Hirdetés
Hirdetés

Elegancia lazára gombolva

2016. május 12.

A Ritz Carlton név legenda, olyan, mint a Four Seasons, a Kempinski vagy a One & Only. Budapesti épülete tökéletesen illeszkedik a Bostonban alapított luxus-lánc világszerte képviselt imázsához: a berendezési tárgyak, a naprakész dizájn és a klasszikus terek ötvözése sok helyen jellemző a koronás- oroszlánfejes emblémával díszített házakra. A Deák Ferenc téri egykori La Meridien finoman alakult át fennköltebbé és suttogóan elegánssá. Nekem különösen tetszenek a terekben gyakran visszatérő kék árnyalatok a kárpitoknál és a szőnyegekben, ahogy tompa simogató érzést alkotnak a fémekkel és a fákkal.

Hirdetés

A Deák St. Kitchen az új ház Deák Ferenc utcai ( Fashion street felöli) oldalán helyezkedik el. Ez az ottani gyakori olcsó vásár és birkasütődés, matyómintás és kisködmönös hangulat miatt ma még komoly hátrány, de ha igazak a hírek, talán ez az utcai is hamarosan megtisztul az oda nem illő olcsó bazártól.
Az étterem hangulatában a Kollázs által már képviselt brasserie érzést idézi, talán kissé „londoniasabb”, egy fokkal modernebb verzióban. Kényelmes bőrszékek, hosszú és impozáns bárpult, sok fa, tompa réz és meleg hangulatot árasztó parketta, egyszóval könnyed, de kifinomult környezet. A személyzet bőrkötényt és sötét inget visel, amely egy steak-housban érthetőbb lenne, mint itt.
IMG_1703
 
Az egyoldalas étlap szerintem kissé még kiforratlan, és nem rejt különösebb meglepetéseket, lehet választani salátát, sülteket körettel, szarvaskolbászt, sertésszeletet, bébi csirkét és tomahawk steak-et. A kolbász, mint olyan, meglepően gyakran fordul elő az étlapon, ami engem egy ilyen szintű étteremnél kifejezetten meglepett. Végül egy hamburgert választottam, amely korrekt volt, de semmi különös, a jó minőségű húspogácsa mellé hiányzott a gazdagság, az izgalom és a lélek az egészből. Biztos vagyok benne, hogy sokak kedvelt helye lesz ez az étterem , ahol a kiszolgálás kedves volt és figyelmes, de ahonnan még hiányzik a hely szelleme, mint ahogy a személyzet között is szívesen láttam volna egy-két tapasztaltabb szakembert a sok fiatal arc között, mert az őszes halánték mindig jót tesz egy ilyen helynek.
Első benyomásra olyan a Deák St. Kitchen, mint amikor valaki a kétsoros kasmír zakóhoz kopott farmert és laza inget visel, kifűzött bakanccsal, miközben maga is tudja, befűzve jobb lenne.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram