Délelőtt már beszámoltunk róla, pontosan milyen ételek is kerültek ki a magyar csapat konyhájából. Széll Tamás hangsúlyozta, hogy a magyar sajátosságokat semmiképp sem szerették volna szájbarágósan megmutatni az ételekben. Ezért a magyar gasztronómiai kultúra egyik tradicionális eleméhez, a savanyításhoz nyúltak, ami kiemelt szerepet kapott az ételekben. A vegán téma a "Gyökerek és levelek alatt" elnevezést kapta, és került bele többek között tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, savanyított erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika, míg a „Magyar téli erdő” fantázianevű húskompozícióban a tokaji furmint és aszú, mangalica sonka és szalonna, kacsamáj és savanyított gyökérzöldségek kaptak helyet.
A magyar csapat egy hihetetlenül erős mezőnyben állt ma helyt. Itt voltak a hét alkalommal győztes franciák, az ötszörös győztes norvégok, illetve a számtalan alkalommal a dobogón végző svéd és dán csapatok, vagy épp az utóbbi években a gasztronómiai érdeklődés középpontjába került Japán is.
A magyar szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek, tőlünk (na jó, és a franciáktól) volt hangos a lelátó. A magyar stand továbbra is nagyon nagy érdeklődésre tart számot, egész nap jönnek látogatók, hogy magyar borokat, magyar alapanyagokat, és a Kistücsök, a Bock Bisztró, az Arany Kaviár és a február végén nyíló Stand 25 kínálatát kóstolják.
Holnap 6-kor lesz eredményhirdetés, természetesen ott leszünk!