsággal lehet fogyasztani. Ha beikrásodik, tegyük be meleg vízbe az üvegét fedél nélkül, míg a kristályok fel nem oldódnak.
Rizs
Lehet, hogy a kamrában már milliméteres vastagságban áll a dobozán a por, maga a rizs azonban akkor is fogyasztható. Akár fehér, akár vad, akár jázmin, akár basmati. Sajnos a barnarizzsel nem ez a helyzet, mivel magasabb az olajtartalma, avasodhat. Bármilyen is a rizs, fontos, hogy légmentesen zárjuk, mert a rovarok elronthatják az örökké tartó fogyaszthatóságot.
Fehér ecet
Ebből aztán nyugodtan meg lehet venni a legnagyobb kiszerelést, sosem fog megromlani. Ami azért is jó, mert így mindig van kéznél valami, ha salátaöntetet szeretnénk készíteni, vagy marinálni valamit, vagy netán takarítani.
Vanília kivonat
A tiszta vanília kivonat, mivel alkohollal készül, friss és ízes marad, ameddig csak megvan. Persze csak ha igazi. Ezért vásárláskor mindig érdemesebb a drágább, de jobb minőségűt választani.

Asztali só, kóser vagy tengeri...mindegyik végtelen sokáig megőrzi szavatosságát.
Kukoricakeményítő
Ha száraz, hűvos helyen tartjuk, és szorosan lezárjuk, akármeddig eláll.
Cukor
A cukorral nem az a nehézség, hogy frissen kell tartani, hanem hogy meg kell gátolni, hogy megkeményedjen. Viszont soha nem romlik meg, mert a baktériumok képtelenek megtelepedni benne. A lényeg, hogy szorosan le legyen zárva, így nem tudják megtámadni a rovarok.
Röviditalok
Semmi szükség sürgetni, és mihamarabb bevágni azt a fél liter rumot, ugyanis száraz és sötét helyen nagyon sokáig eláll. Ezért van az, hogy egyes bárszekrényekben generációról generációra szálló családi kincsek sorakoznak. Megeshet, hogy az ital veszít az aromájából az idők során, de ezt csak a legnagyobb ínyencek veszik észre.
Szárazbab
Szintén olyan étellel állunk szemben, amely a végsőkig megőrzi szavatosságát. Igaz, néhány év után lassabban fő meg – ha egyáltalán megfő – tápértékéből azonban semmit sem veszít a korral.
Instant kávé
Az instant kávé a mélyhűtőben örökre eláll, akkor is, ha fel van bontva.
Juharszirup
Akárcsak az instant kávé, a mélyhűtőben ez is örökre megőrzi fogyaszthatóságát.
 
 
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram