Hirdetés
Hirdetés

Ehető kanalak a környzettudatosságért

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 25.
Miután annyi rengeteg műanyagot használunk mindenhol, az Egyesült Államokban például 40 millió műanyag evőeszközt évente, várható és remélhető volt, hogy valaki megjelenik az ehető evőeszközök ötletével. Az indiai Bakeys által 2011 óta gyártott ehető kanalakból Indiában évi 1,5 millió darabot adnak el, de közben akkora igény lett rá világszerte, hogy a cég szándékai szerint 800.000 […]
Hirdetés

Miután annyi rengeteg műanyagot használunk mindenhol, az Egyesült Államokban például 40 millió műanyag evőeszközt évente, várható és remélhető volt, hogy valaki megjelenik az ehető evőeszközök ötletével. Az indiai Bakeys által 2011 óta gyártott ehető kanalakból Indiában évi 1,5 millió darabot adnak el, de közben akkora igény lett rá világszerte, hogy a cég szándékai szerint 800.000 db/napos termelésre fog átállni, és már nemcsak kanalat, hanem egyéb evőeszközöket is akar gyártani.
A kanalak háromféle lisztből (cirok-, rizs- és búza-) készülnek, a dagasztási módszernek köszönhetően mégis alig tartalmaznak glutént – jövőre várható is, hogy megkapják a gluténmentes minősítést. Ezenkívül temészetesen vegának, laktózmentesek és nincs bennük tartósítószer, frissességüket és ropogósságukat így is két évig megőrzik. Lebomlani viszont – már ha valaki annyira jóllakott, hogy mégsem eszi meg őket – 10 nap alatt lebomlanak.
Újabban pedig a semleges íz mellette különböző ízesítésben is készülnek: gyömbéres-fahéjas, gyömbéres-mentás, gyömbéres-fokhagymás, köményes, zelleres, borsos, répás-céklás és cukros.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram